Nincs mese, a Bolzanót meg kell verni

   

A hetedik helyezett Bolzano érkezik szombaton a Raktár utcába. Ha a Fehérvár nem akar nagyon leszakadni, három pontot kell szereznie.

Nagyon jól jönne már a győzelem, hiszen a Volán és a középmezőny alsó fele most kezd elkülönülni egymástól. Kezdenek nőni a különbségek, és ez sajnos a mieink számára nem jó hír. A Volánt 6 ponttal megelőző Bolzano ellen amolyan hatpontos rangadóra kerül sor, hazai győzelem felzárkózást, vendéggyőzelem viszont további leszakadást indíthat el. Volna min javítania a csapatnak, legutóbbi 7 összecsapásából ugyanis hatot elvesztett, köztük hármat is hazai jégen, az egyetlen győzelem is Bécsben született. Idén nagyon sok probléma van a csapat fegyelmével, rengeteg a büntetés. Ha szeretnének rálépni a győzelmi útra, akkor ezen mindenképpen csökkenteni kell. A legutóbbi két mérkőzés biztató volt ebből a szempontból, ám a játékosok nem tudták tartani a lépést az ellenféllel teljes létszám mellett sem. Sajnos úgy tűnik, mostanában a végére a szufla is elfogy, a Volán meccseinek nagyobb részében az utolsó 20 percben fordult fehérvári szemmel kedvezőtlen irányba a találkozó.Hogy ez mentális vagy fizikai fáradtság miatt van-e így, azt nehéz eldönteni, az biztos, hogy az előrelépéshez jobb végjáték kell.

A dél-tiroli csapat nem kezdte jól az idényt, hiszen három vereséggel rajtolt a ligában, az első megszerzett pontra is a harmadik fordulóig kellett várnia. Ezt egy hatos győzelmi széria követte, majd újabb vereségek, most éppen újra háromnál tart a számláló, ami pont a Fehérvár legyőzése után indult. A legutóbbi két mérkőzésen a Graz verte oda-vissza a Rókákat. A Fehérvár és a Bolzano idén egyszer találkozott egymással, akkor 4-1-es olasz győzelem született. Azóta nem sok minden változott a csapaton belül, továbbra is Jesse Root és Brodie Reid a két legeredményesebb játékos, őket két újabb importjátékos, Andrew-Michael Yogan és Dennis Kearney követi. Yogan közben már a tengerentúlra szerződött, helyére érkezett Metropolit, de ő csak a jövő héten érkezik Olaszországba. A két legerősebb olasz, Luc Frigo és Markus Gander említettek után jön, 6, illetve 5 ponttal.

HCBAVS 2

A Bolzano elfogadhatóan oldja meg az emberelőnyös helyzeteket, de rosszul védekezik hátrányban, minden 8. lövés lesz gól speciális játékban, ez nagyjából a Fehérvár adatának felel meg. Viszont sokat, 10-ből átlag 3-szor kapnak gólt a kiállításaikból.  Egy kicsit csökkenthet a fehérvári gondokon, hogy az EBEL fegyelmi bizottsága egy meccsről eltiltotta az olasz válogatott Markus Gander, mert a Graz ellen lefejelte ellenfelét. A büntetés mértékéről nyilván lehet vitatkozni, de nem érdemes, egyébként is ez azt jelenti, hogy a kiváló játékos a Volán ellen tölti majd le a rá kirótt pihenőt.

“40 percig jól játszottunk, ám akkor megijedtek a fiúk a győzelem lehetőségétől – utalt vissza Benoit Laporte, a Fehérvár AV19 vezetőedzője a ligahonlapnak adott nyilatkozatában a Znojmo ellen történtekre. – Több párharcot kellene megnyernünk, és a saját kapunk előtt jóval több felelősséggel kellene játszanunk. A másik kapu előtt is javulnunk kell, agresszívabbnak kellene lennünk és több kipattanót megszereznünk, majd az azokból kialakuló helyzeteket kihasználnunk.”

Fehérvár–Bolzano 2-4

   

A Fehérvár kétszer is vezetett, de végül a Bolzano fordított és mindhárom pontot elvitte a Raktár utcából.

A legutóbbi hét mérkőzéséből hatot elveszített a Volán, ennek megfelelően nagy elánnal kezdte a Bolzano elleni mérkőzést. Az első percekben Sofron kétszer is nagy helyzetbe került, előbb kiszorított helyzetből, majd a kapuval szemben tisztán lőhetett, mindhiába. A hazai fölény emberelőnyökben kamatozott, előbb Glenn, majd Marchetti is kiment. A második fórból megszerezte a vezetést a Fehérvár. Sarauer lopta közelebb magát a kapuhoz, és középről a hálóba lőtt (1-0). Támadásban maradtak a hazaiak, Vas János kétszer is növelhette volna az előnyt, de Melichercik mindkétszer a helyén volt. Jól pörögtek a lábak, élmény volt nézni, milyen energiaszinten jégkorongoztak a hazaiak. Pedig két emberhátrány is nehezítette Maylanék helyzetét, de a letámadás négy az ötben is eredményes maradt, az első hátrányban Sofron szerzett korongot és lövetett gólt kis híján Kógerrel, a másodikban Bodo tette meg ugyanezt, de szólóját védte a vendégek kapusa. A speciális egységek kiválóan teljesítettek az első húsz percben, a kapura lövéseket 14:6-ra nyerték Courchaine-ék, akiket vastaps kísért az első pihenőre.

Manavian kiállítása miatt egy perc áthúzódó hátrány maradt a középső harmadra is. Bolzanói fölényben telt a játékrész eleje, Vallerand kiugrásánál Hetényi bravúrjára is nagy szükség volt. A 24. percben a vendégek erőfeszítéseit siker koronázta, Marchetti egyenlített (1-1). Ekkor kísértetiesen emlékeztetett a meccs képe a Znojmo elleni második harmadra. Jókor jött Kearney kiállítása, amit Kóger közelről bepiszkált gólja követett (2-1). A válogatott szélső szezonbeli első góljával újra a Volán vezetett. Az elsőnél jóval kiegyenlítettebb húsz percet játszott egymással a két csapat. Közben a hazai szurkolók elégedetlenkedése közepette Kóger kapott kétperces büntetést, nem Stefan Siegel játékvezető volt ekkor a legnépszerűbb ember a jégcsarnokban. A fórral élt is a Bolzano, a 34. percben Palmieri pókhálózta ki a jobb felsőt (2-2). Az egyenlítés után a vendégek a keresztvasat is eltalálták, újabb gól viszont nem született, a döntés a záró harmadra maradt.

A játékrész elején óriási esélyt kapott a Fehérvár a gólszerzésre. Előbb Kearney kapott 2+2 perces büntetést, majd Oleksuk is kiment, de az öt a hármat nagyon sok hibával játszották meg Sarauerék és emiatt nem tudták kihasználni. Fordult a kocka, Sagert és Sarauer ült ki a büntetőpadra, a vendégek pedig kihasználták a kettős emberelőnyt. Sokáig jól zárt a védelem, amikor kellett, Hetényi védett nagyot, de a 48. percben Vallerand közeli góljával először vezettek a dél-tiroliak a mérkőzésen (2-3). A Volánt megfogta a bekapott gól, a hajráig csak egyetlen Sárpátki-helyzetet jegyezhettünk fel az említésre méltó momentumok közé. Az utolsó két percre visszatért a hit, de a vendégek védelmén nem találtak rést Maylanék. A végén Benoit Laporte lehívta a kapusát, Oleksuk pedig üres kapus góllal végképp eldöntötte az összecsapást (2-4). A Fehérvár utolsó nyolc meccséből a hetediket veszítette el.

Az egész csapat teljesítményével elégedetlenek voltunk

   

Nem mindig úgy történtek a dolgok, ahogy annak az elvégzett munka alapján kellett volna történnie.

Énekes Lajos (edző, Fehérvár): Az első harmadban sok helyzetet dolgoztunk ki, amik kihasználatlanul maradtak. Ez megbosszulta magát a végére, ahol úgy tűnt, mintha fáradtak lennénk, de én úgy gondolom, hogy fejben nem tudtuk megfelelően kezelni, hogy a rengeteg helyzet után sem voltunk olyan nagy fölényben az eredmény szempontjából. Ahogy zajlott a mérkőzés, egyre nagyobb terhet jelentett a fiúknak, hogy nem mindig úgy történtek a dolgok, ahogy annak az elvégzett munka alapján kellett volna történnie. Mindenkinek egyformán oda kell tennie magát a meccseken. Vannak speciális dolgok, amiket eddig a vezetőedző ecsetelt, de egyesével is beszélni fog a játékosokkal. Megvan, hogy kitől mit vár és kitől mennyivel vár többet, de az egész csapat teljesítményével elégedetlenek voltunk ma.

Tom Pokel (vezetőedző, Bolzano): Úgy gondolom, mindkét csapat speciális egységei jól teljesítettek ma, mert mindkét csapat két előnyös gólt szerzett. Számunkra is ez volt a kulcs a mérkőzésen, hiszen a harmadik harmadban kivédekezett kettős hátrány után tudtunk fordítani. Ez volt a mérkőzés fordulópontja, innentől kezdve éreztük, meglehet a győzelem. A vezetés megszerzése után keményen dolgoztunk, és ez kiváló kapusteljesítménnyel is párosult. Rengeteg helyzetet kivédett, de a védekezésünkre sem lehetett panasz. Munkás győzelem volt ez.

Forrás: fehervarav19.hu

EBEL, 3098 néző. Játékvezetők: Babic, Siegel, Nagy, Németh.
Hetényi: 90,0% (Rajna)
K
Melichercík: 94,1% (Smith)
Owens, Manavian, Kóger, Sarauer, Bodó
1
Oberdörfer, Egger, Frigo, Root, Reid
Sagert, Szabó B., Courchaine, Vas, Maylan
2
Glenn, Everson, Kearney, Oleksuk, Palmieri
Szirányi, Szaller, Reisz, Kocsis, Vincze
3
Glira, Seymour, Insam, Bernard, Vallerand
Orbán, #4577, Sofron, Orban, Sárpátki
4
Marchetti, Gellert
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:17 FHA PP Sarauer Sagert
1-1 23:39 HCB Marchetti Gellert Egger
2-1 25:11 FHA PP Kóger Sarauer Sagert
2-2 33:42 HCB PP Palmieri Root Glenn
2-3 47:40 HCB PP2 Vallerand Palmieri Gellert
2-4 59:34 HCB Oleksuk Palmieri Seymour
34 Kapura lövések száma 31
12 Kiállításpercek 16

A Fehérvár–Bolzano góljai

   

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum