A DAB máris visszavághat az UTE-nak

   

Éppen egy hete játszott egymással a két együttes utoljára, Dunaújvárosban simán nyertek a lilák. Most idegenben vághatnak vissza a hét közben a Csíkszereda ellen gálázó Azariék.

Az UTE és a DAB helyzete is érdekes a MOL Liga tabelláján. Az újpestiek zárják a közvetlen élmezőnyt, 11 meccs alatt 21 pontot gyűjtöttek, ezzel ötödik helyen állnak, két ponttal lemaradva az örök rivális Ferencvárostól és négyre a kiválóan kezdő, de az utóbbi időben erősen befékező MAC-cal szemben. Ráadásul vesztett pontot tekintetében jobban állnak, mint a második helyezett és náluk négy meccsel többet játszó Brassó, egyedül az ugyanannyi meccsből hat ponttal többet szerző DVTK előnye tűnik kicsit kövérebbnek. Egy újabb győzelemmel tehát akár jelentős mértékben is meg tudnák erősíteni helyüket az élmezőnyben. Az UTE jó formában van, a szeptembert ugyan két vereséggel zárták a Brassó és a Fradi ellen, de azóta három meccsen még pontot sem vesztettek, ezek alatt 5-2-re nyertek a Titánok, 3-1-re a DAB és 4-3-ra a Csíkszereda ellen. Ha tartják ennek a minisorozatnak a négy lőtt gólos átlagát, akkor nagy bajuk most sem lehet a DAB ellen.

De a DAB képes összeszedni a legnagyobbak ellen is, ezt megmutatta a Tüskecsarnokban a MAC ellen, ahol szoros meccsen szenvedett kétgólos vereséget. A dunaújvárosiak helyzete azért speciális, mert ők állnak a 11 csapatos bajnokság közepén, billegve az első és az utolsó öt között. Egy meccsel kevesebbet játszottak ugyan eddig, mint az UTE, lemaradásuk négy pont, míg a hetedik helyen álló Titánokkal szemben szintén négy pont az előny. Ha sikerül visszavágni a hazai vereségért, akkor az élmezőnyhöz, ha ismét kikapnak, akkor a hátsó ötöshöz kerülnek közelebb. Az imént említett vereségük ellenére önbizalommal telve várhatják a találkozót, kedden fölényes, 10-4-es győzelmet szereztek a széteső Csíkszereda ellen. Messzemenő következtetéseket persze hiba lenne abból a meccsből levonni, az Újpest taktikailag sokkal fegyelmezettebb csapat, a Hebar, Benki, Frolík első sor pedig a legapróbb hibákat is azonnal bünteti, Dunaújvárosban ebből szereztek két előnyös gólt, ami el is döntötte a három pont sorsát. Persze első sorára a DAB-nak sincs oka panaszkodni, ha tudják hozni azt a sokpasszos játékot, ami a csíkiak ellen is eredményre vezetett, akkor nem lesz könnyű dolga Silának. A DAB kerete ugyanakkor még mindig nem teljes, Kaszkov felépülése a hírek szerint elhúzódik, rá talán október végén számíthatnak a szurkolók.

UTEDAB

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Dunaújvárosban kifejezetten tetszetősen és szervezetten hokiztunk. Igazából a Csíkszereda ellen is jól játszottunk, 4-1-nék kaptunk kettőt, kivételesen nem abból, hogy fegyelmezetlenek voltunk. De 4-3-nál szépen kiélesedtünk fejben és kontrollálva hoztuk le a meccset a végéig. Jó lenne ezt folytatni, de nem lesz egyszerű egyik hétvégi meccsünk sem. A DAB-bal egy hét alatt kétszer játszunk, ez jó is, meg rossz is. Frissek az élmények, az analízis is friss. Vannak olyan dolgok az ellenfél játékában, amelyekben egy hét alatt nem következnek be alapvető változások. De ugyanakkor el is tud altatni az, hogy lent nagyon magabiztosan nyertünk. Ebből nem szabad kiindulni, mindent újra át kell beszélnünk. Mindenben javulnunk kell mindig, én ezt vallom. Soha nem lehetsz elég gyors, elég kemény, elég ügyes, minden fejleszthető, soha nincs kész egy csapat sem. Most nem tudnék kiemelni egy játékszegmenst sem, ami nagyon mínuszba lógna. Ha nagyon gondolkodom, talán a korong nélküli játékunkban kell a legtöbbet fejlesztenünk, tovább szeretnénk ezt javítani, ez a leglényegesebb. A korongvesztés után minél gyorsabban vissza kell szereznünk a korongot, ennek a sebességét kell fokoznunk, a pálya minden zónájában. Sajnos járvány söpör rajtunk végig, Csányi Karol biztos nem játszik, többen beteget jelentettek, nem tudom, hogy pénteken kiből lesz közülük hokista.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): A múlt heti meccs tanulságai elég egyértelműek: sokkal jobban kell védekeznünk emberhátrányban és sokkal nagyobb hatékonysággal kell élnünk a helyzeteink adta lehetőségekkel. Emellett csapatként kell sokkal jobban együttműködnünk, ezen a Csíkszereda ellen is akartunk változtatni már, akkor sikerült is. Remélem, ezek a változások meghozzák a sikert számunkra, idegenben is nyerni megyünk ki a jégre.

UTE–DAB 4-3

   

Komoly meccset játszottak a lila-fehérek az Acélbikákkal, a hazaiak a ráadásban szerezték meg a pluszpontot.

A MOL Liga-középmezőny két meghatározó csapata rangadóra készült, és hamar kiderült, hogy ebből a mérkőzésből valóban komoly erőpróba lesz a Megyeri úton. Az első harmadban nem bírtak egymással a felek, majd a másodikban hiába léptek el a vendéglátók – az Újváros titkosan igazolt, ám a magyar válogatott szereplésére érzékeny közönség számára nem ismeretlen észt kapusa kétszer kapitulált –, az ukrán Ladigin emberhátrányból szépített. Az utolsó harmad utolsó perceiben 1-3-ról is vissza bírtak jönni Azariék, a hosszabbítást ellenben a duplázó szlovén, Andrej Hebar révén eldöntötte az UTE, a vége 4-3 lett, totálisan elégedetlen azonban ezen az összecsapáson senki sem lehetett.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Nagyon gyengén, tompán kezdtünk, csak a második harmadra tudtunk kellőképpen felpörögni. Ezzel együtt büszke vagyok a játékosaimra, mindent megtettek a győzelemért. Azért természetesen mérges vagyok, mert adtunk egy pontot a semmiből egyenlítő ellenfélnek, de a csapat lelkierejét mutatja, hogy a kétgólos előny elvesztése után is erősek maradtuk fejben, és megszereztük a győzelmet.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Jó, közönségszórakoztató meccset játszottunk, de nem lehetek elégedett az eredménnyel. Felháborítónak tartom, hogy egy hosszabbításos meccset a játékvezető döntsön el. Elképesztő, hogy kétszer is feljöttünk kétgólos hátrányból, majd egy rajtunk kívülálló körülmény dönt az eredményről…

(Az interjúk forrása: nso.hu)

Erste Liga, Megyeri út, 337 néző. Játékvezetők: Rencz, Sós, Juhász, Kókai.
Sila: 91,2% (Ágoston)
K
Koitmaa: 90,0% (Duschek)
Huba, Kiss, Dömötör, Dósa, Turbucz
1
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
Gröschl, Pokornyi, Benk, Frolík, Hebar
2
Lévai, Ladigin, Szepessy B., Szepessy M., Léránt
Nagy N., Kovács, Nemes, Sikorcin, Tóth
3
Lencsés, Pál, Németh, Borbás, Rubin
Pichler, Szalma, Pápa, Virág
4
Horváth, Mátyásy, Odnoga, Nagy M.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Lee Gilbert, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 23:38 UTE Kiss Huba Virág
2-0 30:38 UTE Frolík Sikorcin Nagy N.
2-1 36:08 DAB SH Ladigin Cseter
3-1 48:28 UTE Hebar Frolík Benk
3-2 56:15 DAB Azari Dansereau Lévai
3-3 59:14 DAB Dansereau Hruby
4-3 63:00 UTE Hebar Frolík
40 Kapura lövések száma 34
16 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN ÉLŐ
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum