Pesterzsébeten vágna vissza a Fradinak a Galati

   

Miután elvesztette az edzőjét, váratlanul magához tért a romániai újonc.

Meglepetéseredményeket hoztak a Ferencváros és a Dunarea Galati vasárnapi mérkőzései is, igaz, ellentétes előjellel. A zöld-fehérek Székesfehérváron vendégeskedtek, ahol a hétközi kupakudarc és a Brassó elleni vereség után győzelemre éhes, bizonyítani vágyó Titánok vártak rá. Greg Lindqvist csapata végül kétszeri vezetést követően a hosszabbításban kikapott, így nem tudta visszavenni a dobogó harmadik helyét a két mérkőzéssel előbbre tartó Brassótól. Greg Lindqvist a mérkőzés utáni nyilatkozatában elsősorban a rossz helyzetkihasználásban látta a pontvesztés okait. Ezen javítani nem lesz olyan könnyű hétfő este sem, amikor a vasárnap meglepetéscsapata, a Galati lesz a vendég Pesterzsébeten.

Marius Trandafir Dunareájának túrája eddig remekül sikerült, Belgrádban és a Tüskecsarnokban a megszerezhető 6 pontból 5-öt begyűjtött. A galaci csapat olyan bravúrt mondhat magáénak, amilyet ebben az évben eddig egyedül a Brassó tudott összehozni, de az előző idényben is csak a Fehérvár és a Miskolc: győztesen távozott a MAC otthonából. Miközben a Ferencvárosnak nem sikerült jól a helyzetek kihasználása, a Dunarea jeleskedett ebben, a végig fölényben játszó MAC rengeteg próbálkozását hárította a Lakosil kapus vezetésével dolgozó védelem, a kevés kínálkozó alkalomból pedig 4 gólt lőtt a tapasztalt csatársor. A koreográfia vélhetően az lesz Pesterzsébeten is, hogy a Ferencváros támadni fog, a Galati pedig igyekszik kiszabadulni a szorításból és minél veszélyesebb helyzeteket teremteni. A két csapat Galacban már találkozott, akkor a Ferencváros 3-2-re nyert.

Ferencváros–Galati 3-0

   

A sokkal több helyzetet kidolgozó Ferencváros biztosan győzte le a romániai MOL Liga-újoncot.

A Fehérváron fejsérülést szenvedő és ezért legalább egy hét pihenőre ítélt Hietamaki nélkül vette fel a harcot a Ferencváros a MAC elleni pontszerzést követően megnövekedett önbizalommal érkező Dunarea ellen. A vendégek lelkesedését először Tendler törte le a 7. percben szerzett góljával. Rengeteg lehetőséget dolgoztak ki a zöldek, de ezeket általában el is puskázták. Így sokáig nyílt maradt a meccs, annak ellenére is, hogy ezúttal a szórványos ellentámadások nem sok veszélyt jelentettek Sevela kapujára. A jég a harmadik harmad elején tört meg ismét, a Rafajjal a meccs során másodszor is összetűzésbe keveredő Alexandru Munteanu második 2+2 perces kiállítása során. Beszorult a Galati, Sumi középre passzolt, Schwindt pedig a kék vonaltól fokozatosan előrearaszolva hatalmas gólt lőtt Lakosil hálójába. 41 másodperc múlva jött a következő találat, ekkor Tendler kapott a kék vonalon egy nagyszerű indítást, szólóban léphetett ki, és nem hibázott. Érezni lehetett, hogy eldőlt a meccs, a zöld-fehérek még néhány óriási helyzetet kialakítottak, Sumi hibázott el egy szólót, majd kétszer is úgy csúszott át a korong Lakosil alatt, hogy nem jutott át a gólvonalon, a védők tisztázni tudtak. A végére egy Buscbacher-Jabornik civakodás majd egy Jabornik-kiállítás jutott, de újabb gól már nem esett, a Ferencváros biztos győzelmet aratott az újonc ellen.

Nulláról kell kezdenünk

   

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): A játék nagyobb részében mi domináltunk. A legnagyobb problémánk ugyanaz volt, mint az előző napon, nem tudunk gólt lőni. Három gólt végül sikerült szereznünk, kettőt szinte egymás után. Az emberelőnyeinket nem tudtuk kihasználni, pedig ez mindig jó lehetőség a csapatnak, aztán vagy élünk vele, vagy nem. Nulláról kell kezdenünk, kemény edzések következnek, ám nehéz jól edzeni, ha mindig meccsek vannak. Jobban kell edzenünk, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyik pillanatban jól játszunk, a másikban pedig nem. Örülök a 3 pontnak, és Sevela teljesítményének, aki kapott gól nélkül zárta a meccset. Pénteken Belgrádba utazunk, és reméljük, újabb 3 pontot sikerül szereznünk.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 204 néző. Játékvezetők: Nagy, Gangel, Kókai, Ozsváth.
Sevela: 100% (Soós)
K
Lakosil: 92,1% (László)
Schwindt, Farkas, Sumi, Tendler, Rafaj
1
Hildebrand, Devecka, Lantos, Lőrincz, Szőcs
Gerencsér, Jaborník, Dubek, Szappanos, Kiss
2
Flinta, Mihály, Rusnák, Munteanu A. C., Bushbacher
Üveges, Lengyel, Hardi, Fliszár, Gágyor
3
Tamás, Góga, Gaspar, Pál Z., Irimia
Németh, Inglis, Egyed
4
Popa A., Neagos, Pál Zs.
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
E
Marius Trandafir, Teodor Mocanu
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:21 FTC Tendler Rafaj Gerencsér
2-0 42:42 FTC PP Schwindt Sumi
3-0 43:23 FTC Tendler Sumi Gerencsér
38 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 24

Az FTC–Galati galériája

   

Az FTC–Galati góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum