Az UTE még sosem hozott 3 pontot Debrecenből

   

Németh Attila visszatér. Felébred-e valamelyik csapat alvó ügynöke?

Hatszor találkozott eddig egymással Debrecenben a DHK és az UTE, és ezeken a mérkőzéseken eddig 3 rendes játékidős debreceni és 3 túlórás újpesti győzelem született. A két csapat egy kivétellel nagyon szoros mérkőzéseket játszott egymással, ahogy a debreceniek eddigi két MOL ligás idényében is szorosan követték egymást a táblázaton. Idén egy kicsit változott a helyzet, a Debrecen jó kezdés után elvesztette a fonalat, az UTE viszont viszonylag biztosan gyűjtögeti a pontokat. Így most a lilák 3 hellyel és 11 ponttal előzik a debrecenieket, akik viszont két mérkőzéssel kevesebbet játszottak eddig.

Vasárnap délután 5 órától újabb lehetősége adódik a két csapatnak az erőviszonyok tesztelésére, hiszen egymás ellen játszanak a debreceni jégcsarnokban. Mindkettejük számára van tétje a mérkőzésnek. Hazai győzelem esetén a DHK feljöhetne a 7. helyre, míg ha a vendégek szereznék meg a 3 pontot, akkor mindenképpen megelőznék a Brassót, és jó eséllyel a Ferencvárost is, ezzel pedig a dobogóra kapaszkodhatnának.

Kiszámíthatatlan csapat idén a Debrecen, jó kezdés, három győztes meccs után négy vereség következett náluk, benne a megmagyarázhatatlan MAC elleni 1-9-cel. A Ferencváros elleni idegenbeli 7-4-es győzelem jelentette az első jelzést arra, hogy a hullámvölgynek talán vége lehet. A miskolci vereség mindenkinek belefér, a Brassó ellen egy látványos meccs közbeni feltámadás hozott 1 pontot. Egyelőre az orosz légió hozza a pontok nagy részét, őket Dancsfalvi és Hári Norbert segíti még ki gólokkal és asszisztokkal. Feltűnő, hogy a MOL Liga történetének egyik legjobb pontszerzője, Martin Saluga egyelőre milyen visszafogott teljesítményt nyújt, 7 mérkőzésen összesen 2 asszisztig jutott. A védekezés még nem az igazi, a két kapus, Gyenes és Pleszkán sokszor egyedül marad az ellenfelek okozta problémákkal, és ez meg is látszik a teljesítményükön, mindketten kicsivel 87% feletti hatékonysággal védenek. Az UTE ellen visszatérhet a sérüléséből felépülő Németh Attila, ami növeli a keret mélységét és az átütőerőt is.

Az UTE a legutóbbi mérkőzéséig nem ismert kompromisszumokat, vagy kikapott, vagy nyert rendes játékidőben. Minden előtte álló csapattól kikapott egyszer, innen a négy veresége, a mögötte állókat viszont mind legyőzte, igaz, a Dunaújváros elleni legutóbbi meccsét a végjátékban kiadta a kezéből, így csak 2 pontot szerzett. Ezzel a hosszabbításos győzelemmel együtt négyes nyerő szériában van a csapat, amelyik legalább annyira féloldalas, mint ellenfele. Frolik, Benk és Hebar ontják a pontokat, ám a többiek jóval visszafogottabban termelnek. Ugyanakkor az UTE minden sora képes a gólszerzésre, eddig 15-en iratkoztak fel a góllövőlistára, 18-an a kanadai táblázatra a csapatból. A liláknak is van egy Salugához hasonló alvó ügynökük, Nemes Benjámin az eddigi 12 mérkőzés alatt mindössze 1 gólpasszig jutott.

DHKUTE0W0A1472

Debrecen–UTE 3-4

   

Háromgólos hátrányból jöttek vissza a lila-fehérek, és mind a három pontot magukkal vitték.

Jó ideig nem úgy nézett ki, hogy sikerülhet az Újpestnek megszereznie története első rendes játékidős győzelmét Debrecenben. A hazaiak már az 5. percben vezettek Varga Arnold révén – a sérülése után visszatérő Németh Attila gólpasszos volt –, majd két orosz találattal 3-0-s előnyre tettek szert a második harmad elejére. Ekkor azonban felébredtek a vendégek, Dósa gyors szépítését követően Hebar mínusz egyre hozta fel csapatát. Az utolsó felvonás nagy csatát ígért, amiből az UTE jött ki jobban. Előbb Dömötör egyenlített, majd a húsz perc egyetlen kétperces kiállítását kihasználó Kiss Dániel eldöntötte a meccset. Ezzel az Újpest utolérte a dobogó alján a szintén 26 pontos Ferencváros–Brassó duót, a DHK pedig maradt a 8. pozícióban.

Botrányosan játszottunk a mérkőzés elején

   

Mindkét szakvezetőnek komoly hiányérzete van a Debrecen–UTE után.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Másfél harmadon keresztül a csapat azt a hokit játszotta, amit megbeszéltünk, ezzel háromgólos előnyt harcoltunk ki. Amikor 3-2 lett az eredmény, akkor jött a törés: további gólokat kellett volna szerezni, de ez nem sikerült. Úgy érzem, hogy a vereség nem erőnléti problémák miatt következett be, hanem a súlyos hibák miatt, amelyeket a saját harmadunkban elkövettünk. Elemezni kell a hibákat és kijavítani azokat az edzéseken.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Botrányosan játszottunk a mérkőzés elején, ilyen gyengén nem hokiztunk még ebben a szezonban. Az ellenfél meglepett minket a szokásosnál agresszívebb játékával, elvittek minden korongot és kétgólos előnyt szereztek. A második harmadban már jobban ment, de fegyelmezetlenek voltunk. A játékrész közepén éreztem, hogy eljött a fizikális fordulópont, a Debrecen elfáradt, a mi kondíciónk viszont kiváló, ezzel nőttünk az ellenfelünk fölé. Nagyon boldog vagyok, mert itt mindig nehéz játszani, az orosz játékosok egy másik hokikultúrát képviselnek, amit nehéz dolog semlegesíteni.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 120 néző. Játékvezetők: Halassy, Vas, Muzsik, Sipos.
Pleszkán: 81,8% (Gyenes)
K
Sila: 90,6% (Ágoston)
Bezrukov, Vorosnyin, Kocsetkov, Koszourov, Piszkunov
1
Huba, Kiss, Dömötör, Dósa, Turbucz
Varga, Pados, Németh, Hári, Saluga
2
Nagy Patrik, Gröschl, Benk, Frolík, Hebar
Hetényi, Wéber, Dancsfalvi, Godó, Berta
3
Nagy N., Kovács A., Nemes, Sikorcin, Tóth
Molnár, Kovács V. L., Vincze
4
Virág, Szalma, Pápa
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:22 DHK Varga Saluga Németh
2-0 08:05 DHK PP Vorosnyin Kocsetkov Piszkunov
3-0 25:50 DHK Piszkunov Koszourov Bezrukov
3-1 27:05 UTE Dósa Huba
3-2 32:04 UTE Hebar Huba Nemes
3-3 49:57 UTE Dömötör Dósa
3-4 51:04 UTE PP Kiss Frolík Benk
32 Kapura lövések száma 22
4 Kiállításpercek 6

A DHK–UTE képei

 
Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum