A ligaelső a ligautolsó otthonába látogat

   

Két fáradt csapat találkozik a DVTK belgrádi vendégjátékán, a pontok azonban mindkettejük számára roppant fontosak.

Nem sikerült a borsodi mesterterv, a Kontinentális Kupára készülő DVTK semmit sem tudott spórolni az erejével Fehérváron, az ismét nagyot küzdő Titánok hosszabbításra kényszerítették a helyzeteikkel pazarlóan bánó Hajósékat. A lényeg azonban mégiscsak a győzelem megszerzése volt és ez sikerült is a csapatnak, megerősítve vezető helyüket a tabellán. A meccs után a játékosok buszra szálltak és Belgrád felé vették az irányt, ahol ma ismét MOL Liga-mérkőzést játszanak. A ligaelső és a ligautolsó csatáján tehát két fáradt csapat mérkőzik egymással, hiszen pénteken a hazaiak is meccseltek, mégpedig a Greg Lindqvist által dirigált Ferencváros ellen. A csapat egyre jobban kezd összeállni, a liga élvonalába tartozó zöld-fehéreknek meg kellett küzdeni a három pontért, nem adta olcsón a bőrét a végül 5-4-es vereséget szenvedő Beograd.

A szerb csapat elsősorban otthon számít erősnek és a meccsrutin hiánya miatt két nap alatt általában nem sikerül két egyforma intenzitású mérkőzést játszaniuk. Azonban ebben is kezdenek felzárkózni a ligához, legutóbbi ilyen meccsükön például 6-3-ra verték a Csíkszeredát. Továbbra is ez az egyetlen győzelmük idén, nagy meglepetés lenne, ha a mégoly fáradt miskolciaktól akár csak pontot tudnának rabolni. Könnyű mérkőzésre ezzel együtt senki ne számítson, jó példa erre a két csapat legutóbbi mérkőzése, ahol a vendégeknek igen csak meg kellett szenvedniük a 4-1-es győzelemért, érdemes újra elolvasni az akkori meccs utáni edzői nyilatkozatokat.

Friss és fontos hír a DVTK háza tájáról, hogy a fehérvári mérkőzésen fejjel-nyakkal a palánknak csapódó Magosi Bálintot a megyei kórházban kivizsgálták, komolyabb sérülést szerencsére nem mutattak ki nála, de szombati játéka érthető módon így is kérdéses.

HK Beograd–DVTK Jegesmedvék 4-6

   

Minden tekintetben jobban játszottak a miskolciak, de egyáltalán nem tudták ráborítani a pályát a szerbekre. 

A miskolciak kapujában az a Kiss Bence állt, akinek az idei szezonban egyetlen mérkőzése volt, mégpedig a címvédő szeptember 23-i belgrádi vendégjátéka, amikor 26 lövésből 1 gólt kapott, viszont nem lépett jégre Magosi Bálint. A mérkőzés 8. percében emberelőnybe kerültek a hazaiak, miután túl sok Jegesmedvék-játékos volt a jégen, a lehetőséget pedig Turcotte révén kihasználták. A harmad közepén 79 másodperc alatt fordított a DVTK, előbb Sági, majd Johnston talált be Trifonov kapujába. A második harmad 44. másodpercében egyenlített a HK Beograd Filipovic révén, majd a Jegesmedvék kihagytak három emberelőnyt. Ez a játékrész végére megbosszulta magát, Kiss Bence azt hitte, alatta van a korong, nem kelt fel, pedig szabadon volt. Turcotte megkerülte a kaput, a kör tetejéről felnézett, látta, hogy üres a kapu és belőtte.

A 46. percben egy kivédekezett emberhátrány után összejött az egyenlítés a vendégeknek Galanisz révén. Két perccel később Árvay szabálytalankodott emberelőnyben, a kiállítása után szinte azonnal betalált a DVTK, a buli után nem sokkal Sági juttatta vezetéshez a Jegesmedvéket. Az 53. percben újra döntetlen állt az eredményjelzőn, Szabados Róbert egy elé pattanó korong után éles szögből talált a kapu üresen maradt felébe. Másfél perccel később a DVTK visszaszerezte a vezetést, Ritó László az alapvonal magasságából lőtte be a korongot Trifonov válla és a kapuvas között. A végén lekorcsolyázott a szerbek kapusa, ami arra volt elég, hogy Tóth Adrián beállítsa a 6-4-es végeredményt.

A HK Beograd két nap alatt két szoros meccset játszott két MOL Liga-dobogóssal, a DVTK a hazautazás után a lengyelországi Kontintentális Kupa-mérkőzésre készülhet.

Lenyűgöző a HK Beograd fejlődése

   

Ismét nagy csatában vesztett az újonc HK Beograd, ezúttal a címvédő DVTK-t kényszerítette hatalmas küzdelemre. Már senki nem veheti könnyedén őket.

Christer Dreberg (vezetőedző, HK Beograd): Szomorú vagyok, hogy vesztettünk, a fiúk óriási erőt mutattak az egész meccsen, és a fejlődésük jól látható. A második szünetben még vezettünk a címvédő ellen, ám a hibáinkért, amelyeket elkövettünk, ismét nagyon nagy árat kellett megfizetnünk, gólokkal bűnhődtünk ezekért. Továbbra is előre kell tekintenünk, és keményen dolgoznunk azon, hogy javuljon a védekezésünk.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): Mindkét csapat fáradt volt, hiszen kemény meccseink voltak az előző este. Elégedett vagyok a megszerzett 3 ponttal. Lenyűgöző az a fejlődés, amit a Beograd mutatott az előző mérkőzésünk óta, de ma mi voltunk a jobbak.

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 96 néző. Játékvezetők: Wolf, Fazekas, Muzsik, Ferencz.
Trifonov: 83,3% (Rankovic)
K
Kiss: 87,5% (Adorján)
Anic, Brkusanin, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Ritó
Crnogorac, Árvay, Despotovic, Bjelogrlic, Saliji
2
Gőz, Vojtkó, Hajós, Popovics, Tóth
Novakovic U., Podunavac, Kerezovic, Novakovic P., Szabados
3
Cianfrini, Kuqali, Johnston, Miskolczi, Sági
Glavonjic, Zwick, Vukicevic
4
Laczkó, Szopos, Albert
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
E
Douglas Bradley, Nikola Glavonjic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:37 BEO PP Turcotte Filipovic Despotovic
1-1 09:29 MIS Sági Kuqali Johnston
1-2 10:48 MIS PP Johnston Galanisz Pavuk
2-2 20:44 BEO Filipovic Turcotte Crnogorac
3-2 39:23 BEO Turcotte Crnogorac Vucurevic
3-3 45:42 MIS Galanisz Sági
3-4 47:55 MIS Sági Láda Miskolczi
4-4 52:03 BEO Szabados Kerezovic Novakovic U.
4-5 53:49 MIS Ritó Pavuk Galanisz
4-6 59:55 MIS EN Tóth Albert
32 Kapura lövések száma 31
14 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum