Meddig nyúlik a MAC nyeretlenségi szériája?

   

Eddig háromnál tartanak, a negyedik nekifutást Galacon tehetik meg, ott sem lesz egyszerű nyerni, de Majoross szerint már elindultak a felfelé vezető úton.

Újabb nagy sorozatot kezd a Dunarea Galati szombaton, amikor a MAC Budapestet fogadja. A budapestiek után jön két meccsre a Sportul Studentesc, majd a Csíkszereda, ez utóbbi meccsek közül az október 18-i a MOL Ligába és a román bajnokságba is beszámít, a másnapi csak a román bajnokságba. Az 5 nap alatt lejátszandó 5 meccs után a játékosok buszra pattannak, és vagy Ukrajnán, vagy Magyarországon át, de mindenképpen legalább 1100 kilométert utazva Tychybe mennek, ahol a Kontinentális Kupában lesz három meccsük.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kupában nincs légióskorlátozás, így az ukrán Donyika érkezésével 10 fősre duzzadt légióskontingens minden tagja játszhat majd ott. De ne menjünk ennyire előre, hiszen az első feladat is kellőképpen nehéz lesz. A MAC elleni meccsen ráadásul a szokásos MOL Liga szabályoknak megfelelően csak hat légiós játszhat. Nagyobb baj, hogy a hazai játékosok közül 8 mérkőzésre elvesztették a legjobb román játékosukat, A. C. Munteanut, így tovább csökkentek Trandafir edző variációs lehetőségei. A hazai oldalon tapasztalható létszámhiány miatt várhatóan három sora lesz a Galatinak a MAC ellen, ez pedig nem életbiztosítás, az egyszerű és erős fizikai játékot játszó tavalyi ezüstérmes ellen. Ugyanakkor alig egy hete mutatta meg a román bajnok, hogy vannak eszközei a MAC játékának megfojtására, és mivel rutinos játékosai bármikor képesek találni egy gólt, nagyon könnyen kellemetlen meglepetés érheti ellenfeleiket. Emlékezhetünk, október 9-én a Tüskecsarnokban végig vezettek a MAC ellen, amely az utolsó pillanatokban mentette hosszabbításra a meccset, de a hosszabbításban végül a román bajnok vitt el 2 pontot.

A Galati nagy sorozata mindenesetre érdekes megnyilvánuláshoz vezetett. Greg Lindqvistet, a korábban román szövetségi kapitányként is dolgozó jelenlegi Fradi-edzőt szólaltatta meg a sportgalati portál a zöld-fehérek nemrégi romániai túrája alatt. Lindqvist elmondta, a négy nap alatt lejátszandó három meccs is elég megterhelő a magyarországi csapatoknak, ehhez képest a romániai csapatok meccsdömpingje, amikor olykor 6 nap alatt 5, vagy 8 nap alatt 7 mérkőzésen kell részt venniük, egészen túlzó. “Nehéz jól teljesíteni a hokiban és időnként edzeni is kell, nemcsak meccseket játszani egymás után – nyilatkozta. – Meg kell találni a megoldást, hogy a romániai csapatok is ugyanazokat a lehetőségeket kapják meg, mint a magyarországiak.” A Ferencváros mesterének természetesen igaza van, és nagy öröm, hogy immár Galacon is rájöttek erre. Igaz, arról szemérmesen hallgatnak, hogy ennek a rendszernek az elmúlt két évben ők voltak a haszonélvezői, és akkor ők ragaszkodtak hozzá, ami brutális terheket rakott az akkor még csak két romániai MOL Liga-csapat vállára.

Ami a vendég MAC-ot illeti, jelenleg sorozatban 3 vesztes mérkőzésnél tartanak. Ilyen szériájuk tavaly is csak egyszer fordult elő, pont egy éve. 2015 október 11-én a Fehérvár, 13-án a Debrecen, majd 18-án a Miskolc győzte le Majoross Gergely tanítványait. Ennél többször sorozatban csak a MOL Liga döntőben kapott ki a csapat, de az más műfaj. Így most a negatív rekord elkerülése is hajthatja Kovács Csabáékat. Majoross Gergely a Brassó elleni csütörtöki vereséget követően a hozzáállással, a küzdeni tudással már elégedett volt, de mint a csapat közösségi oldalának adott nyilatkozatában elmondta, a góllövéssel továbbra is hadilábon áll csapata. Volt egy periódus, amikor elkényelmesedtek a játékosok, és ennek fokozatosan lett látszatja, így a kilábalás is csak fokozatos lehet. Úgy érezte, a társaság megértette a leckét és elindult a helyes irányba, ez pedig előbb-utóbb az eredményeken is újra látszódni fog.

Egyelőre három játékos ontja a pontokat a budapestieknél. Nagy Krisztián, valamint az első meccsek visszafogottabb termése után magára találó két légiós, Jubinville és Day Chief. Őket Nagy Gergő és Könczei követi a listán. Vannak még tartalékok is a csapatban, hiszen Somogyi Balázs például 7 mérkőzésen csak 2+1-nél jár, tőle jóval eredményesebb játékot szoktunk meg. Az utóbbi fordulók visszafogottsága nyomán a góllövésben a MAC beleolvadt az élmezőnyt alkotó csapatok masszájába, de a védekezése továbbra is kiemelkedő, a legkevesebb gólt kapták az egész mezőnyben.

Galati–MAC 1-3

   

A várakozásoknak megfelelően nehéz meccset játszott a MAC Galacon, ahol nem csak a csapat, de a duplázó Somogyi Balázs is magára talált.

A hazaiak szereztek vezetést a 6. percben, és hiába lőtt háromszor annyit kapura a MAC, jó sokáig nem sikerült utat találnia a hálóba. A fordulatot a mérkőzés közepe hozta el, amikor két perc alatt kétszer is villant a magyar csapat, előbb Nagy Krisztián, majd Somogyi Balázs vette be Lakosil kapuját. Fél perccel a második szünet előtt kisebb csetepaté alakult ki Bálizs kapuja előtt, aminek eredményeként a portás, Kovács Csaba és Buschbacher összesen 6 darab kétperces kisbüntetést kapott. A záró harmadra lenyugodtak a felek, mindössze egy kiállítást adtak a játékvezetők. Ez – úgy tűnik – kedvezett a MAC-nak, amelyből az 55. percben Somogyi Balázs önmaga második, csapata harmadik találatát szerezve eldöntötte a mérkőzést. Három vereség után nyert ismét a MOL Liga-ezüstérmes.

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 1200 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Redai, Andre.
Lakosil: 91,2% (Popa B.)
K
Bálizs: 94,7% (Arany)
Tamás, Devecka, Lőrincz, Szőcs, Donyika
1
Kovács B., Vokla, Nagy K., Keresztury, Terbócs
Hildebrand, Góga, Rusnák, Popa A., Bushbacher
2
Ruikka, Mestyán, Nagy G., Day Chief, Jubinville
Pál Zs., Munteanu A. I., Gaspar, Pál Z., Irimia
3
Escobedo, Pozsgai, Somogyi, Silló, Kovács Cs.
Neagos
4
Schmál, Roczanov, Tóth R., Bödök
Marius Trandafir, Teodor Mocanu
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:20 GAL Rusnák Bushbacher Góga
1-1 28:20 MÚB Nagy K. Kovács B. Terbócs
1-2 30:30 MÚB Somogyi Kovács Cs.
1-3 54:34 MÚB Somogyi Mestyán
19 Kapura lövések száma 34
14 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum