Visszavághat a Fradi a szezonnyitón elszenvedett vereségért

   

Két sokra hivatott, de pillanatnyi formáját tekintve tudása alatt teljesítő csapat találkozik vasárnap a MOL Ligában, amikor az FTC a MAC-ot fogadja.

Nincs könnyű helyzetben a Fradi, amely pénteken a listavezető DVTK otthonában lépett pályára, vasárnap pedig a második helyezett MAC csapatát fogadja. A zöld-fehérek jól kezdték a szezont, a nyitányon a MAC otthonában nagyon éles meccsen kaptak ki 2-1-re, aztán ugyan a Brassó is elhozott tőlük két pontot, de ezt egy hatmeccses győzelmi széria követte, aminek következtében egy időre még a vezetést is átvették a ligában. A lendület azonban októberben megtört, elsősorban a védekezés veszített feszességéből, sorra jöttek olyan vereségek, amelyeken bántóan sok gólt kapott a csapat, a Debrecentől 7-4-re és 5-1-re is kikaptak, a mélypontot a Dunaújváros elleni 8-1 jelentette, de a belgrádiak is ütöttek nekik négy gólt, a Titánok pedig hosszabbításban győzték le őket. Érthető módon a rossz széria végére Sevela is kicsit megfáradt már. Október harmadik hetét azonban meccs nélkül töltötték, ami jó alkalomnak bizonyult arra, hogy újra helyére tegyék a dolgokat, ami meg is történt, pénteken ismét a régi Fradit láttuk jégkorongozni Miskolcon, ez egy szoros vereségre és értékes egy pontra volt elég. Sevela ismét jó formába lendült, 39 lövést hárítva hajszál híján 93%-kal védett.

A MAC szinte lekopírozta vasárnapi ellenfele pályaívét, elsöprő kezdést produkálva az első nyolc meccsüket megnyerték Majoross Gergely tanítványai, ezeken 38 gólt lőttek és mindössze 9-et kaptak. Október első hetének végén aztán ők is alaposan beleléptek a fékbe, előbb a Brassónak nem tudtak gólt ütni hazai pályán, majd a Galati hozott el 2 pontot a Tüskéből, végül Brassóban már harmadszor egymás után hajtottak fejet aktuális ellenfelük előtt. A másik két romániai meccset ugyan behúzták, de aztán Dunaújvárosban ismét kikaptak, legutóbb pedig pénteken egyetlen gólocskával sikerült nyerniük az egyre erősebb Beograd otthonában. A fővárosi csapat annyival van jobb helyzetben pesterzsébeti riválisánál, hogy e botlások ellenére is a tabella élén tanyázik, pontazonossággal az eggyel kevesebb meccset játszó DVTK-val. A szezont parádésan kezdő Nagy Krisztián lendülete megtört ugyan, de ezzel szinte egy időben magára talált Nagy Gergő, aki már pont per meccses átlag felett van és mindenképpen ki kell emelni a Belgrádban két gólt szerző Mestyán Istvánt is, aki hátvéd létére 15 meccsen 10. pontját szerezte és ezzel átvette a legponterősebb magyar hátvéd címet Hruby Gellérttől.

A két csapat közül talán a Fradi várja kedvezőbb előjelekkel a vasárnapi mérkőzést, kevesebbet is kellett utazniuk és az egy pont a bajnok otthonából mindenképpen hízelgőbb, mint egy kibekkelt, az utolsó percekben egygólosra fogyó előny a ligaújonc otthonában. A vezetőedzőként harmadik szezonját taposó Majoross Gergelyt talán most látjuk először tanácstalannak, a belgrádi győzelem után így nyilatkozott: „Nem tudom, mi történik, de keményen dolgozunk. Annak örülök, hogy az első harmad után magunkhoz tértünk, és nyertünk.” Mentalitását ismerve biztosak lehetünk benne, hogy most éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy kiderítse, mi történik és ennek megfelelően ki tudja küszöbölni a hibát a rendszerből. Ezt ajánlatos mielőbb megtennie, mert az ellenfelek nem fogják megvárni, az első adandó alkalommal pontokkal fogják büntetni a további botlásokat is. Vasárnap rögtön a szintén az élbolyért harcoló Ferencváros.

FTC–MAC 1-5

   

Nagy Krisztián mesterhármasa a második harmad végére eldöntötte a meccset.

Nem kezdett rosszul a Ferencváros, az első harmadban végig egyenrangú ellenfélnek bizonyult. Kemény, gyors, jó hokit játszott mindkét csapat, a szép számmal megjelent hazai és vendégközönség tetszésére. A vezetőgól tulajdonképpen a semmiből jött, mindkét oldalon alakítottak ki nagy helyzeteket a csapatok, mígnem Sevelát saját csapattársa billentette ki egyensúlyából, így már nem érhetett vissza alapállásba, Nagy Krisztián lövése gyorsabban jött annál.

Szünet után nagyon nekidurálta magát az egyenlítésnek a Fradi, de gyorsan beleszaladtak a késbe. Kinyílt hátul a hazai csapat, és előbb Jubinville, majd Terbócs szaladt el a szélen. Előbbi egyedül oldotta meg a feladatot, utóbbi centerezett Nagy Krisztiánnak, és a 23 .percben már 0-3 volt az állás. Mindkét csapat igyekezett alkalmazkodni az eredményhez, lassult a játék, vagy legyünk pozitívak: megfontoltabbá vált. Az utolsó öt perc a Ferencvárosé volt, akár egy gólra is felzárkózhattak volna, de ez nem sikerült. Kiss Ákos szép felső sarkos lövése után a végig nagyon aktív Shinkaruk lőtt kiválóan, de Bálizs megnyerte a csatát. A másik oldalon viszont a nap hőse, Nagy Krisztián emelte át a Vokla lövése után még fekvő Sevelán a korongot.

Az izgalmas harmadik harmad így elmaradt, 1-4 után már nem maradt pontszerzésbe vetett hit a zöld-fehérek oldalán, így az utolsó játékrész erősen feledhető játékot hozott. Valamint egy újabb Jubinville-gólt, amivel ki is alakult a végeredmény.

Mivel a DVTK Jegesmedvék botlottak Debrecenben, így a MAC ezzel a három ponttal visszavette a vezetést a MOL Ligában.

Túl finoman játszottunk megint

   

Helyére került a MAC energiaszintje.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Nagyon nagy feladat egy olyan csapat ellen játszani, mint a MAC. Szépen játszottunk az elmúlt meccseken a Debrecen és a Miskolc ellen, viszont az elmúlt összecsapások alkalmával csak 4 gólt tudtunk lőni, ez nem elfogadható eredmény. 1-2 gól nem elég egy meccs megnyeréséhez. Több hiba is volt a játékunkban, az egyik cserét is elrontottuk, ebből gólt is kaptunk, túl finoman játszottunk megint.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Amit nem értettem Belgrádban – aminek sokszor a félrefordított változatát olvastam – az az, hogy az energiaszintünk miért volt alacsony. Talán az volt a legnagyobb kihívás mára, hogy ezen tudjunk változtatni. Úgy hiszem, ez teljes mértékben sikerült. Nagyon jól játszottunk végig, az első 30 perc szinte teljesen az a játék volt, amit elképzeltünk. Elégedett vagyok, megérdemelt győzelem volt.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 550 néző. Játékvezetők: Rencz, Kincses, Soós, Kis-király.
Sevela: 87,2% (Soós)
K
Bálizs: 96,0% (Arany)
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Shinkaruk, Tendler
1
Escobedo, Pozsgai, Könczei, Booras, Jubinville
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Gágyor, Kiss
2
Ruikka, Mestyán, Nagy K., Keresztury, Terbócs
Lengyel, Garbacz, Hardi, Fliszár, Rafaj
3
Kovács B., Vokla, Nagy G., Kovács Cs., Bödök
Gerencsér, Németh, Inglis, Egyed, Farkas
4
Lakatos, Schmál, Silló, Roczanov, Tóth R.
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:46 MÚB Nagy K. Keresztury
0-2 21:24 MÚB Jubinville Könczei
0-3 22:51 MÚB Nagy K. Terbócs
1-3 37:31 FTC Kiss Dubek
1-4 39:04 MÚB Nagy K. Vokla
1-5 52:00 MÚB Jubinville Escobedo Könczei
25 Kapura lövések száma 39
10 Kiállításpercek 8

Az FTC–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum