Az UTE leszakíthatja magáról a középmezőnyt

   

Kiss Dánielék a Belgrádból vereséggel érkező Csíkszeredát fogadják, akik eddig a várakozások alatt szerepelnek ugyan, de hiba lenne félvállról venni őket.

A szezon negatív meglepetését eddig a Csíkszereda szolgáltatja. Tom McCarthy legénysége 9 meccs alatt 8 pontot gyűjtött, ami a 10. vagyis az utolsó előtti helyre elég. Ez még akkor is kevés, ha figyelembe vesszük, hogy a galaciak három meccsel többet játszva is csak két ponttal előzik őket. Legutóbb Belgrádból távoztak pont nélkül. Legfőbb gondjuk a góllövés, eddig húsz alkalommal zörgették meg az ellenfelek hálóját, ami a legkevesebb a mezőnyben, míg ők maguk 40 gólt kaptak már. Abban bízhatnak, hogy első belgrádi meccsük sem sikerült túl jól, utána azonban Budapestre utazva igencsak megszorongatták a MAC-ot, amely saját pályáján csak büntetőkkel tudott győzni ellenük. Hétfőn az UTE vár rájuk, akik egy nappal többet pihentek, pénteken győzelemmel hangoltak Dunaújvárosban.

Fontos meccs lesz ez Szilassy Zoltán csapata számára, ha megszerzik a három pontot, azzal 20 pont fölé kerülnének és leszakíthatnák magukról a mezőny nagyobbik felét, a többi meccs eredményétől függően pedig vagy a Fradit, vagy a Brassót, de akár mindkettőt meg is előzhetik. Az esélyeiket tovább növeli, hogy a két csapat már találkozott egymással a szezonban, az UTE Csíkszeredában is nyerni tudott 3-1-re.

tsh_8325

UTE–SC Csíkszereda 4-3

   

Az újpestiek az első harmad második felében három gólt lőttek, ezzel megalapozták sikerüket.

A meccset az SC Csíkszereda kezdte jobban, a 2. percben Alekszejev passzát Campbell váltotta gólra. Az UTE hajtott a fordításért, ami a harmad második felében eljött. A 12. percben Benk egyenlített, öt perccel később Picher fordított, majd a játékrész utolsó előtti percében Turbucz kétgólosra növelte az újpesti előnyt. A második harmad a kihagyott emberelőnyökről szólt, mindkét csapatnál kimaradt 2-2 lehetőség. A záró húsz perc előnyeit viszont kihasználták, előbb hazai részről Gröschl, aztán a vendégektől Bíró Tamás talált be 5 a 4 ellen. Az 54. percben Kovjazin góljával felzárkózott a Csíkszereda, ekkor Szilassy Zoltán időt kért, hogy rendet tegyen az újpesti fejekben. Ez sikerült, a végjátékban McCarthy hiába hozta le kapusát, nem született több gól. Az UTE 4-3-ra nyert, ezzel megerősítették felsőházi helyüket.

Nem kell segíteni az ellenfélnek

 

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Ha elfárasztod az ellenfelet, utána nem kell neki segíteni, hogy talpra álljon – ez a mérkőzés tanulsága. Két hibával meleggé tettük a végét, ezt leszámítva összességében jól játszottunk. Lehetett volna nagyobb is a különbség, de minden győzelmet meg kell becsülni.

Tom McCarthy (vezetőedző, Csíkszereda): Jól kezdtünk, az első négy-öt percben remekül hokiztunk, de aztán túl defenzívek voltunk, túl sok lehetőséget hagytunk az ellenfelünknek, amit ki is használt. A harmadik harmadot nagyon megnyomtuk, nagy erőfeszítéseket tettünk az egyenlítésért, de nem jött össze.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Megyeri út, 520 néző. Játékvezetők: Druga, Babic, Pálkövi, Kis-király.
Sila: 87,5% (Ágoston)
K
Ruczuj: 89,7% (Girard)
Hegyi, Gröschl, Nemes, Sikorcin, Tóth
1
Orbán, Salló, Antal Zs., Molnár Zs., Molnár Z.
Huba, Kiss, Benk, Frolík, Hebar
2
Campbell, János, Geréb, Farkas, Rokaly
Nagy N., Kovács, Dósa, Pápa, Virág
3
Papp, Gecse, Alekszejev, Lanceleve, Kovjazin
Szalma, Garbacz, Dömötör, Pichler, Turbucz
4
Egyed, Antal N., Péter, Spafford, Bíró
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Tom McCarthy, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:48 SCC Campbell Alekszejev
1-1 11:39 UTE Benk Kiss Frolík
2-1 15:37 UTE Pichler Hebar Turbucz
3-1 18:41 UTE Turbucz Hegyi
4-1 45:23 UTE PP Gröschl Sikorcin Nagy N.
4-2 50:37 SCC PP Bíró Antal Zs.
4-3 53:49 SCC Kovjazin Alekszejev
39 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 6

Az UTE–Csíkszereda képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum