Titánok lehetnek Brassóban is a fehérváriak

   

A volános fiatalok még nyeretlenek a brassóiakkal szemben, csütörtökön megszakíthatják rossz sorozatukat.

Kiváló formában várja a Brassó a Fehérvári Titánokat. Az erdélyi együttes a legutóbbi három mérkőzését megnyerte, utoljára Miskolcon kapott ki, azóta hazai jegükön legyőzték a MAC-ot és oda-vissza nyertek a Csíkszereda ellen. A sárga-kékek nyugodtan kiadhatnak magukból mindent, ugyanis legközelebb csak vasárnap lépnek jégre.

A Fehérvári Titánok legutóbbi 4 mérkőzésén egyaránt hosszabbításra került sor, az FTC, a HK Beograd és az UTE ellen megszerezték a pluszpontot, a DVTK Jegesmedvék ellen nem. Kérdés, a romániai túrájuk során folytatja-e pontszerző szériáját Kóger István egyre lelkesebb együttese. A liga legfiatalabb csapatának – aki az UTE ellen 17 U23-as játékossal állt fel, ezen belül 5 juniorral és 1 ifivel s mindössze 3 légióssal – a pénteki pihenőnap után szombaton Galacon, vasárnap Csíkszeredában van jelenése. A legutóbbi meccshez képest a kisebb sérüléssel bajlódó Preston Shupe-pal erősödnek.

Idén kétszer találkoztak a felek, szeptember 20-án 2-1-re nyert hosszabbításban a Brassó, október 8-án pedig 6-3-as vendégsiker született Székesfehérváron.

braavs

Brassó–Fehérvári Titánok 2-4

   

A Megyeri út után Brassót is bevették a volános fiatalok. Szász Norbert élete első felnőttgólját lőtte, majd rögtön a másodikat is.

Mióta nem kap vissza az EBEL-ből játékost, egyre jobban és eredményesebben játszik a Fehérvár. Egy huzamban harmadszor nyert és ötödször szerzett pontot Kóger István csapata. Ezúttal a MOL Liga-tabella második helyén álló, a meccseket újabban zsinórban nyerő Corona volt az ellenfélük.

Nem indult könnyen a meccs számukra. Gól nélküli első harmadot követően Klempa talált Scola kapujába. A hazai előnyt azonban 14 másodperc alatt tüntette el a székesfehérvári csapat. Az első felnőtt szezonját futó Szász Norbert (képünkön) mattolta Tőkét. Mihály Árpád a 27. percben ismét a sárga-kék híveket tette boldoggá, de Kyle Just a második szünet előtt négy perccel újra egalizált.

Az utolsó harmadban a fehérvári főszereplők nem változtak, a brassói csatárok azonban bedugultak. Szász a 44., Just az 57 .percben duplázott, előbbi a meccs győztes gólját szerezte egyszersmind, hiszen a hazai oldalról nem érkezett válasz. Ez azt jelentette, hogy a Volán 4-2-re nyert, és mindhárom pontot elhozta Brassóból, ami óriási bravúr, nem sok csapatnak sikerült még ebben a szezonban.

Szasz Norbert AVS 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Csiszolódik a csapat

   

A Fehérvár a fiatalokkal hasít, a Brassó viszont nem mindig tud megfelelni az elvárásoknak.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): Mindenképpen három pontot akartunk szerezni ezen a meccsen, de ismét bebizonyosodott, hogy ebben a szezonban kiszámíthatatlan a MOL Liga, bárki bárkit meglephet. A Fehérvár jó csapat, a kapusaik mindig képesek extrát nyújtani. Sajnos nem tudtunk neki elég gólt lőni, így pont nélkül maradtunk. Ellenfelünk megérdemelten nyert, nem tettünk eleget a győzelemért. Ez egy hosszú szezon, elég nagy nyomás alatt játszunk, mert főleg idehaza elvárt, hogy mindig nyerjünk. Hidegzuhany volt számunkra a csütörtöki meccs, és nem várnak ránk könnyű napok, hiszen ezen a hétvégén még három mérkőzést játszunk, két román bajnokit és vasárnap egy újabb MOL Liga-meccset.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Úgy készültünk, hogy topcsapat ellen lépünk jégre, az Újpest elleni mérkőzéshez hasonlóan az volt a megbeszélt taktika, hogy sok munkával, magas energiaszintű játékkal kevés gólon tartsuk az ellenfelet. Ez ma annyira jól sikerült, hogy át tudtuk venni a játék irányítását és gólokat tudtunk lőni. Azt tudni kell azonban, hogy ez a Brassó többre képes, mint amit ezúttal mutatni tudott, de megérdemelten győztünk. Egyre jobban kialakul a játékstílusunk, a srácok elhiszik, hogy képesek a győzelemre, bíznak az általunk kitalált taktikában, ezért egyre magabiztosabban teszik a dolgukat. Csiszolódik a csapat, és ami még fontosabb, ma is EBEL-es játékos nélküli fiatal állománnyal álltunk fel és tudtunk nyerni.

(forrás: a Brassó és a Fehérvár hivatalos honlapja)

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 950 néző. Játékvezetők: Csata, Mathe, Bandi, Szabo.
Tőke: 85,7% (Béres)
K
Scola: 94,1% (Lemay)
Filip, Nagy I., McDonald, Klempa, Bíró G.
1
Krogh, Arany, Varga, Péter A., Szász
Rawlyk, Péter Zs., Molnár, Mihály, Tranca
2
Kiss, Korbuly, Tóth, Just, Sofron
Imecs, Bíró O., Fodor, Zsók, Nagy Cs.
3
Imre, Reiter A., Pillók, Hamvai, Vizi
Mátyás, Petres, Balázs, Bíró M.
4
Takács, Láday, Shupe, Mazzag, Balogh
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
E
Kóger István
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:18 BRA Klempa Bíró G.
1-1 21:32 FHA Szász Arany Sofron
2-1 26:55 BRA Mihály Molnár Tranca
2-2 35:59 FHA Just Korbuly
2-3 43:19 FHA Szász
2-4 56:09 FHA Just Krogh Vizi
34 Kapura lövések száma 28
6 Kiállításpercek 6

A Brassó–Volán képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum