Mostantól a címvédésre koncentrál a DVTK

   

Majd két hete nem játszott MOL Liga-meccset a listavezető, de a Ferencváros ellen ismét belecsap a sűrűjébe.

A Jegesmedvék a Kontinentális Kupa-hétvége miatt október 15-én MOL ligáztak utoljára, ennek ellenére sikerült megőrizniük az első helyüket a tabellán. Úgy is, hogy a velük azonos pontszámmal álló Brassó öt, az 1 pontos hátrányban lévő MAC egy meccsel többet teljesített eddig.

A cél a visszatérés alkalmából sem lehet más, mint a pozíció megőrzése. Annyira persze nem lesz egyszerű ez, hiszen az ellenfél a mostanában kicsit megtorpant, de változatlanul jó erőkből álló és agilis Ferencváros lesz Miskolcon. Több, mint érdekes, hogy a két csapat először fut össze ebben a szezonban.

Van a DVTK-nak két fontos infója is. Az egyik, hogy azok a szurkolók, akik a piros-fehér futballcsapat szombati stadionbúcsúztatójára érvényes jeggyel rendelkeznek, féláron mehetnek ma hokira. A másik, hogy a Debrecen elleni vasárnapi idegenbeli MOL Liga-meccsre, illetve a december végi MAC–DVTK Winter Classic-találkozóra is lehet majd jegyeket venni az esti összecsapás előtt és a szünetekben is.

MISFTC

Fotó: Bán Olivér

Doug Bradley Miskolc-vezetőedző így készül a csatákra: “Annyiból szerencsés most a sorsolásunk, hogy a Ferencváros és a Debrecen is hasonló stílusban játszik, ezért hasonlóan kell készülnünk mind a két mérkőzésre. Mind a kettő jól korcsolyázó, remek támadókkal rendelkező csapat. Ahogy már korábban többször elmondtuk, nagyon fegyelmezettnek kell lennünk, fegyelmezett védőmunkára van szükség, és távol kell maradnunk a büntetőpadtól, hogy ne adjunk az ellenfeleink számára emberelőnyös lehetőségeket. A Kontinentális Kupa után gőzerővel a MOL Liga-címvédésre koncentrálunk.

Greg Lindqvist a zöld-fehérek részéről erre számít: “Az egyik legnehezebb mérkőzés előtt állunk, főleg, hogy hazai pályán játszik a Miskolc. Négy-öt évre visszamenőleg a topcsapatok közt vannak, nagyon jó magyar játékosokkal rendelkeznek. Ki kell használnunk a helyzeteinket, és minél többet kell kialakítanunk, ami nehéz, mivel nagyon technikásan játszanak. Vissza kell térnünk, a legutóbbi két meccsen sajnos nem voltunk elég jók, nem sikerült elég helyzetet kialakítanunk.”

DVTK Jegesmedvék–FTC 3-2

   

Az idei szezonban először látta vendégül a címvédő a Ferencvárost, és végül csak hosszabbításban tudta legyőzni.

A mérkőzés nagy kérdése az volt, hogy a Jegesmedvékben mennyire maradt benne a Kontinentális Kupa-kudarc, illetve a Fradi melyik arcát mutatja ezen az estén. A meccset a vendégek kezdték jobban, az első öt percben Sevelának nem akadt védeni valója, Adorjánnak annál inkább. A 7. percben Jegesmedve emberelőnyben Dubek szerzett korongot, szólóban ugorhatott ki, de próbálkozását védte Adorján. Nem sokkal később a Fradi is elpazarolta első emberelőnyét. Akadozott a miskolci gépezett, nem találták igazán a ritmust, ezt kihasználva a Fradi támadott többet, és a 15. percben meg is szerezték a vezetést. A hazai védők a saját kapujuk előtt adták el a korongot, ami így Tendlerhez került, ő pedig szép fonákmozdulattal bevette Adorján kapuját (0-1).

A második harmad elején feltekerték a fordulatszámot a Jegesmedvék, egyből jobb is lett a meccs. A 24. percben Pavuk léphetett ki egy remek hosszú passz után, de szólóját fogta Sevela. A 28. percben emberelőnyben játszottak a hazaiak, lekontrázták a rosszul helyezkedő védőket és végül Pavuk talált be Sevela kapujába (1-1). Két perc múlva ismét Pavuk maradt őrizetlenül a kapu előtt, és közelről nem hibázott (2-1). Érezhetően nőtt a feszültség, egyre több lett a dulakodás, kakaskodás. A két gól megfogta a Fradit, ám a miskolciak nem tudták ezt kihasználni, bár a helyzeteik meg lettek volna ehhez. Az utolsó percekre beszorult a Fradi, így valószínűleg ők örültek jobban a második szünetnek.

MISFTC

Fotó: dvtk.eu

A harmadik játékrész rögtön egy hazai helyzettel és abból egy FTC-kiállítással kezdődött, miután Hietamaki a kapuba segítette bottal Magosit. Ez a fór kimaradt, de nem sokkal később a zöld-fehérek sem tudtak mit kezdeni a saját előnyükkel. Küzdelmes, változatos játékot láthattak a nézők, nem voltunk híján helyzeteknek, izgalmaknak sem. Az 55. percben egyenlítettek a zöld-fehérek: egy lecsorgó korongot Hietamaki lőtt közelről a kapuba (2-2). Mivel újabb gól már nem esett, jöhetett a hosszabbítás, amely igen izgalmasan alakult.

Először a Fradi kivédekezett egy több, mint másfél perces emberhátrányt, majd mindkét kapu előtt hatalmas lehetőségek adódtak, bármelyik csapat eldönthette volna a pluszpont sorsát. Ezt végül két perccel a vége előtt a Jegesmedvék tették meg, amikor Tóth a kapu mögül cselezte be magát Sevela elé, lövése kipattant és a pakkot végül Cianfrini emelte a kapuba (3-2).

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): ”Kemény, jó mérkőzés volt, egy kitűnően felkészített ellenféllel szemben. Sajnos sok hibával játszottunk, amit a Fradi ki is használt, ezért nem tudtunk a rendes játékidőben nyerni, a hosszabbításban viszont igen. Összességében örülök a győzelemnek, és a két pontnak.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): ”Az előző két MOL Liga-mérkőzésünk nagyon rosszul sikerült, éppen ezért volt fontos, hogy ma remekül védekeztünk, és ráadásul ezt a bajnokcsapat ellen tettük. Az első harmadban nagyon jól játszottunk, a másodikban viszont két hibánkat góllal büntette a Miskolc. Igazi karaktert mutatott a csapat, hiszen egy pillanatra sem adtuk fel, és sikerült is kiegyenlítenünk. A hosszabbításban a győzelmet is megszerezhettük volna, de a helyzeteinket elpuskáztuk. Az idei MOL Ligában minden meccs nagyon kemény, éppen ezért úgy gondolom, értékes pontot szereztünk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1251 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Soltész, Kókai.
Adorján: 94,1% (Kiss B.)
K
Sevela: 92,9% (Soós)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
1
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Shinkaruk, Tendler
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Joe
2
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Rafaj, Szappanos
Cianfrini, Kuqali, Johnston, Miskolczi, Sági
3
Lengyel, Garbacz, Hardi, Fliszár, Kiss Á.
Szopos, Bernáth, Popovics, Ritó, Karda
4
Egyed, Üveges, Inglis, Farkas, Gágyor
Douglas Bradley, Nikola Glavonjic
E
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:44 FTC Tendler Sumi Shinkaruk
1-1 27:47 MIS PP Pavuk Galanisz Láda
2-1 29:33 MIS Pavuk Hajós Vojtkó
2-2 54:15 FTC Hietamaki Tendler Shinkaruk
3-2 62:57 MIS Cianfrini Tóth Hajós
42 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 20

A DVTK–FTC góljai

   

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum