Rob Pallin Innsbruck-edzőként tér vissza Fehérvárra

   

A legutóbbi 8 mérkőzéséből 7-et elveszített a Volán. Hétfőn este ki kell lábalnia a gödörből, különben még nehezebb helyzetbe kerülhet.

Vasárnap kedvezően alakultak a 12 pontos Fehérvár AV19 számára az EBEL-meccsek eredményei, ugyanis a jelenleg 19-19 pontos Znojmo és az Innsbruck mérkőzésén pontosztozkodásra került sor, míg a 15 pontos Villach nagyarányú vereséget szenvedett Grazban. Az Innsbruck elleni meccs nagy lehetőség a magyar csapatnak, pláne azért, mert a mögötte álló két csapat egymás ellen játszik, a 11 pontos Dornbirn a 7 pontos Olimpijához látogat.

A Fehérvár és az Innsbruck már találkozott egyszer a szezonban, hazai pályán az egykori Volán-tréner, Rob Pallin csapata nyert, 6-3-ra. Hozzá kell tenni, hogy mindvégig nyitott volt a mérkőzés, ahol csak a hajrában triplázódott meg az innsbruckiak előnye. Eljött a visszavágás lehetősége.

Az Innsbruck játéka a légiósokra épül, a kapuban 13 perc kivételével végig Andy Chiodo állt, 90,5%-kal és 3,4-es kapott gólátlaggal teljesített eddig. A csapatból ketten hozzák a pont per meccs átlagot, Lammers 15, Clark 14 pontos, de Bishop, Smith és Spurgeon 12-12 pontja is említést érdemel.

Mint a fehérvári együttes honlapján megjelent hírből kiderült, a hétfői meccsen David Makowski visszatér, ám Erdély Csanád játéka még nem biztos. A fiatal játékosok közül Kocsis Ferenc, Reisz Áron és Szaller Márk ölthet szerelést. Benoit Laporte vezetőedző elmondta: “Az Innsbrucknak gyors csapata van, kiváló egyéni teljesítményekkel. Úgy gondolom, tanultunk a mérkőzésből, amit ott játszottunk. Ha győzni akarunk, általánosságban és a büntetések tekintetében is fegyelmezettnek kell lennünk.”

Rob Pallin 3

Fotó: Mudra László

Fehérvár–Innsbruck 3-4

   

A Fehérvár háromszor is vezetett az Innsbruck ellen, a végén mégis a vendégek örülhettek. Benoit Laporte együttese legutolsó kilenc meccséből nyolcadik vereségét szenvedte el.

Pikáns összecsapással zárta négymeccses hazai sorozatát a Volán, a vezetőedzői posztról tavaly viharos körülmények között távozott Rob Pallin először tért vissza ellenfélként Székesfehérvárra.

Az Innsbruck vasárnap is játszott, hosszabbításban kapott ki a Znojmo otthonában, ennek ellenére nem látszott a fáradtnak a tiroli gárda. Az első percekben többször is veszélyeztették Rajna Miklós kapuját. A 3. percben aztán emberelőnybe kerültek Sofronék és szép összjáték után az érkező Vas Jánosnak csak az ütőjét kellett beletenni a korong útjába (1-0). A vezető gól jót tett a hazaiak játékának, Chiodónak bőven akadt védeni valója. Vas is igyekezett visszaadni a kölcsönt, de Courchaine ziccerben elütött a korong fölött. A harmad felére lanyhult az iram, de a harcosságra továbbra sem lehetett panasz. A 12. percben másodszor is emberelőnybe került a Fehérvár, de a fór legizgalmasabb momentuma Manavian és Ross szócsatája volt. Öt az ötben már jobban ment, szépen felépített akció után ismét a nagyon aktívan jégkorongozó Vas került helyzetbe, de Chiodo védett. A játékvezetők visszanézték az esetet, de a videózás után sem változtatták meg döntésüket. Az utolsó percekben a harmadik Volán-emberelőnyt is feljegyezhettük, de jött a hidegzuhany. Kettő az egyben kontrázhatott az Innsbruck, Clark pedig emberhátrányban is egyenlített (1-1).

Pontatlan játékkal indult a középső játékrész, miközben Rajna kapuja előtt adódtak nehéz pillanatok. A jég minősége messze volt a tökéletestől, sokat csúszkáltak, estek-keltek a játékosok. Lassan csordogált a mérkőzés, egészen a 27. percig, amikor Manavian a tétovázást megunva, a bedobó kör széléről hatalmas gólt ragasztott a hálóba (2-1). Mindössze 44 másodpercig vezetett a Fehérvár. Az újabb védelmi hibát követően Lammers szólózhatott, végül Rajnát is becsapva egyenlített (2-2). A gyors gólváltás után a játék színvonala nem, de a feszültség nőtt a jégen, előbb Sofron ütközte le Lammerst egy kétperces kiállításért cserébe, majd Makowski és Spurgeon kaptak össze, ők is mehettek a büntetőpadra. Az utolsó percekre megélénkült a játék, előbb Smith hagyott ki száz százalékos ziccert, majd a másik oldalon Bodo találta telibe a kapuvasat. A harmad fehérvári emberelőnnyel zárult. Éppen kiegészült volna az osztrák csapat, amikor Brance Orban a kapu mögül Sarauer elé tálalt, aki harmadszor is vezetést szerzett a Fehérvárnak (3-2).

Sárpátki kapuvassal kezdődött a harmadik játékrész, a Volán nem akarta a végére hagyni a döntést. Felvették a kesztyűt az osztrákok is, ebből pedig a mérkőzés legjobb tíz perce kerekedett. A nyílt sisakos támadóhokiban felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Előbb Vas lőtt kis híján gólt, majd Bishop hagyott ki ordító ziccert, amit a másik oldalon Bodo szinte lemásolt. A 49. percben harmadszor is egyenlített az Innsbruck. A hazai védelem nem tudott felszabadítani, Spurgeon pedig a kapuba lőtt (3-3). Hat perccel a vége előtt Nikolics játékvezető volt rosszkor rossz helyen, hatalmasat kapott a sarokban, de rövid ápolás után visszatért és folytatódhatott a játék. A szünet a látogatóknak tett jót, az 56. percben egy kapu előtti kavarodás végén Schennach a meccsen először az Innsbrucknak szerzett vezetést (3-4). Benoit Laporte a végén kapusát is levitte, de az eredmény nem változott. A Fehérvár ezúttal is többször előnybe került a mérkőzésen, ám ezt nem tudták megtartani Sofronék, és zsinórban a negyedik hazai mérkőzésüket is elveszítették.

A Volán rendre elvesztette a kapuk előtti párharcokat

 

Az innsbrucki letámadással a fehérváriak nem tudtak mit kezdeni.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): Ez sorozatban a harmadik olyan mérkőzésünk, amikor úgy korcsolyázunk ki a harmadik harmadra, hogy az eredmény egyenlő vagy vezetünk, és mégis vereséget szenvedünk. Az ellenfél nyomást gyakorolt ránk, mi pedig nem reagáltunk erre. De emellett csak a harmadik harmadban három olyan szituáció is adódott, amikor egy-egy az egyben álltunk a kapuval szemben, és mégsem tudtunk gólt lőni. El kell jönnie annak a pontnak, amikor belőjük a helyzeteket és megnyerjük a kapu előtti párharcokat. Merthogy a harmadik és negyedik gólt is ilyen helyzetből kaptuk, elveszítettünk egy-egy párharcot a saját kapunk előtt, ebben mindenképpen fejlődnünk kell. Természetes, hogy a játékosok fejében ott motoszkált, hogy a legutóbbi nyolc mérkőzésből hetet elveszítettünk. Ez főleg a harmadik harmadra volt igaz, mert negyven percig jól játszottunk. Ez azonban nem lehet mentség a vereségre vagy az elveszített párharcokra.

Rob Pallin (vezetőedző, Innsbruck): Vasárnap hosszabbításos meccset játszottunk Znojmóban, kissé fáradtak voltunk, ez a mai mérkőzés elején meg is látszott a csapaton. Az első harmad után néhány kisebb változtatást eszközültünk, a védőink letámadtak, bekapcsolódtak a támadásépítésbe, és úgy láttam, hogy a fehérváriak ezzel nem tudtak mit kezdeni.

Forrás: fehervarav19.hu

EBEL, 2136 néző. Játékvezetők: Nikolic, Siegel, Gatol, Németh.
Rajna: 87,1% (Hetényi)
K
Chiodo: 87,0% (Litterbach)
Owens, Manavian, Sofron, Orban, Sárpátki
1
Pedevilla, Stach, Bishop, Spurgeon, Lammers
Sagert, #4577, Kóger, Sarauer, Bodó
2
Mitterdorfer, DeSantis, Lamoureux, Clark, Smith
Szirányi, Szaller, Courchaine, Vas, Maylan
3
Ross, Lindner, Schennach, Huber M., Sedivy
Szabó B., Reisz, Kocsis, Vincze
4
Saringer, Mössmer, Schramm
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:43 FHA PP Vas Maylan Courchaine
1-1 18:19 HCI SH Clark Sedivy Mitterdorfer
2-1 26:52 FHA Manavian Sofron Orban
2-2 27:36 HCI Lammers Bishop
3-2 39:19 FHA Sarauer Orban Owens
3-3 48:27 HCI Spurgeon Lammers Lindner
3-4 55:34 HCI Schennach Huber M. Sedivy
23 Kapura lövések száma 31
4 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–Innsbruck videó-összefoglalója

 

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum