Ki lesz otthon a Cívis–Borsod rangadón?

   

Ha a miskolciak begyűjtik a három pontot Debrecenben, a tabella első helyén pihenhetnek a novemberi IIHF-szünet alatt.

A novemberi válogatott hétvége előtt rendezik a kelet-magyarországi MOL Liga-összecsapást, amit elkereszteltek Cívis–Borsod rangadónak. Mint arról írtunk, az első 100 db teljes árú felnőtt belépő tulajdonosa debreceni páros kolbászt és Borsodi sört kap ajándékba. A csapatok idén már kétszer találkoztak, letudták a miskolci meccseket, mindkétszer a címvédő nyert 2 góllal.

A Debrecen Orlov kapus érkezése óta nem szenvedett vereséget, az orosz hálóőr továbbra is remekel, eddigi 3 meccsén 4 gólt kapott. A DHK magyar játékosai az UTE elleni meccsen bizonyították, ha a légiósok nem szereznek gólt, a helyükre lépnek, Németh Attila például 2+1 ponttal zárta az estét. Muhin csapata jó formában várja a borsodiakat.

A Jegesmedvék nyolc meccse veretlenek, viszont a legutóbbi három meccsükből kétszer csak hosszabbításban gyűrték le aktuális ellenfelüket, a Fehérvári Titánokat és a Ferencvárost. Ha rendes játékidőben nyernek Debrecenben, biztosan a MOL Liga-tabella első helyén maradnak, minden más eredmény esetén az FTC–MAC meccstől függ a helyezésük az alapszakasz első harmadának végéhez érve.

jegdeb09l_lzn

Debrecen–DVTK Jegesmedvék 2-0

   

A hajdúságiak továbbra is veretlenek Orlovval a kapujukban, az orosz hálóőr 47 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez. A miskolciak 7 mérkőzés után kaptak ki újra a cívisvárosiaktól, valamint megszakadt 8 meccses veretlenségi sorozatuk a MOL Ligában.

A kelet-magyarországi rangadó első harmada három vendég és egy hazai kimaradt emberelőnyt hozott, valamint egy gólt, a 14. percben Piszkunov révén a Debrecen megszerezte a vezetést. A második játékrész hatalmas Jegesmedvék-fölényt hozott, ezt remekül jelzi a 21:3-as kapura lövési mutató, ám Orlov kapus vezetésével a debreceniek állták a rohamokat. A záró húsz percben is küzdött a címvédő az egyenlítésért, 18-szor lőtt kapura, eredménytelenül. A végjátékban Berta Ákos is betalált Adorján kapujába. A Debrecen 2-0-ra nyert, nagyban Jevgenyij Orlov 47 védésének köszönhetően. A DHK 2016. január 8. óta először győzte le a Jegesmedvéket, továbbá véget ért a vendégek 8 meccses győzelmi szériája.

jegdeb18l_lzn

Nem találok szavakat a debreceni kapus teljesítményére

   

Mindkét szakvezető Orlovot dicsérte a kelet-magyarországi rangadó után.

Jevgenyij Muhin, vezetőedző, Debrecen: “A miskolci együttes a játékerő és a játékosok képességei szerint is a legjobb a MOL Ligában. Komolyan készültünk ellenük, de a mérkőzésen érződött, hogy az övék az erősebb csapat. A kapusunk ma egészen rendkívüli teljesítményt nyújtott, de az egész csapatunk végig küzdött, hajtott, megérdemeltük a győzelmet.”

Doug Bradley, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Nem találok szavakat a debreceni kapus teljesítményére, olyan jelzők jutnak eszembe, hogy fenomenális, fergeteges, parádés! A győzelmük nyilván nemcsak az ő érdeme, hanem a mezőnyjátékosoké is, akik hősiesen védekeztek. Mi elég gyengén játszottunk, emiatt aztán ma este elkapták a medvét…”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 450 néző. Játékvezetők: Halassy, Haszonits, Mizsák, Váczi.
Orlov: 100% (Gyenes)
K
Adorján: 87,5% (Kiss)
Bezrukov, Szagyikov, Kocsetkov, Piszkunov, Hári
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
Varga, Pados, Németh, Koszourov, Berta
2
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Joe
Kovács, Wéber, Vincze, Godó, Molnár
3
Cianfrini, Kuqali, Johnston, Miskolczi, Sági
4
Laczkó, Albert, Popovics, Ritó, Karda
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Douglas Bradley, Farkas Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:36 DHK Koszourov Berta Pados
2-0 57:34 DHK Berta
16 Kapura lövések száma 47
26 Kiállításpercek 10
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
június 24., csütörtök
NŐI 17:00 FRAHUN 5-3VÉGE
június 25., péntek
NŐI 15:00 FRAHUN 0-1VÉGE
augusztus 10., kedd
FEL 19:00 JESMAC 
augusztus 11., szerda
FEL 12:00 OLLMAC 
augusztus 13., péntek
FEL 19:15 AVSOLL 
Partnerünk
Archívum