Veretlenek maradnak-e a Titánok a DVTK ellen?

   

Két csapat tudott idén bajt okozni a remek miskolciaknak, ezek közül a Fehérvártól máris revánsot vehet a Kontinentális Kupára is készülő csapat.

A MAC botlásainak és saját kiváló teljesítményének köszönhetően a DVTK visszavette a vezetést a MOL Liga tabelláján. A csapat 11 mérkőzésen van túl, 9 alkalommal nyert rendes játékidőben, és kétszer kapott ki ugyanúgy, egyformán egyetlen góllal. Itt vége is a két vereség közötti hasonlóságnak. Első alkalommal ugyanis a roppant erős MAC otthonában buktak el egy rangadón, márpedig a tavalyi tízből tíz után várható volt, hogy előbb-utóbb botlani is fognak, hiszen nincs akkora különbség a két csapat között. Különösen ha tekintetbe vesszük a nyári igazolások dinamikáját. A második vereség ehhez képest kínosabb volt, a tavaly is mumusnak számító fehérvári fiatalok viccelték meg a kétszer annyit kapura lövő Hajósékat. Úgyhogy a csapatok újabb összecsapása előtt, amelyet ezúttal Fehérváron rendeznek, Doug Bradley vezetőedzőnek aligha kellett éjszakákon át a motivációs szakirodalmat bújnia, vagy esetleg a Minden héten háború agyoncsépelt nagymonológját rongyosra hallgatnia munícióért a meccs előtti eligazításhoz. A miskolciak célja egyértelműen a visszavágás.

A csapat a MOL Liga küzdelmei közepette gőzerővel készül a Kontinentális Kupa második fordulójának jövő hétvégi küzdelmeire. Tychyben nem lesz könnyű dolguk Galaniszéknak, a házigazdákon kívül ott lesznek a már ismert galaciak és az amúgy bombaformában lévő, ráadásul David Rodmannal erősítő Jesenice is. Ami mindebből a MOL Ligára nézvést érdekes, az az, hogy a játékosoknak okoz-e problémát a megosztott figyelem, másrészt, hogy a taktika szerint minél előbb minél nagyobb előnyt kellene kiharcolni, hogy az első sorokat ne kelljen csapágyasra járatni. A meccs után ugyanis a csapat Belgrád felé veszi az irányt, ahol szombaton játszanak, majd onnan utazhatnak haza pihenni és készülni a nemzetközi megméretésre.

Mindez esélyt adhat a fehérváriaknak is, akik ha hasonló hatékonysággal akadályozzák meg a miskolciakat a góllövésben, mint tették legutóbb a Népkertben, akkor ismét szorossá tehetik a meccset. Pihenten és jó előjelekkel vághatnak neki a mérkőzésnek, legutóbb öt napja játszottak, szintén hazai pályán, és nyertek a Ferencváros ellen. Mint Kóger István a meccs utáni nyilatkozatában kiemelte, a hosszabbításos győzelem nem csak a pluszpont miatt volt fontos, hanem azért is, mert a bajnokság kezdeti szakaszában a csapat ezeket az éles szituációkat rendre elbukta, a győzelem viszont segíthet az önbizalom növelésében, illetve a döntéshozatali képesség javításában tétre menő helyzetek esetén. Egy újabb győzelem növelné az előnyt a Debrecenhez képest, amely egy meccsel kevesebbet játszva csak egy pontra van a nyolcadik helyen, adott esetben közelebb kerülhetne a csapat a DAB-hoz, és biztonságos távolságra a sereghajtóktól.

A mérkőzést a hölgyek éjszakájaként reklámozza a klub, ennek értelmében a női vendégek számára a belépés ingyenes. A meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Szerencsétlen egybeesés, hogy az EBEL-lel egy időben játszunk, ráadásul onnan néhány játékos kidőlt, úgyhogy senkit sem kapunk vissza pénteken. Csütörtökön az U20-as csapatunk játszott, az edzésen alig volt három sorunk. Ettől függetlenül töretlen lelkesedéssel és nagy elszántsággal megyünk ki a Miskolc ellen. Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk összeszedetten és komoly visszavágási vággyal fog kifutni ellenünk. Az is tévés meccs volt, és ez is az lesz, ez biztos mindkét csapatot még jobban inspirálja. A Jegesmedvék nagyon jó, gyors hokit játszanak, fontos, hogy fegyelmezettek legyünk – sajnos a Brassó ellen ennek hiánya miatt vesztettünk a végjátékban –, és hogy alacsony gólszámon tartsuk őket. Ez kulcskérdés, ha sikerül, akkor bármi lehet. Szita sérült, Szász, Reiter Richárd beteg, a jó kis negyedik sorunk kiesett. Úgyhogy a még fiatalabbak kapnak lehetőséget. Tóth Renátót és Rokaly Szilárdot fogom pénteken nevezni. Jól teljesítenek az U20-ban, nagyon jól edzenek, mindenképpen sor került volna rájuk, és most itt a lehetőség számukra.

Fehérvári Titánok–DVTK Jegesmedvék 1-2

   

Hosszabbításban vitt el két pontot a rengeteg emberelőnyét gyengén megjátszó székesfehérváriak otthonából a bajnokcsapat, mozgalmas, érdekes tévésmeccsen.

A Volán igen sok játékosát nélkülözte: Szita Donát sérülés, Szász Norbert, Reiter Attila és Reiter Richárd betegség miatt nem játszott a hazaiaknál, Szabó Krisztiánra gerincsérv miatt egy darabig sem az EBEL-, sem a MOL-csapat nem számíthat, míg Makowski hiányzása miatt Szaller Márkot az EBEL-csapat vitte el hetedik bekknek Bécsbe. A DVTK Jegesmedvéknél Sakaris hiányzott csuklósérülés miatt.

Jól indította a meccset a Fehérvár, több helyzet dolgoztak ki, mint a vendégek, élesebbek is voltak az elején. Mindkét csapat kihagyta az első előnyét, de figyelmeztetést kaptak a volánosok, a miskolciak sokszor tudtak elszaladni kontrával. A 18. percben megszerezte a vezetést DVTK. Kuqali tiszta lövést eresztett meg a kék vonalról, a kiválóan védő Lemayt csapattársa zavarta meg azzal, hogy átkorcsolyázott előtte keresztben, így nem látta végig a korongot, ami végül a kapu jobb oldalába csapódott.

A második harmadban megfagyott a csarnokban a levegő. Magosi Bálint esett nagyon csúnyán a palánknak, fejjel, vállal előre. Csodának tűnt, hogy néhány perces ápolás után jó kedéllyel korcsolyázott a kispadra, majd folytatta a játékot. Az eset ránézésre nagyon hasonló volt ahhoz, ahogy Wolski csapódott a palánkba, szerencsére a magyar csatár megúszta komolyabb sérülés nélkül. Bár háromszor is fórban hokizott a Volán, a Jegesmedvék sokkal gyorsabb támadásokat vezettek, amik veszélyesebbek voltak, mint a hazai próbálkozások. Lemay és Adorján is nagyon jó formában védett a meccsen. Vizi Dániel lövését percekig videózták a játékvezetők, de nem volt olyan felvétel, amely alapján gólt lehetett volna ítélni. Gól nem született a második harmadban. Úgy mentek szünetre a csapatok, hogy Ságit kiállították a játékvezetők, zsinórban az ötödik emberelőnyéhez jutott a Fehérvár.

Becsületesen és nagyon sokat dolgozott a Fehérvár, de nem volt effektív a játéka. A miskolciak nem tettek meg mindent a második góljukért, némileg belekényelmesedtek ebbe az 1-0-s vezetésbe. Miközben továbbra is túl sokat szabálytalankodtak, a 48. percben már 7:1 volt a kétpercesek aránya. A meccsen először kettős előnybe került a Volán, egy percig próbálkozhattak 5 a 3 ellen Krogh-ék. Végül Just megpattanó lövésével csak összejött az egyenlítés, a 49. percig kellett várni az első Volán-gólra, de az nagyon nagy örömet okozott az igen lelkes Fehérvár-szurkolóknak. A folytatásban már a győzelemért küzdött a fiatal hazai gárda, és ehhez még két emberelőnyt kapott a piros-fehérektől. Nem jött újabb gól, az utolsó percet pedig megnyomták Galaniszék, nagyon köze jártak a második találathoz, de végül maradt az 1-1, jöhetett a hosszabbítás.

Kóger István mérkőzés előtti óhaja valóra vált, és igaza lett: kevés gólon tartották az ellenfelet, és ezzel újabb pontot szereztek a MOL Ligában. A fehérvári tréner nagyon vagányul meccselt, a hosszabbítást például juniorsorral kezdte. A 3 a 3 elleni játék izgalmai alig két percig tartottak, ekkor a Tóth, Hajós játékkapocsolat és Leppanen húzott lövése lezárta a meccset, 2-1-re nyert a Miskolc.

A pontosztozkodás igazságos, ahogy a pontok megoszlása is megfelelt a meccs képének.

Ez egy megnyerhető mérkőzés volt

   

A Titánok edzője a mutatott játéknak, a Jegesmedvéké a két pontnak örül.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvári Titánok): Ilyenkor az embernek kicsit keserű a szájíze, mert közel voltunk ahhoz, hogy több pontot szerezzünk. A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy ha egy, maximum két kapott gólon tudjuk tartani a Miskolcot, akkor van esély bármire. Ezt a srácok teljes mértékben megvalósították, egy gólt kaptunk rendes játékidőben. Azért vagyok kicsit csalódott, mert ez egy megnyerhető mérkőzés volt. Öt az öt ellen is voltak helyzeteink, arról nem is beszélve, hogy a sok emberelőnyből is megvolt az esély arra, hogy mind a három pontot itthon tudjuk tartani. Látom, hogy egyre jobban játsszuk az emberelőnyöket. A második előnyös sorunknak is szép helyzetei voltak, megcsinálták azt, amit megbeszéltünk, csak még befejezni nem sikerült, de ezen is fogunk tudni javítani. Most azt mondtam a srácoknak az öltözőben, hogy megemelem a nem létező kalapomat, mert ez egy nagyon komoly, melós mérkőzés volt. Amit megbeszéltünk, azt maradéktalanul teljesítettük. A hosszabbítás pedig a szerencsén múlik, hogy ki hol talál egy kicsi lyukat a másikon, tehát ugyanúgy megnyerhettük volna mi is, ahogy ők is. Egy pontot itthon tartottunk, nagyon sokat dolgoztunk és jól játszottunk. Gratulálok a srácoknak.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): Nagyon sok volt a kiállítás, egyáltalán nem jó, ha ilyen sok időt kell a csapatnak a büntetőpadon tölteni. A Fehérvár ismételten igazolta, hogy tehetséges csapat jó kvalitású fiatalokkal teletűzdelve. Összességében elégedett vagyok a gárda teljesítményével, örülök annak, hogy pontokat tudunk hazavinni.

(Forrás: fehervarav19.hu és nso.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 454 néző. Játékvezetők: Németh, Vas, Árkovics, Váczi.
Lemay: 91,7% (Scola)
K
Adorján: 97,2% (Kiss B.)
Krogh, Korbuly, Just, Pillók, Vizi
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
Arany, Takács, Hamvai, Shupe, Mazzag
2
Gőz, Vojtkó, Hajós, Popovics, Tóth A.
Imre, Láday, Varga, Sofron, Balogh
3
Cianfrini, Kuqali, Johnston, Miskolczi, Sági
Kiss P., Antal, Rokaly, Erdei, Tóth R.
4
Laczkó, Szopos, Ritó, Albert
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Douglas Bradley, Nikola Glavonjic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:28 MIS Kuqali Pavuk Galanisz
1-1 48:12 FHA PP2 Just Krogh Vizi
1-2 62:33 MIS Leppanen Hajós Tóth A.
36 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 20

A Titánok–DVTK góljai

   

Az M4 Sport összefoglalója és nyilatkozatai itt nézhetők meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum