A belgrádiak most aztán tényleg nyerni akarnak

   

Ehhez persze lesz egy-két szava a hosszú után ismét az élmezőnyhöz tartozó Ferencvárosnak is.

Megerősödött önbizalommal várja a HK Beograd a Ferencvárost péntek este. A zöld-fehérek neve nem cseng rosszul a szerb fővárosban, ráadásul a csapat hosszú idő után ismét az élmezőny tagja, viszont az egy héttel ezelőtti első – ráadásul hazai – győzelem is jelentős vonzerő lehet. Így szép számú közönség várhatja a csatát, amelyen a belgrádiak célja nem lehet más, mint pontjaik gyarapítása.

A belgrádiak szekerét továbbra is Hugo Turcotte húzza, a kanadai csatár mesterhármasa jelentette a két csapat közti különbséget a Csíkszereda elleni történelmi győzelem idején is. A bajnokság utolsó csapatában játszva meccsenként átlagban több mint egy gólt szerezni és szinte minden ellenfélnek betalálni nagyon komoly teljesítmény, nem is véletlen, hogy Turcotte lett október első teljes hetében a hét játékosa az MJSZ szerint. Bár még csak két mérkőzésen van túl a csapat legfrissebb igazolása, Daniel Despotovic, de úgy tűnik, ő is Turcotte-hoz hasonló kaliberű játékos lehet. A Galati és a Csíkszereda ellen összesen 1 gól és 2 gólpassz került a neve mellé, úgy, hogy éppcsak leszállt a repülőről. Ha összeszokik társaival, ezt a produkciót az erősebb csapatok ellen is hozhatja.

A belgrádiak neuralgikus pontja a védekezés. Elsősorban a reakcióidőn és a koncentráció szintjén kell javítaniuk, de ezen csak az segít, ha hozzászoknak a MOL Liga tempójához. Ez az idővel és a meccsek számának növekedésével biztosan sikerülni fog, aki képes felvenni a tempót, az marad, aki nem, az alacsonyabb szinten folytathatja. A csapat eredménysorából az olvasható ki, hogy jó úton járnak, egyre komolyabb feladatot jelentenek az ellenfeleknek. Christer Drebergnek eddig még nem nagyon sikerült négy teljes sort jégre küldenie, és ez ezúttal sem biztos, hogy sikerülni fog. Hiányozhat Terzic és Pajevic, és kérdéses, hogy mikor térhet vissza Sefic és Árvay.

HKB-SCC

A Ferencváros az első két fordulóban a legerősebbek közé sorolt MAC és Brassó ellen kezdett, e két meccsén egyetlen pontot szerzett, de a játéka ígéretes volt. Hogy van a csapatban spiritusz, azt a folytatás meg is mutatta, egy hatos győzelmi szériának köszönhetően az élmezőnybe rakétáztak a zöld-fehérek, és kisebb megtorpanások ellenére azóta is őrzik a pozíciót. Mindennél többet árul el erről az, hogy a bombaerős MAC mögött mindössze 2 pont a hátrányuk, ugyanannyi mérkőzést játszva. Ráadásul a sikersorozatban van egy kilencpontos romániai túra is, ami nem sok csapatnak fog sikerülni az idényben.

A ferencvárosiak két legponterősebb játékosa a tavalyról már jól ismert Tendler és az új igazolás Sumi. Utóbbi remek teljesítményt nyújt. Bár nem nagy termetű, rendkívül gyors, remek korcsolyázótudása mellett kiváló technikai tudása is van. Greg Lindqvist jól összerakta a csapatot, a támadójáték közel annyira hatékony, mint a miskolciaké vagy a MAC-é, a lőtt gólok számában alig maradnak el. Amiben egyelőre gyengébbek a két favoritnál, az a védőmunka, a 29 kapott gól tucatnyival több a két említett csapaténál. A svéd mester minden egyes nyilatkozatában hangoztatja, hogy minden idők legerősebb MOL Ligája az idei, ahol senkit sem lehet fél vállról venni, minden pontért meg kell küzdeni. Játékosai eddig ebben a szellemben is mentek, így pont ugyanezt várhatjuk tőlük Belgrádban is. A zöldeknél hiányozni fog Hietamaki éss Papp Csaba, viszont bemutatkozhat az Újpestről villámmal igazolt Garbacz Ádám.

“Először utazunk Szerbiába – nyilatkozta Greg Lindqvist a mérkőzés előtt. – A HK Beograd ellen 10-2-re nyertünk múltkor hazai pályán, de ezt el kell felejteni, hiszen otthon minden csapat jobban teljesít. Készen kell állnunk minden pillanatban, egyszerű játékot kell játszanunk, ügyes passzokkal. Az emberelőnyöket is meg kell próbálnunk kihasználni. Hietamaki még a Fehérvári Titánok elleni meccsen szerzett sérüléséből lábadozik, Papp egy komolyabb sérülés miatt bizonytalan ideig nem játszik.”

A HK Beograd–Ferencváros mérkőzést a szerb Arenasport2 17:30-kor kezdődő élőben közvetíti, így várhatóan azok is láthatják streamen, akik nem utaznak el Belgrádba.

HK Beograd–Ferencváros 4-5

   

Az FTC Tendler mesterhármasának köszönhetően legyőzte a szerbeket egy paprikás hangulatú mérkőzésen.

A mérkőzés első harmada a Ferencváros számára sikerült jobban, a zöld-fehérek a 13. percben Szappanos Dávid révén megszerzeték a vezetést. A második játékrészben a HK Beograd játszott fölényben, 12:5-re nyerték a kapura lövési mutatót. Ehhez két gól párosult, Kerezovic egyenlített, Turcotte emberelőnyben fordított, ám Tendler a harmad végén egyenlített. A záró húsz perc elején újabb két alkalommal villant az FTC légiósa, mindkétszer Sumi passzából talált be, a mesterhármast jelentő találatot emberhátrányban lőtte. A belgrádiak megpróbáltak visszajönni a meccsbe, Turcotte révén felzárkóztak egy gólra, ám Kiss Ákos az 57. percben visszaállította a kétgólos különbséget. A végén Trifonov lekorcsolyázott, Saliji 6 másodperccel a vége előtt beállította az 5-4-es végeredményt. A találkozó paprikás hangulatban zajlott, a játékvezetők a hazaiaknak 10, a vendégeknek 17 kisbüntetést osztottak ki.

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 125 néző. Játékvezetők: Aleksic, Fazekas, Popovich, Fazekas.
Trifonov: 76,2% (Rankovic)
K
Sevela: 85,2% (Soós)
Anic, Brkusanin, Vucurevic, Filipovic, Turcotte
1
Schwindt, Farkas, Sumi, Tendler, Rafaj
Crnogorac, Árvay, Despotovic, Bjelogrlic, Saliji
2
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Szappanos, Kiss
Novakovic U., Podunavac, Kerezovic, Novakovic P., Szabados
3
Üveges, Lengyel, Hardi, Fliszár, Gágyor
Glavonjic, Zwick, Vukicevic
4
Garbacz, Inglis, Németh
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
E
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:51 FTC Szappanos Kiss Jaborník
1-1 26:49 BEO Kerezovic Szabados
2-1 35:37 BEO PP Turcotte
2-2 36:03 FTC Tendler
2-3 40:33 FTC Tendler Sumi
2-4 45:15 FTC SH Tendler Sumi
3-4 53:18 BEO Turcotte Vucurevic
3-5 56:48 FTC PP Kiss Dubek
4-5 59:54 BEO PP Saliji Árvay Despotovic
27 Kapura lövések száma 21
30 Kiállításpercek 34

A HK Beograd–Ferencváros galériája

   

A HK Beograd–FTC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum