Hugo Turcotte otthon érzi magát Belgrádban

 

Az edzői bizalommal együtt jár az önbizalom növekedése, ennek hála sikerült így indítanom a szezont ? mondja a góllövőlista első helyezettje.

A HK Beograd történelmi sikereket ért el mostanában: előbb Dunaújvárosban szerezte meg első MOL ligás pontját, majd megszületett az első győzelem is, hazai pályán vert, a Csíkszereda ellen. Ezek az eredmények nem jöhettek volna létre a góllövőlista-vezető Hugo Turcotte nélkül. A kanadai légiós 12 meccsen 16 gólt lőtt, csak az utolsó 3 találkozón 7-szer volt eredményes. Asszisztból még csak 4-ig jutott, ami azt is jelzi, hogy más mesterlövészei még nincsenek a HKB-nak. Ami még értékesebb adat: eddigi 12 meccséből csak egyszer, az UTE otthonában maradt pont nélkül.

A quebeci Lavalban született csatár 3 évet húzott le a legmagasabb egyetemi ligában, az NCAA-ben, a Niagara csapatában 103 meccsen 31 gólt és 34 gólpasszt termelt. Ottani statisztikái felvetik a kérdést, hogy mégis miként került a legjobb tengerentúli egyetemi bajnokságból a német harmadosztályba.

turcotte beograd 2016_17

“Az utolsó egyetemi évemet követően több opcióm is volt. Maradhattam volna Észak-Amerikában is, de rájöttem, hogy profi szeretnék lenni Európában. A brit EIHL-be szerződtem, csakhogy a csapat nem sokkal a szezon rajtja előtt megszűnt. Kaptam egy lehetőséget a német Oberligából, és nem utasítottam vissza. Nem sok mindent tudtam a német harmadosztályról, de ismertem néhány srácot, akik korábban játszottak ott, és ők meggyőztek engem. Szerintem az Oberliga alulértékelt. A jégkorong színvonala magas, a meccsek hangulata csodálatos.?

A ?33-as gólkülönbséggel álló HK Beogradban ?1-es plusz-mínusz mutatóval rendelkező Turcotte általában Nemanja Vucureviccsel és Dimitrije Filipoviccsal játszik egy sorban: ?Remek köztünk a kémia. Ez a két srác és az egész csapat is mindent megtett, hogy az edzőtábor első napjától otthon érezzem magam a klubnál. Jól képzett, nagy munkabírású játékosok, jól tudok együtt játszani velük.?

Nemrég bővítette a Belgrád a légióskontingensét: a svéd és szerb útlevéllel is rendelkező Daniel Despotivic igazolt a klubhoz. Az új fiú 4 meccsen 5 pontot tett a közösbe, a szerbek pedig immár bármelyik csapat dolgát képesek megnehezíteni. ?Daniel érkezése hatalmas pluszt jelentett számunkra. Remekül mozog az ellenfél harmadában, és a számunkra kulcsfontosságú rutinnal is rendelkezik.?

Turcotte HK Beograd 2016_17 d

A szerb újonc eddigi 31 MOL-góljából 16-ot vállalt Turcotte, de elmondása szerint nem nehezedik a vállára nagy teher: ?Az edzői stáb lehetőséget biztosít, hogy mind a támadás, mind a védekezés terén nagy felelősséget kapjak. Játékosként igyekszik az ember minden döntő szituációban ott lenni, hogy segíthessen. Az edzői bizalommal együtt jár az önbizalom növekedése, ennek köszönhetően sikerült jól indítanom a szezont.?

A 25 éves csatár szerint nem hirtelen jött a csapat mostani jó formája, korábban sok meccsen tisztességesen teljesítettek, de nem bírták erővel: ?Sok tisztességes meccset játszottunk a vereségszériánk alatt is, csak akkor még nem tudtunk egyenletesen teljesíteni 60 percen keresztül. Mindig volt 10-15 perc, amikor levettük a lábunkat a gázpedálról, és ilyet nem szabad tenni egy ilyen erős bajnokságban. Győzelmeket és pontokat hagytunk elúszni.? bitqt

Turcotte végezetül a bajnokság színvonaláról is szólt néhány szót: ?Szépen fejlődik a MOL Liga. Korábban is megfordult a fejemben, hogy szívesen hokiznék itt, így amikor a HK Beograd megkeresett, könnyen döntöttem.?

Turcotte HK Beograd 2016_17 e

Fotók: HK Beograd

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum