Máris jön a harmadik erdélyi rangadó

   

A MOL Liga egyetlen vasárnapi mérkőzésén a Csíkszereda próbál visszavágni pénteki brassói vereségéért.

Meccs előtti beharangozónkban akkor azt mondtuk, ennél a párharcnál édesmindegy, hogy aktuálisan milyen erősségűek a csapatok, és igazunk is lett, kétszer szerzett vezetést a Szereda, kétszer egyenlített a Brassó, amely a harmadik harmadban vezetett először, majd egy üres kapura elért találattal növelte az előnyt. A két csapat első mérkőzése is 4-2 lett, bár ott a hazai pályán játszó Csíkszereda jobban tudott dominálni, 4-1-re is vezettek Molnár Zsomborék, a párharc állása tehát 1-1. A csapatokat jelenleg 21 pont és 7 hely választja el egymástól a tabellán, bár a Brassó két meccsel többet játszott. A legszembetűnőbb különbség az igazolások sikerességében keresendő. A Corona nem vett zsákbamacskát, leigazolták a tavalyi alapszakasz két legponterősebb játékosát, a Klempa, McDonald párost, és visszahozták a közönségkedvencnek számító – nem mellesleg igen ponterős – bekket, Rory Rawlykot. Melléjük tudott felnőni a hazaiak közül Roberto Gliga, Nagy Csaba és valamivel szerényebb teljesítménnyel Mihály Árpád.

Ezzel szemben Szeredában a magyar játékosok a húzóemberek, a házi kanadai táblázaton nemcsak az első, a második helyen is saját nevelésű játékost találunk, a légiósok nem veszik fel a versenyt a liga más csapatainak importállományával. Lanceleve és Spafford a félpontos átlag közelében teljesít, ami kevés,  miközben jó néhány légióst már el is küldtek. A másik szembeötlő különbség a kapusteljesítményekben van. Tőke Zoltán a Brassóból nem számít ugyan a liga legjobbjai közé, de 92%-os hatékonysága a középmezőny elejére helyezi. Ruczuj Gellértnek jóval kevésbé megy, éppen csak 90% fölött teljesít. Előbbi 2,6, utóbbi 4,3 gólt kap. Ez persze nem feltétlenül csak a két kapus egyéni képességei közötti különbségről árulkodik, hanem a kollektív védőmunka hatékonyságáról is.

A szeredai klubvezetés igyekszik megakadályozni, hogy idő előtt le kelljen mondaniuk a játékosoknak és a szurkolóknak a rájátszásról, a hétvégén két KHL-tapasztalattal is rendelkező kazah válogatottat igazoltak, Ilja Szolarjov és Alekszej Voroncov személyében. Ők azonban vasárnap este még nem lépnek pályára, nem úgy, mint a kanadai bekk, Dustin Wood, akivel a szezon folyamán először meglehet a hat légiós egy meccsen a csapatban.

SC Csíkszereda–Brassó 0-3

   

A brassóiak a harmadik harmadban döntötték el az erdélyi rangadót.

Az első két harmad nem hozott gólt a MOL Liga egyetlen vasárnapi mérkőzésén, mindkét csapat kihagyott 3-3 emberelőnyt. A harmadik játékrészt viszont jól kezdték a vendégek, az 54. másodpercben Klempa révén megszerezte a vezetést, majd két perccel később Richard Filip kétgólosra növelte a brassói előnyt. A 48. percben hatalmas lehetőség adódott a Csíkszereda előtt, Nagy István 5+végleges fegyelmit kapott, ám nem szépítettek a hazaiak. A végjátékban Ruczuj Gellért lekorcsolyázott, hiába, az utolsó előtti másodpercben Mihály Árpád beállította egy üres kapus góllal a 3-0-s végeredményt. A Brassó ezzel pontszámban beérte a DVTK Jegesmedvéket, bár 4 mérkőzéssel többet játszott, mint a Kontinentális Kupa-résztvevő riválisa.

Soha életemben nem voltam ilyen szituációban

   

A Sportklub edzője nagyon sajnálja játékosait, mert kőkeményen dolgoznak, de nem játszanak elég okosan.

Tom McCarthy (vezetőedző, Csíkszereda): Nagyon szomorú mérkőzéseket sorozatban úgy elveszíteni, hogy egy pár perc leforgása alatt kapunk gólokat. Az elmúlt meccseken is ez történt, úgy Brassóban, mint Galacon. Elveszítjük a koncentrációnkat, kihagyunk és kapunk két nagyon gyors gólt. Soha életemben nem voltam ilyen szituációban, sem játékosként, sem edzőként, hogy ennyi mérkőzést elveszítsünk sorozatban. Nagyon sajnálom a fiúkat is, hiszen kőkeményen dolgoznak azért, hogy sikeresek legyenek. Okosabban kell játsszunk támadásokban és erőszakosabbak kell legyünk a semleges zónában.

Martin Lacroix (vezetőedző, Brassó): Egy rangadó volt, ami látható volt, úgy a jégen, mint a lelátón. Az első harmadban problémáink voltak, a hazai csapatnak ekkor több nagyobb gólszerzési lehetősége is volt. A második harmadban már, úgy érzem, mi uraltuk a játékot, majd a harmadik harmadban a kétgólos előnyünket nagyon okosan védtük. Jó mérkőzésen nagyot küzdve nyertünk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Máthé, Csata, Sikó.
Ruczuj: 93,9% (Onodi)
K
Tőke: 100% (Béres)
Papp, János, Moldován, Brancis, Bíró T.
1
Filip, Nagy I., McDonald, Klempa, Gliga
Wood, Korenko, Antal Zs., Molnár Zsombor, Molnár Z.
2
Rawlyk, Nagy Cs., Molnár Zsolt, Mihály, Tranca
Salló, Gecse, Lanceleve, Spafford, Farkas
3
Imecs, Bíró O., Bíró G., Zsók, Péter Zs.
Bors A., Campbell, Egyed, Rokaly
4
Mátyás, Fodor, Petres, Balázs
Tom McCarthy, Nagy Béla
E
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 40:54 BRA Klempa McDonald Filip
0-2 42:57 BRA Filip McDonald Nagy I.
0-3 59:59 BRA EN Mihály Tranca
39 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 41

A Sportklub–Brassó képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum