Pavelski négy pontja is kevés volt a Gardenben

   

A Sharks ugyanis hetet kapott a Rangerstől. Green triplázott, a Boston kapusa két gólpasszt is adott.

A nap meccsét a Gardenben játszották, ahol a Rangers 11 gólos meccsen verte a San Josét. A találkozó 50. percében a Rangers még csak 3-1-re vezetett, az utolsó 10 perc azonban igazi “old timer hockey”-t és hét gólt hozott. A vendégek részéről Burns szépített, de a Rangers 19 másodperc alatt kettőt ütött és ekkor úgy nézett ki, eldőlt a találkozó. A Sharks másfél perc alatt ütött duplával válaszolt, így négy és fél perccel a vége előtt ismét minimálisra csökkentette a különbséget. A hosszabbítást azonban nem sikerült kiharcolnia, a Rangers két üres kapus góllal eldöntötte a meccset. A tavalyi szezon döntősénél a Pavelski, Burns duó hiába hozott össze hét pontot, a Rangers csapatjátékban felülmúlta ellenfelét, hét különböző játékosa ütött gólt, közte az a Jimmy Vesey, aki első gólját szerezte az NHL-ben.

Az utolsó szezonnyitó meccset rendezték a Joe Louis Arenában, ugyanis a Detroit jövőre már új csarnokban várja az ellenfeleit. A Red Wings megadta a módját a mérkőzésnek és a pályafutása első mesterhármasát jegyző Mike Green és a duplázó Darren Helm vezetésével legyőzte az Ottawát. A Red Wings már az első harmadban eldöntötte a meccset, amikor bő öt perc alatt három gólt szerzett. A Sens a mérkőzés derekán szépített, de a hazaiak a befejező játékrészben két újabb góllal fölényessé tették a sikerüket. A Red Wings az első győzelmét, a Senators az első vereségét könyvelhette el a szezonban.

Mike-Green

Nagyot küzdve, hosszabbításban nyert a Colorado Pittsburghben, ahol a duplázó Gabriel Landeskog volt a vendégek nyerőembere. Az Avalanche először kétgólos, majd egygólos hátrányt dolgozott le, másodszor éppen a svéd kapitány egyenlített, bő hat perccel a befejezés előtt. A ráadásban ismét Landeskog volt a főszereplő, aki a 22. másodpercben a levegőből húzta be a korongot. A Colorado eddigi szereplése igazi meglepetés, két borzalmas szezon után megnyerték mind a hat előkészületi mérkőzésüket és a bajnokságban is kettőből kettőt hoztak.

Simán győzött a Boston Winnipegben. A Jets hiába szerezte meg a vezetést pontosan a mérkőzés felénél, a Bruins 19 másodperc múlva egyenlített, innentől pedig már csak a vendégek és Tuukka Rask volt a főszereplő. A vendégek hálóőre a folytatásban lehúzta a rolót, 27 lövést fogott és még kiosztott két gólpasszt is.

NHL, 2016. október 17.

Pittsburgh?Colorado 3-4 h.
G.: Kessel, Cullen, Daley ill. Landeskog (2), Iginla, Wiercioch

NY Rangers?San Jose 7-4
G.: Staal, Nash, Kreider, Hayes, Vesey, Zuccarello, Grabner ill. Couture, Burris, Burns, Pavelski

Detroit?Ottawa 5-1
G.: Green (3), Helm (2) ill. Dzingel

Winnipeg?Boston 1-4
G.: Wheeler ill. Moore, Pastrnák, Carlo, Chára

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum