Komoly lépést tehet előre a DAB

   

Az Acélbikák a Ferencvárost fogadják hétfőn, a mérkőzés mindkét csapat számára kiemelkedően fontos.

Egyetlen mérkőzés maradt hétfőre a MOL Ligában, ezen a Dunaújváros látja vendégül a Ferencvárost. A hétvégén alaposan átrendeződött a tabella: a DVTK és a MAC a várakozásoknak megfelelően ellépett a mezőnytől, a miskolciaknak 32, a budapestieknek 31 pontjuk van. Őket követi az UTE, FTC, Brassó hármas, nekik mindhármuknak 26 pontjuk van. Közülük a Fradi játszotta a legkevesebb mérkőzést, összesen tizenkettőt, az UTE 13, a Brassó már 15 találkozónál jár. E hármas mögött jön a DAB, amely igyekszik elrugaszkodni a mezőny hátsó felétől, 18 pontjuk van, viszont a Debrecennel együtt nekik volt eddig a legkevesebb alkalmuk a pontszerzésre, eddig 11-szer léptek pályára. Ha tehát hétfőn sikerülne három pontot szerezni, azzal két legyet ütnének egy csapásra: egyrészt biztonságos távolságba kerülnének a Fehérvártól és a DHK-tól, de ami ennél is fontosabb, elkezdenék a felzárkózást az élmezőnyhöz. Kell-e mondani, a Fradi elleni meccs mindehhez hatpontos támogatást adhat.

Ugyanez azonban igaz a Fradira is, egy hárompontos győzelemmel egyedül foglalnák el a harmadik helyet a tabellán. A Fradi roppant erős szeptembert produkált, nyolc meccsen 19 pontot szereztek. Ez a lendület azonban októberben kissé megtört, hazai pályán kaptak ki a Debrecentől és Fehérváron is csak egy pont jutott nekik. Az elmúlt egy hétben két meccset játszottak, előbb hazai pályán verték nagyon simán a Galati-ot, majd mindenki máshoz hasonlóan alaposan megszenvedett Belgrádban, de végül onnan is három ponttal távozott. A szeptemberben meccsenként hozott 2,5 pontos átlag tehát októberre átmenetileg 2 pont alá csökkent, de aggodalomra semmi ok, az ilyen hullámvölgyek óhatatlanul benne vannak egy szezonban, ugyanezt láthattuk a MAC példáján is. A lényeg, hogy a csapat igyekezzen ennek időtartamát minél rövidebbre fogni, a DAB elleni hétfői erőpróba erre is kiváló alkalomnak ígérkezik. A csapat szekerét egyelőre a Tendler, Sumi kettős húzza leginkább, előbbinek 21, utóbbinak 20 pontja van. Őket Schwindt, Szappanos és Rafaj követi a házi kanadai táblázaton 10, illetve 9 ponttal.

A dunaújvárosiak szintén nagyon kreatív első sorukban bízhatnak első sorban, az Azari, Dansereau, Cseter hármas eddig 54 pontot hozott össze. Azari Zsolt szép csendben a legponterősebb magyar játékosa lett a ligának, 20 pontja kettővel több, mint az őt követő Nagy Krisztiáné, pedig két meccsel kevesebből érte ezt el. Mindkét csapat esetében az lesz a döntő kérdés, hogy mennyire sikerül kikapcsolni a másik egylet első sorát, illetve hogy a hátsóbb alakzatokból lesz-e valaki, aki elő tud lépni egy kiugró teljesítménnyel. A DAB főként otthon erős, a hazai meccsek alapján számolt virtuális táblázaton a harmadik helyen állnak, azonban a Fradi sem panaszkodhat, idegenben a második legtöbb pontot hozta el a ligából a DVTK után. A dunaújvárosiaknál jelentős erősítések történtek az elmúlt héten, a kapuba Duschek tehermentesítésére érkezett az észt válogatott Koitmaa, a védelem pedig ponterős bekkel erősödött a Csíkszeredából már jól ismert lett Ozols személyében.

“Három meccset játszottunk idáig a Dunaújváros ellen, ebből két felkészülési és egy MOL ligás volt – mondta Greg Lindqvist, a Ferencváros vezetőedzője. – Mind a három alkalommal egy góllal nyertünk, szóval újra egy szoros meccs elé nézünk. A DAB-nak sok kiváló új játékosa van, és a liga egyik legjobb trénere edzi őket. Legutóbb Szerbiában nem játszottunk tudásunknak megfelelően. Minden este készen kell állnunk, fegyelmezetten, büntetések nélkül lejátszani hatvan percet. Ki kell használnunk a gyorsaságunkat és meg kell mutatnunk, hogy ez a különleges csapat mire képes. Ismét nehéz mérkőzés elé nézünk, de szerencsére a szurkolók a buzdításukkal segítenek minket a maximális teljesítmény elérése érdekében.”

A meccs hétfő este hat órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

DABFTC 2014

DAB–FTC 8-1

   

A Dunaújváros jó támadójátékával, magas energiaszintjével a mérkőzés felére megölte a Ferencváros játékát.

Hietamaki hiányzott a Ferencvárosból, ellenben a másik oldalon teljessé vált a légióskeret, hiszen a lett Ozols máris bemutatkozhatott a DAB-ban. Sőt mivel Cseter már magyar állampolgár, gyakorlatilag hét külföldivel állhatott fel a hazai csapat.

Az első néhány perc teljesen kiegyenlített játékot hozott, ehhez képest volt meglepő, ami a hátralévő 55 percben történt. A dunaújvárosiak ugyanis ízekre szedték a Fradit. Sokkal aktívabb, kapura törő, energiagazda hokit mutatott be Lee Gilbert csapata, aki maximálisan kihasználta, hogy ellenfele és annak kapusa nincs csúcsformában. Dansereau vezetőgóljához némi szerencse is kellett, de ez teljes mértékben megszolgált volt, ütőn és testen is megpattant a korong, majd Sevela mellett-felett pottyant a kapuba. Az FTC szinte csak emberhátrányban vezetett kontrából volt veszélyes, de Duschek fogta ezeket a kísérleteket. Sok mindent elmond a harmadról, hogy a hazaiak 26-szor találták el Sevela kapuját. Az utolsó percben aztán hibázott Sevela, így Pfeil távoli lövéssel megduplázta az előnyt.

A Fradi meccse a 31. percben ment el végképp, fura módon egy Azari-kiállítás alatt. Előbb Becze, majd Szepessy Máté szaladt el, máris 4-0 állt a táblán, és csakhamar Becze ismételt – 2+1 ponttal tért vissza hosszú eltiltása után –, ezzel lett teljes a kiütés. 5-0 után kénytelen volt Lindqvist mester kapust cserélni, Soós László állt a Fradi kapujába. Sumi hátrányból szépített ugyan, de Tendler öngólja a 40. percben jelezte, mélyen van a fókusz szintje a zöld-fehér csapatnál ezen a hétfőn.

6-1 után már egyik csapat sem tudott igazán célt találni magának a záró harmadban, de a DAB azért kiszolgálta lelkes közönségét, Hruby Gellért és Tanka Lőrinc személyében két fiatal is betalált, így 8-1-gyel zárult a mérkőzés. Az FTC nem tudott a dobogóra lépni, nem tudta megelőzni az UTE-t, a DAB viszont közelebb került az 5. helyezett Brassóhoz.

Becze DAB 2016_17

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Ez nem a realitás

 

Az ilyen mérkőzések azok, amelyek a fiatalok fejlődését szolgálják.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Gratulálok a csapatomnak! A mai nyolc gól annak köszönhető, hogy a nagyon jó Ferencváros most nem nyújtotta azt a játékot, amit tud, hiszen a szokásosnál többet hibázott, így könnyű gólokat tudtunk szerezni. Természetesen az is kellett, hogy mi nagyon jól játsszunk. Örülök, hogy a végén volt lehetőségünk mindenkinek játéklehetőséget adni. De ez is a cél, hiszen nagyon fontos, hogy a fiataljaink minél több jégidőt kapjanak, az ilyen mérkőzések azok, amelyek a fejlődésüket szolgálják.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Ez a mérkőzés azon múlt, hogy szinte a semmiből kaptunk az elején két gólt, majd a második harmadban kaptunk emberelőnyből kettőt, összesen négyet, ez eldöntötte a meccset. Ez az a nap volt, amikor semmi sem sikerült. Nem voltunk elég jók a gólszerzésben. Pihenésre nincs időnk, hiszen szerdán újabb meccs vár ránk, de bízom abban, a szezonban többször nem fordul elő, hogy ilyen sok gólt kaptunk, hiszen ez nem a realitás.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Wolf, Rencz, Kókai, Ozsváth.
Duschek: 97,6% (Koitmaa)
K
Sevela: 85,3% (Soós: 84,2%)
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
1
Schwindt, Erdélyi, Sumi, Tendler, Rafaj
Ladigin, Ozols, Németh P., Becze, Szepessy M.
2
Jaborník, Garbacz, Dubek, Szappanos, Kiss
Lencsés, Lévai, Szepessy B., Odnoga, Tanka
3
Üveges, Lengyel, Hardi, Fliszár, Gágyor
Pál, Borbás, Léránt, Nagy, Rubin
4
Inglis, Farkas
Lee Gilbert, Strenk Hunor
E
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:02 DAB Dansereau Azari
2-0 19:28 DAB PP Pfeil Rubin Borbás
3-0 30:17 DAB SH Becze Odnoga
4-0 30:37 DAB SH Szepessy M. Rubin Hruby
5-0 33:00 DAB Becze Borbás Németh P.
5-1 35:13 FTC SH Sumi Erdélyi Szappanos
6-1 39:12 DAB PP Dansereau Azari
7-1 42:12 DAB Hruby Becze
8-1 47:09 DAB Tanka Ladigin Pfeil
53 Kapura lövések száma 42
10 Kiállításpercek 16

A DAB–FTC galériája

 

Az Acélbikák–Ferencváros góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum