Fehérváron a középmezőnyben maradás a tét

   

Tabellaszomszédok csapnak össze kedden este Fehérváron. Aki nyer, elindulhat a legjobb 8 felé, aki veszít, egy kicsit lemarad a középmezőnytől.

Az a Znojmo érkezik a koronázóvárosba, amelyikre az elmúlt évek után szinte rá sem lehet ismerni. Rég fordult már elő az, hogy a cseh EBEL-induló ennyire hátul tanyázzon a táblázaton, és valljuk meg, azt sem szeretjük nagyon látni, amikor a Fehérvár a hátsó régiókban található. Most ez a helyzet, a Znojmo 11 pontjával a 9., a Fehérvár 10 ponttal a 10. helyen áll. Ráadásul a gólkülönbségük is kísértetiesen hasonló, mindketten 33 gólt kaptak, a Znojmo 22, a Fehérvár 21 lőtt gólnál tart. Ami igazán sok, az a kapott gólok száma, e két csapatnál csak a két utolsó, a Dornbirn és a Ljubljana kapott többet. A csehek borzalmasan kezdték a szezont, olyan még nem volt, hogy 5 forduló után 5 vereségnél és mindössze egyetlen pontnál tartsanak. Innen indultak el felfelé, sorozatban négyszer győztek, ennek a szériának a jelenleg tökutolsó Olimpija Ljubljana éppen Znojmóban aratott első győzelme vetett véget. A Fehérvár ezzel szemben – ki ne tudná – épp az utolsó időszakban szenvedett, négyes vereségszériájának Bécsben ért a végére, amely után a roppant erős Salzburg elleni, komoly meccsen elszenvedett, teljes mértékben vállalható vereség következett. A Capitals és a Bikák elleni csatákba végre nagyon komolyan sikerült beleállni, a kiállítások kezelhető szinten maradtak, érezni lehetett, hogy minden játékos apait-anyait beletesz a meccsbe. Erre lehet építeni, remélhetőleg a csapat ugyanezt a küzdős, hajtós, elszánt, alázatos arcát mutatja kedden este is.

ZNOAVS

A legutóbbi mérkőzéseken a sérülések és a MOL csapat elfoglaltsága miatt nem volt meg a négy sora a Fehérvárnak, most viszont a Titánok nem játszik egészen péntekig, így megvan az elvi lehetőség arra, hogy soraikból feltöltsék az EBEL-csapat keretét. Akárhogy is lesz, Laporte edző elsősorban a megfelelő hozzáállást és munkamorált várja el a játékosoktól, azt, amelyet a két legutóbbi mérkőzésen láthattunk. “Pontosan ez a karaktere a csapatunknak – indokolta a kanadai edző elvárásait a ligahonlapnak. – Lehet, hogy nem nálunk játszanak a legnagyobb tehetségek, de a csapatszellem és a munkához való hozzáállásunk kompenzálja ezt. Még keményebben dolgozunk és harcolunk, mint a többiek. Négy hazai meccsünk van most sorban, szeretnénk ezeken minél több pontot szerezni. A Znojmo nagyon erős, a keretében sok remek egyéni képességekkel megáldott játékossal. Hogy megadjuk magunknak az esélyt, az első pillanattól fogva keményen kell játszanunk ellenük.”

Fehérvár–Znojmo 3-4

   

A magyar EBEL-csapat hiába vezetett két góllal a csehek ellen, a legutóbbi szezon döntőse hosszabbításra mentette a meccset és a 7. másodpercben eldöntötte azt.

Az első hazai helyzetre a harmadik percig kellett várni, ekkor Vincze kerülte meg a kaput, de Schwarzról nem pattant ki a korong, hiába érkeztek többen is a második hullámban. Courchaine lehetősége következett, de a rossz korongátvétel miatt odalett a helyzet, majd Szaller bombája zúgott el a bal kapuvas mellet. A harmad derekára feléledt a Znojmo, jókor jött a reklámszünet. A rövid pauza után ismét fehérvári helyzet következett, Maylan megszerzett korongját Kóger próbálta a gólvonal mögé tuszkolni, sikertelenül. A 13. percben góllá érett a fölény, Sarauer elhozta a bulit, Bodo pedig kapásból kilőtte a felső sarkot (1-0). A Volán folytatta a Salzburg ellen bemutatott játékot, harcosan, sok ütközéssel vette el a vendégek kedvét a támadásoktól. A 17. percben megszületett a meccs első kiállítása, Tomas ült ki a büntetőpadra. Sok mozgással és gyors passzokkal játszotta meg a fórt a Fehérvár, végül Sagert középről, a kék vonalról zúdított kapuba (2-0). Bár a statisztika alapján a kapura lövést 11-8-ra a látogatók nyerték, a minőségi lövések és a nagyobb helyzetek Sofronék előtt adódtak, akik a szurkolók vastapsa közepette vonulhattak pihenőre.

Kétgólos hátránya tudatában nagyon megnyomta a középső játékrészt a Znojmo, többször is könnyedén átjátszották a fehérvári védelmet, ami az első húsz percben csak elvétve fordult elő. Előbb Tomas maradt üresen, Rajna vállal védett, majd egy kapuvas mutatta a csehek eltökéltségét. Mikor kijött a harmadából a Fehérvár, akkor szépített a Znojmo. Egy kontra végén Beroun pontosan passzolt Novak elé, aki közelről nem hibázott (2-1). A gól után tovább fokozták a nyomást a znojmóiak, Rajna azonban bravúrok egész sorával őrizte az előnyt. Lattner lövésénél már ünnepeltek a piros-fehérek, de a magyar kapus erre is átért. Két emberelőny is adódott a csehek előtt. Előbb a 30. percben Vas János, majd a 36.-ban Sagert ült ki két percre. Ám hiába zúdult össztűz a fehérvári kapura, 25-ször lőttek kapura Da Costáék ebben a harmadban, nem tudták bevenni a válogatott hálóőr kapuját. Harminc másodperccel a vége előtt aztán Bodo közelről megszerezte a harmadik hazai gólt, amit a játékvezetők rövid videózás után érvényesnek ítéltek (3-1). A Znojmo könnyedén megfordíthatta volna a mérkőzést, a kétgólos előny megtartásával a maximumot hozta ki a Volán a második harmadból.

A harmadik játékrész is cseh rohamokkal indult, Rajna sokáig állta a sarat. A 45. percben Bodo közel járt a mesterhármashoz, de Schwarz mamutjában elakadt a korong. Az ellentámadásból rögtön egygólosra csökkentette hátrányát a Znojmo, Plihal kotort be egy kipattanót (3-2). Erre már jól reagált a Fehérvár, visszatért az első harmadban látott harcos, ütközésekkel teli játékhoz, de a negyedik találatot nem sikerült begyötörni. Az 50. percben érkezett is Vodny egyenlítő találata (3-3). A maradék tíz percben Courchaine és Sarauer is kihagyott egy-egy ordító helyzetet. Hiába játszottak fölényben Kógerék az utolsó percekben, az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás mindössze hét másodpercig tartott, ekkor Sulak lőtt a hálóba (3-4). Sokkal több volt ebben a mérkőzésben, főleg az első harmad után, de a vendégek nem érdemtelenül nyerték meg a mérkőzést. A Fehérvár egy, míg a Znojmo két ponttal gazdagodott.

EBEL, 0 néző. Játékvezetők: Nikolic, Zrnic, Nagy, Soós.
Rajna: 91,5% (Hetényi)
K
Schwarz: 88,0% (Nechvátal)
Szaller, Szirányi, Sofron, Orban, Sárpátki
1
Lakos, Sulák, Wronka, Plíhal, Cip
Manavian, Owens, Bodó, Sarauer, Kóger
2
Lattner, Reznícek, Tomas, Pucher, Vodny
Orbán, Sagert, Maylan, Vas, Courchaine
3
Biro, Stehlík, Seda, Da Costa, Hughesman
Szabó B., Láday, Vincze, Kocsis, Reisz
4
Györi, McMonagle, Novak, Bartos, Beroun
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:04 FHA Bodó Sarauer
2-0 16:03 FHA PP Sagert Orban Owens
2-1 23:04 ZNO Novak Beroun Bartos
3-1 39:29 FHA Bodó Sarauer
3-2 45:40 ZNO Plíhal Vodny Reznícek
3-3 50:40 ZNO Vodny Pucher Wronka
3-4 60:07 ZNO Sulák Cip Plíhal
25 Kapura lövések száma 46
4 Kiállításpercek 2

A Fehérvár–Znojmo góljai

   

A keddi EBEL-mérkőzés találatai alant megtekinthetőek.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum