Úgy kell folytatnunk, ahogy Bécsben abbahagytuk

   

A salzburgi vezérjátékos is tudja: “A csarnok mindig olyan, mint egy forrongó katlan, a szurkolók mindent beleadnak. Nagyon nem lesz egyszerű pontokkal távoznunk Fehérvárról.”

Az emlékezetes fight night óta mindig pikáns összecsapás a liga krőzusa, a Salzburg és a Fehérvár mérkőzése. Ez egyike azoknak a csatáknak, amelyen – a csapatok háterének minőségi különbsége ellenére is – gyakran borul a papírforma. A Fehérvár sokszor viccelte már meg a Salzburgot hazai jégen és idegenben is. A Fehérvár négymérkőzéses vereségszéria végén pénteken Bécsben a tabellamásodik Vienna Capitals ellen jött vissza, most a bécsiekkel azonos pontszámmal listavezető Red Bull ellen folytathatják a felzárkózást. A bécsi mérkőzésen végre sikerült kontrollálni az érzelmeket és a mozdulatokat, az előző meccsek átlagához képest kifejezetten bagatell négy kisbüntetéssel sikerült lehozniuk a meccset a fehérváriaknak, és ennek, valamint a hibák minimalizálásának eredményeképpen a hazaiak végig a mieink mögött loholtak. Egyszer sem tudtak vezetni, és a végére is megmaradt egy gól a fehérvári előnyből.

A Salzburg furcsa sormintát vitt a szereplésébe. Három győzelemmel kezdett, ezt három vereség követte, majd újabb három győzelem jött a folytatásban, ami egyelőre elég is a vezető pozícióhoz.Ebben a hármas sorozatban az idén eddig gyengén szereplő Dornbirn elleni győzelem mellett két nagyon értékes skalp is van, a Graz hazai és a Linz idegenbeli legyőzése. A Volánnal ellentétben a salzburgiak kevés kiállítást szednek össze, kevesebb, mint harmadannyi büntetéspercük van eddig. A Fegyelem kulcskérdés lesz vasárnap este is, a Red Bull a leghatékonyabb előnytjátszók egyike, kevesebb, mint 5 előny kell nekik átlagban egy gólhoz. Reméljük, a Fehérvár meg tudja ismételni a Bécsben mutatott fegyelmezettebb és összeszedettebb játékot, és ezzel folytatni tudja a Salzburg sormintáját, amely szerint most vereséggel kellene távozniuk a bikáknak az Ocskay Gábor jégcsarnokból.

AVSRBS 2

“A Salzburg a liga legjobb csapatai közé tartozik – mondta Benoit Laporte, a Fehérvár AV19 vezetőedzője a ligahonlapnak. – Rendkívül támadó felfogásban játszanak, hamar megtámadják az ellenfelet. Úgy kell folytatnunk, ahogy Bécsben abbahagytuk, és akkor elképzelhető egy újabb meglepetés is.”

“Van még hová fejlődnünk – nyilatkozta ugyanott Greg Poss salzburgi vezetőedző. – Eltart még egy kis ideig, amíg ki tudjuk adni magunkból mindazt a potenciált, amivel rendelkezünk.”

Thomas Raffl, a salzburgiak játékosa így latolgatta az esélyeket: “Magyarországon mindig nagyon nehéz játszani. Egy idegenbeli meccs, amelyre már előző nap el kell utazni, mindig különleges a körülményeket tekintve is. A csarnok mindig olyan, mint egy forrongó katlan, a szurkolók mindent beleadnak. Nagyon nem lesz egyszerű pontokkal távoznunk Fehérvárról.”

A fehérváriaktól vasárnap is többen hiányoznak majd. Szabó Krisztián kialakulófélben lévő gerincsérvvel küzd, átesett az orvosi vizsgálatokon. Ezen megállapították, hogy bár a kihagyása egy hónapos is lehet, de ha rendben folyik a gyógyulása, akkor visszatérhet a pályára.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Fehérvár–Salzburg 1-3

   

Erős játékot nyújtott a Salzburg, amivel a Fehérvár óriási energiákat megmozgatva sokáig tartotta a lépést, és az utolsó percig megvolt az esélye a pontszerzésre.

Makowski után Szabó Dániel is kiesett a védelemből, így három MOL ligás bekk került fel a Salzburg elleni meccsre: Szaller Márk, Szabó Bence és Láday Tamás. Utóbbi kettőnek végül nem sok szerep jutott, de Szaller a harmadik bekkpárban végigjátszotta a meccset.

A Red Bull nagyon komoly tempóban kezdte a mérkőzést. Látható volt, hogy nem a buszról szállt le a vendégtársaság, hanem már szombaton megérkezett Székesfehérvárra. Vas János ziccerét leszámítva az első tíz percet a mi harmadunkban töltötték a csapatok, a salzburgiak gond nélkül álltak fel azonos létszám mellett is Rajna kapuja előtt. Ennek ellenére egyszer-kétszer tudott kontrázni a Volán, és furcsa módon ezekben az akciókban legalább annyi gólveszély volt, mint a vendégek támadásaiban. Egy nagyon jó ütemű letámadásból korongot szereztünk a támadóharmadban, a pakk a kéken Manaviané lett, aki lépett vele néhányat, majd nem túl kecsegtető helyzetből tüzelt. Gracnart becsapta, hogy egy salzburgi még talán hozzáért a lövés pillanatában, a 12. percben 1-0-ra vezetett a Fehérvár. Egy gyenge emberelőny után egy erős emberhátrány következett, utóbbiból Maylan és Sarauer szaladt el 2-1-es kontrára, Gracnar ezúttal védett.

Komoly kapaszkodással indult a második harmad is. Még nagyobb volt a nyomás, mint az első húsz percben. Az első két sorukkal nem tudtunk mit kezdeni, nagyon jól hokizott a Salzburg, csúszni-mászni kellett, más eszköz vagy lehetőség nem maradt. Ezt Rajna vezetésével nagyon jól oldotta meg a csapat jó ideig. Érezhető volt, hogy ez a helyzet előbb-utóbb tarthatatlanná válik, és ez a pillanat a 31. percben jött el. Rajna két védése után Latusa maradt egyedül a kapu előtt, az osztrák válogatott csatár nem hibázhatta el egy méterről. 1-1. A nyomás maradt, de a következő egy-két percet sikerült túlélni onnantól kezdve pedig kiegyenlítettebbé vált a játék képe. Nagyon komoly erény, hogy ezt az időszakot kibírta a Volán, azt mondhatjuk, az EBEL-ben a Salzburgon kívül más csapat ilyen erős támadójátékra nem képes 30 percen át. A magyar csapat játékosait az odaadásukért és a fegyelmezettségükért is meg lehet dicsérni, egy kiállítással kihúzták az első két harmadot, s az utolsó öt percben megint akadtak gólszerzési lehetőségek is.

1-1-ről indult a harmadik harmad. Szerencsére ezt a periódust sokkal határozottabban kezdte a Volán, és a Red Bull is pontatlanabb volt a korábbiaknál. Egy elég jó emberelőnyt produkált a hazai csapat, de az eredmény nem változott. Csordogált a meccs, mentek a percek. Kóger, Bodo akcióból előbbi került ziccerbe, a szlovén kapus sajnos fogni tudta a korongot. Éppen amikor nem nyomott, akkor szerzett vezetést a Salzburg. Az 50. percben Trattnig kerülte meg a kaput, és Rajna mamutja alatt átpréselte a korongot. Váratlanul lett 1-2 az állás. Bátran, ügyesen védekeztük ki a hátrányt, és jó volt látni, hogy nem esett össze a társaság a kapott gól után, hitt az egyenlítésben. Akkora nyomást természetesen nem tudott helyezni Gracnar kapujára, mint az ellenfél Rajnáéra, de végig benne volt a meccsben a magyar egyenlítés. A végén a kapus lehozatala idején is sikerült helyzeteket kialakítani, de üres kapus góllal ért véget a meccs.

3-1-re a Red Bull Salzburg nyert, rászolgált a három pontra. A Fehérvár AV19-nek ezen az estén nem jutott pont, mert jobb ellenféllel találkozott, amelyet jelenlegi állapotában százszázalékos teljesítménnyel sem tud legyőzni. Sokáig egyszerű, régi idők hokiját láthattunk a Volántól, de amikor kellett, támadni is tudott. Ennél többet viszont nem tehettek ezen az estén Sofron Istvánék, ami bennük volt, kiadták, járt a közönség vastapsa a lefújás után.

Mindenki a legjobb formáját hozta

   

A Fehérvár és a Salzburg edzője is elégedett a vasárnap este látottakkal.

Benoit Laporte (vezetőedző, Fehérvár AV19): Nagyon keményen dolgozott a csapat, úgy gondolom, ma este megérdemeltük volna a győzelmet. Több gólt kell lőnünk, és akkor van esélyünk legyőzni ilyen nagy csapatokat is, mint a Salzburg. Nagyon boldog vagyok, úgy értem, nem is kérhetek többet, mindenki a legjobb formáját hozta. Két meccset játszottunk három napon belül a liga első és második csapata ellen, és ez nem egyszerű. Ráadásul három sorral mentünk, mivel van pár sérült játékosunk, és néhány fiatal is szerepet kapott. Egyszóval nagyon büszke vagyok a fiúk erőfeszítéseire. Hétfőn mindenki megpróbál regenerálódni, és felkészülten várjuk a keddi a mérkőzést a Znojmo ellen.

Greg Poss (vezetőedző, Red Bull Salzburg): A Fehérvár nagyon jó csapat, amellyel nagyon kemény meccset játszottunk, de erre számítottunk előzetesen is. Nagyon jól védekezett ellenfelünk, de sikerült kihasználnunk két helyzetünket is. A meccs alakulhatott volna másképpen is, maximálisan elégedett vagyok, és boldog, hogy ilyen lelkes közönség előtt is le tudtuk győzni a Fehérvárt. Sokat dolgoztunk, szerencsénk is volt, nagyon szoros mérkőzés volt ez.

(Forrás: fehervarav19.hu és nso.hu)

EBEL, 0 néző. Játékvezetők: Smetana, Fichtner, Nagy, Németh.
Rajna: 92,6% (Hetényi)
K
Gracnar: 95,0% (Starkbaum)
Manavian, Owens, Maylan, Vas, Courchaine
1
Raymond, Trattnig, Hughes, Duncan, Raffl
Orbán, Sagert, Bodó, Sarauer, Kóger
2
Flood, Kutlák, Thomas, Olson, Welser
Szaller, Szirányi, Sofron, Orban, Sárpátki
3
Pallestrang, Viveiros, Latusa, Schiechl, Rauchenwald
Szabó B., Láday, Vincze, Kocsis, Reisz
4
Wachter, Hochkofler, Baltram, Cijan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:40 FHA Manavian
1-1 30:14 RBS Latusa Schiechl
1-2 49:43 RBS Trattnig Cijan Baltram
1-3 59:30 RBS Welser
20 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 4

A Fehérvár–Salzburg gólösszefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum