A HK Beograd első idegenbeli győzelmére hajt Fehérváron

   

Két, kontrára építő csapat találkozik a MOL Ligában, első alkalommal egymással.

A Fehérvár első meccsére készül az egyre jobb formában játszó Belgrád ellen. 12-13 meccs ment le a szezonból, máris 10 pont a különbség a két csapat között, de ha valahol tudják, hogy mit jelent beleszokni egy pár sebességi fokozattal feljebb játszott ligába, az Fejér megye székhelye. A belgrádiak egyre versenyképesebb csapat benyomását keltik, elég ránézni eddigi eredményeikre. Az első hat meccsükből mindössze egyszer, a Csíkszereda ellen lőttek két gólnál többet, elképesztő pechsorozat végén nem lett belőle pontjuk, legutóbbi három hazai meccsükön azonban már 14-et lőttek, ami jó alapot teremtett a győzelemre, a Fradi és a Miskolc ellen még ez is kevés volt a pontszerzéshez. A csapat legveszélyesebb játékosa Hugo Turcotte, aki még az utolsó helyen álló csapatból is oda tud érni az összesített kanadai táblázat hatodik helyére, 13 meccsen 16-szor szerzett gólt és négyszer volt asszisztos.

A Fehérvárnak tehát elsősorban rá célszerű a figyelmét összpontosítania. Az igazsághoz ugyanakkor hozzá tartozik, hogy eddig sem hátul voltak gondok a fehérváriaknál, bár a 12 meccsen kapott 42 góljuk nem kevés, de nem is borzasztóan sok, elég csak a Fradi 41, vagy a Debrecen 40 góljára gondolni. A problémát a támadó szekció jelenti, tavalyhoz képest a Holmberg, Orban, Bodo, Becze négyest eddig nem sikerült pótolni, és a Shupe, Krogh kettős sem azt nyújtja, amit megszokhattunk tőlük. Egyedül a 19 éves Vízi Dániel tűnik átütőnek idén, a fiatalember 12 meccs után máris 9 pontnál jár. A Fehérvár 29 lőtt gólja ezzel együtt roppant kevés, a ligában senki nem szerzett ennél kevesebbet. Érdekes lesz látni, hogy a két, általában kontrákra épülő szisztémát alkalmazó csapat mire megy egymás ellen.

Fehérvári Titánok–HK Beograd 4-3

   

A fehérváriak szoros mérkőzésen, hosszabbítás után győzték le a nagyot küzdő szerbeket.

Alaposan megerősített Fehérvári Titánok fogadták a HK Beogradot. Az EBEL-keretből Kocsis Ferenc, Reisz Áron és Vincze Péter mellett Orbán Attila is Kóger István rendelkezésére állt. A ligaújonc csütörtökön is jégre lépett, Debrecenben 6-0-s vereséget szenvedett, talán ennek is köszönhető, hogy a mérkőzés elején fáradtnak tűnt. A Titánok viszont a legkevésbé sem, a kezdés után pár másodperccel Vizi Dániel lövése még csak a bal kapuvasat találta telibe, de egy perc múlva Hamvai passzából Shupe már a vezetést is megszerezte a Fehérvárnak (1-0). Öt perc után kijött a szorításból a HK Beograd, és azonnal helyzeteket alakított ki. Turcotte első szólóját még védte Lemay, a következőnél viszont már tehetetlennek bizonyult, a villámgyors csatár szép cselek után egalizált (1-1). Az egyenlítés bátrabbá tette a vendégeket, túlságosan is kinyíltak, jött is a második Titán-kapuvas, majd a gól, Shupe közelről lőtt Trifonov kapujába a nyolcadik percben (2-1). Állandósult a hazai fölény, főként a látogatók harmadában zajlott a játék. A végére egy-egy emberelőny jutott mindkét csapatnak, újabb gól azonban nem született.

Reisz lövésével és Krogh szabálytalanságával kezdődött a középső játékrész, majd Anic is kiment, de a fórokat nem tudták kihasználni a csapatok. Főként mezőnyjáték folyt a harmad első felében, kevés helyzettel. A második tíz percben aztán bátrabbá vált a Belgrád, különösen Turcotte volt elemében, szólói élményszámba mentek. A 36. percben Arany kiállítása miatt öt a négyben támadhatott a ligaújonc, majd Orbán Attila elvesztette ütőjét, Just hiába adta át a bekknek a sajátját, Despotovic kihasználta a lehetőséget, és éles szögből újra kiegyenlített (2-2). Magasabb fokozatba kapcsoltak a Titánok, előbb a 2011/12-es szezon óta első MOL ligás meccsét játszó Orbán Attila lőtt, majd Just távolról, Láday szólóból veszélyeztetett, de a kiváló napot kifogó Trifonov mindent hárított. Nőtt a feszültség a jégen, a harmadot Just és Despotovic szópárbaja zárta, de a játékvezetők időben megakadályozták a bunyót.

A szünetben sem nyugodtak meg a játékosok, Despotovic ezúttal Vizivel szólalkozott össze. Árvay kiállítása után a Titánok újra megszerezhették volna a vezetést, de Trifonov bravúrjainak köszönhetően maradt a döntetlen. A kimaradt fehérvári helyzetek után a 47. percben Szabados a meccsen először a HK Beogradnak szerzett vezetést (2-3). Hazai oldalon hiányzott az átütőerő, már-már győztesnek tűntek a látogatók, amikor az 58. percben Vincze szélről eleresztett lövése a kapuba került. A szerb játékosok szabálytalanságot reklamáltak, de a játékvezetők videózás után érvényesnek ítélték a találatot (3-3). Az eredmény a rendes játékidőben nem változott, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás hazai emberelőnnyel, négy a háromban indult, és egy percig sem tartott. Filipovic áthúzódó kiállítását Krogh használta ki, aki pontos összjáték után lőtt a hálóba (4-3). A mérkőzést a Fehérvár nyerte, de a meccsen nyújtott teljesítményre a HK Beograd lehet büszkébb.

Sajnálom, hogy nem bírtuk a végét

 

A Titánok és a HK Beograd vezetőedzője közül utóbbi nyilatkozott elégedettebben.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): ”Nagyon nehéz győzelem volt. Négy sorral játszottunk, az első cserében mind a négy sorunk helyzeteket alakított ki és ez elhitette velünk, hogy könnyű mérkőzésünk lesz. Az ellenfelünk harcosan védekezett, mindent megtett, hogy elrontsa a játékunkat és ez sokszor sikerült is neki, mi pedig a száz százalékos ziccereket is elhibáztuk. A végén örülhettünk a két pontnak, mert kettő-hármas állásnál nem volt benne a játékunkban a gól. Bár keményen megdolgoztunk érte, nem biztos, hogy megérdemeltük a harmadik találatot.”

Christer Dreberg (vezetőedző, HK Beograd): ”Sokkal jobban játszottunk, mint csütörtökön. Igaz, az elején még kerestük a játékunkat, de 1-1 után már partiban voltunk a hazaiakkal. Nagyon keményen küzdöttünk, a második és a harmadik harmad már a mienk volt. Sajnálom, hogy nem bírtuk a végét.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 380 néző. Játékvezetők: Sós, Varjú, Berger, Váczi.
Lemay: 85,0% (Scola)
K
Trifonov: 90,7% (Rankovic)
Krogh, Orbán, Just, Pillók, Vizi
1
Anic, Brkusanin, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
Arany, Reiter A., Reisz, Kocsis, Vincze
2
Crnogorac, Árvay, Despotovic, Bjelogrlic, Saliji
Imre, Láday, Hamvai, Shupe, Mazzag
3
Novakovic U., Podunavac, Kerezovic, Novakovic P., Szabados
Sofron, Takács, Balogh, Kiss, Tóth
4
Zwick, Vukicevic, Glavonjic
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:48 FHA Shupe Hamvai Mazzag
1-1 05:48 BEO Turcotte Vucurevic
2-1 07:44 FHA Shupe Mazzag Láday
2-2 35:39 BEO PP Despotovic Árvay Saliji
2-3 46:55 BEO Szabados Podunavac
3-3 57:06 FHA Vincze Orbán Krogh
4-3 60:52 FHA PP Krogh Shupe Just
43 Kapura lövések száma 20
8 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum