A DAB az élmezőnyre, a Galati a 8. helyezetthez tapadna

   

Vesztett pontok tekintetében máris dobogós az újvárosi csapat. Ha megint nyer, a galaciaktól elég messze kerül a rájátszást érő hely.

Négy napot pihenhetett a Dunarea Galati a Kontinentális Kupa után, a következő mérkőzése előtt. Így végre regenerálódhattak a játékosok, ami elsősorban a hazaiakra rá is fért. A Kontinentális Kupa ugyan nem szerepelt a klub prioritásai között, előzetesen is úgy indultak neki, hogy nagyon nehéz meccsek várnak a csapatra. A Tychytől nagyon kikaptak, a Miskolccal a MOL Ligához hasonló meccset játszottak, az Alpesi Ligát akkor még veretlenül vezető, Ales Kranjccal, David Rodmannal megerősített Jesenicével viszont büntetőkig vitték a játékot. Ott ugyan kikaptak, de ez mindenképpen nagyon tisztességes eredménynek számít. A klub vezetői nem lehetnek teljesen elégedettek a csapat eddigi produkciójával,ezért légióscserén gondolkodnak, a kimondott cél a tavalyi ukrán játékosok visszahozatala lenne, vagy náluk is jobb játékosok szerződtetése. Ebből viszont csütörtök estig semmi nem valósult meg, reálisan nem lehet arra számítani, hogy pénteken egy komplett új légió jelenik meg a galaci jégpálya kapujában. Bár Galac minden ellenfélnek nagyon messze van, érdekes módon mégis hazai jégen szerepel gyengébben Marius Trandafir társulata. Eddig 6 meccsből egy 3 pontos és egy 2 pontos győzelmet szedett össze a gárda. Igaz, járt már az Al-Duna partján a Miskolc, a MAC, a Ferencváros és az UTE is. Ha nem is könnyen, de ők nyertek, csak a Csíkszereda és a Fehérvár távozott vereséggel.

Péntek este sem lesz egyszerű dolguk a galaciaknak, hiszen az a Dunaújváros látogat el a kikötővárosba, amelyik a szezon eddigi legkellemesebb meglepetése. Az Acélbikák nagyon egyben vannak, romániai túrájukra a MAC legyőzésével melegítettek. Az akkor szerzett lendület Csíkszeredában is kitartott, kétgólos szeredai előnyről fordítottak Azariék és győztek 4-2-re. Ezzel a győzelmükkel az újpestieket és a ferencvárosiakat megelőzve a tabella 4. helyére jöttek fel. Hogy ezt a pozíciójukat megőrizzék, ahhoz igencsak jól jönne 3 pont Galacról is. A klub vezetője, Azari Zsolt szerint egy-egy romániai túráról 6 pontot kell elhozni ahhoz, hogy egy klub biztosan a rájátszásba kerülésről álmodhasson. Szeredából már sikerült elhozni hármat, a menedzseri kívánság teljesítése pedig egyszerűbbnek tűnik Galacon, mint a nagyon erős és a tabellán is előkelő pozícióban álló Brassó vendégeként. A Kohászban Dansereau, Azari, Cseter, Becze és Hruby egyaránt szárnyal. Dansereau meccsenkénti több, mint 1 gólos átlaga önmagáért beszél, Hruby pedig jelen pillanatban a MOL Liga legjobb statisztikai mutatókat produkáló magyar állampolgárságú hátvédje. Az ő jó teljesítményükre péntek este is nagy szüksége lesz a csapatnak.

Galati–Dunaújváros 4-3

   

A Dunarea győzelemmel tért vissza tíz nap szünet után a MOL Ligába, de a DAB is elhozott egy pontot.

Fordulatos mérkőzésen hosszabbításos sikert arattak a hazaiak Galacban. Egy gólnál többel egyik csapat sem vezetett ezen a találkozón egyszer sem. Buschbacher révén a vendéglátók kerültek előnybe az elején, ám Ladigin és Lencsés révén még a nyitó harmadban fordítottak a vendégek. A második felvonásban egy-egy gól született, előbb Szőcs, majd Azari talált be, az újvárosiak három másodperccel a szünet előtt szerezték a harmadik találatukat. Az utolsó menetben az ukrán Donyika emberhátrányban egalizált, ezután jöhetett a ráadás. Aki az elsőt lőtte, az vállalta az utolsót is: Buschbacher húzta be a pluszpontot. Hogy első MOL ligás klubja ellenében tette ezt, az számára nyilván nagy öröm, egykori rajongói ellenben bizonyára kevésbé boldogok.

A Galati ezzel a legjobb nyolc nyomába eredt – bár még mindig jelentős a lemaradása, különösen ha azt nézzük, hogy tizenhat összecsapáson van már túl –, a Dunaújváros ellenben nem bírt szorosan felzárkózni a dobogósokhoz.

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 1150 néző. Játékvezetők: Mathe, Siko, Mihai, Scriban.
Lakosil: 91,2% (Popa B.)
K
Duschek: 87,1% (Lajcs)
Tamás, Devecka, Krajci, Gaspar, Donyika
1
Ozols, Hruby, Dansereau, Cseter, Azari
Góga, Mihály, Lőrincz, Bushbacher, Szőcs
2
Pfeil, Ölander, Becze, Borbás, Kaszkov
Flinta, Pál Zs., Popa A., Pál Zoltán, Irimia
3
Lencsés, Ladigin, Németh, Szepessy B., Léránt
Munteanu A. I., Neagos
4
Lévai, Tanka, Mátyásy, Odnoga, Nagy
Marius Trandafir, Teodor Mocanu
E
Lee Gilbert, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:06 GAL Bushbacher Lőrincz Szőcs
1-1 10:04 DAB Kaszkov Cseter Becze
1-2 17:35 DAB Lencsés Dansereau Azari
2-2 32:34 GAL PP Szőcs Lőrincz Devecka
2-3 39:57 DAB Azari Cseter Dansereau
3-3 47:42 GAL SH Donyika Szőcs Flinta
4-3 62:57 GAL Bushbacher Devecka
31 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 8

A Galati–DAB képes összefoglalója

 
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum