Herner Olivért megbüntették MOL ligás múltja miatt

   

A magyar jégkorong első NCAA Div 1-es játékosa profi csapatban hokizott, ezért 19 mérkőzésen nem játszhat az egyetemi ligában.

Szigorúak a legmagasabb szintű amerikai egyetemi liga szabályai. Csak olyan játékos kaphat ösztöndíjat, aki korábban nem vállalt munkát, azaz nem jégkorongozott profi csapatban. Néhány évvel ezelőtt emiatt nem játszhatott a szezon első felében a fehérvári EBEL-csapatban Jed Rusk ? ő a kanadai egyetemi bajnokságban, a CIS-ben hokizik most ?, és erről a problémáról beszélt blogunknak a szintén a MAC-ból eligazolt hátvéd, Stipsicz Bence.

Ha egy játékos mégis jégre lépett az NCAA előtt profi bajnokságban, büntetés vár rá. Ez lehet eltiltás, ami egy évig is terjedhet, és lehet komoly pénzbüntetés. Herner Olivér ügyében 19 mérkőzéses eltiltást állapított meg a liga vezetése. A University of Maine-ben tanuló és hokizó kétméteres bekk így egyelőre nem léphetett jégre NCAA-mérkőzésen.

Herner Maine

Mindettől függetlenül Herner Olivér úgy érzi, jól döntött: ?Nagyon jól vagyok, remekül érzem itt magam ? mondta a Jégkorongblognak. ? Mind a körülmények, mind az engem körülvevő emberek barátságosak. Szerencsésnek érzem magam, hogy itt lehetek. Kiváló edzőim vannak, és a körülöttünk dolgozó személyzet is segítőkész. De ami a kedvencem az egészben, hogy barátságos és szerethető csapattársaim vannak. A szezon szerencsére jól indult a csapat számára, megnyerték a srácok az első két meccset. Nekem sajnos nem kezdődött ennyire jól. Ahogy várható volt, büntetést kaptam a tavaly a MOL Ligában játszott kilenc meccsem után. 19 találkozón nem játszhatok. Ez összetett dolog, senki nem érti vagy tudja, hogy miért épp 19 lett, de próbálunk benyújtani olyan kérelmeket, amelyek révén ezt csökkenteni tudjuk.?

A színvonalról és a nézettségről is érdeklődtünk. ?A színvonal nagyon magas. Pörgős, ütközős a játék, gyorsabb, mint amiben eddig részem volt. De ezt elsősorban annak tudom be, hogy a pálya keskenyebb, mint Európában. Ezáltal gyorsabban odaérnek a hátvédre a sarokba. Ehhez már hozzászoktam, nem lesz gond belőle. A meccsekre nagyon sokan járnak. A felkészülési találkozó múlt vasárnap majdnem telt házas volt. Az e heti két meccsen kevesebben voltak, ez azért van, mert az egyetemről a legtöbben hazamentek az őszi szünetre, igaz, még így is rengetegen voltak. A csarnokban az egyik szektor a diákoké, ott van a tábor és a zenekar, ez mindig megtelik. Úgy gondolom, ha tartjuk ezt a játékot, hamarosan telt házunk lesz folyamatosan. Nagyon jó érzés ebben a csapatban lenni, alig várom, hogy bemutatkozhassak én is.?

Herner Maine 2

A University of Maine a varázslatos alakú Alfond Arenában játssza hazai mérkőzéseit. A különleges jégcsarnok 5600 főt képes befogadni hokimeccsre. Hernerék első hazai találkozójára 3800-an voltak kíváncsiak, másnap százzal többen mentek ki. A büntetésbe szerencsére a felkészülési meccsek is beszámítanak, így a csapat a szezonban a 20. meccsét december 10-én játssza. De reméljük, a magyar hátvédnek nem kell addig várnia a bemutatkozással.

Alfond Arena 2

University of Maine v Boston College in mens NCAA division I ice hockey.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum