Rob Pallin először meccsel a Fehérvár ellen

   

Pikáns mérkőzéssel folytatódik az EBEL a magyar csapat számára. Az Innsbruckhoz látogat a Volán, melynek edzője közel három évet töltött Fehérváron, majd komoly felhajtás kíséretében távozott.

Pallin lendületesen látott munkához a tiroli fővárosban, és ez a lendülete átragadt a csapatra. A HCI a ligához való visszatérése óta talán még soha nem kezdett ilyen jól, 6 mérkőzés után 11 ponttal 3., megelőzve többek közt a Salzburgot is. Ráadásul hazai jégen ontják a gólokat a Pallin-fiúk – igaz, kapják is. A nyitó fordulóban őrült meccsen a Bolzanót győzték le 8-7-re, majd következett a Dornbirn, őt 5-2-vel küldték haza, végül pedig a Salzburg, amelyet hosszabbításban sikerült legyőzni 5-4-re. A 18 hazai gól mellé társul még a liga jelenlegi legjobb emberelőnyös mutatója, átlagban minden négy és feledik fórjából gólt ér el az Innsbruck. Most kisebb zavart okozhat az erőben, hogy két védő is komolyabb eltiltást kapott, és ezért hiányozni fog, de mindenképpen önbizalomtól duzzadó ellenfél vár a fehérváriakra pénteken este, amely pontokat akar majd szerezni.

Ezzel szemben a Volán egyelőre szenved idegenben. Klagenfurtban 5, Grazban 3 gólt kapott a csapat úgy, hogy nem tudott válaszolni, így még várni kell arra, hogy valamelyik játékos meglője a csapat első találatát vendégként. A Volán egy része a héten Pozsonyban járt tanulmányúton, megnézte a Slovan–SZKA Szentpétervár meccset, ahol akár műhelytitkokat is elleshetett annak érdekében, hogy ez sikerüljön, minthogy az SZKA idegenben 6 gólt ütve távozott győzelemmel a Duna partjáról. Sajnos legutóbb a Linz elleni hazai mérkőzésen is sok hibával játszott a Fehérvár, a védekezésben olyan gyengeségeket mutatva, amikkel tálcán kínálta a gólszerzési lehetőségeket az ellenfélnek.

Pallin Innsbruck

“A két legjobb védőnk nem játszhat – mondta a csapathonlapnak Rob Pallin. – Ez természetesen fájdalmas veszteség. De hiába is kesergünk ezen, az nem fog segíteni rajtunk, inkább még jobban össze kell fogjunk. Bár a Klagenfurt ellen nem játszottunk olyan jól, ahogy tudunk, de végül szoros vereséget szenvedtünk, ez pedig összességében nem nagyon rossz jel. Először a pénteki meccsre koncentrálunk, a Fehérvár ellenire. Mindenképpen pontot akarunk szerezni. Ez különleges mérkőzés lesz a számomra, hiszen nagyon szép időszakot töltöttem Székesfehérváron. De ez most nem számít, nem adhatunk ajándékokat az ellenfélnek.”

“Vasárnap kicsit szétesett a játékunk – nyilatkozta blogunknak Énekes Lajos, a Volán másodedzője. – Jó ellenfelet kaptunk, de annyira azért nem, hogy így játsszunk ellene. Nem a Linz okozta a bajt, csak magunkat okolhatjuk. Ezt a problémát igyekeztünk a héten kezelni, két oldalról is. Valamennyit változtattunk a játékunkon, csapatszinten egyszerűbben követhető szisztémát próbálunk ki a hétvégén. Illetve az egyéni problémákkal is foglalkoztunk.

Nagyon reméljük, hogy ezen a részen túl vagyunk, az előző meccset el kell felejtenünk, az előttünk álló feladatokra koncentrálunk. Ami megoldhatónak látszik, bár nem lesz egyszerű, Innsbruckban és Bolzanóban nem könnyű eredményesen játszani. Fizikailag rendben van a társaság, edzéseken keményen dolgozunk, de semmilyen különleges szakasz nincs jelenleg a csapat életében. Ugyanazzal a kerettel utazunk, amely vasárnap játszott, 13 csatárral és 7 hátvéddel megyünk a túrára.

Mindenképpen érdekes lesz, hogy korábbi vezetőedzőnk csapatával találkozunk. Nyilvánvalóan sokat nem foglalkozik ezzel a kérdéssel egyik csapat sem, de ezzel együtt szeretnénk megmutatni Innsbruckban, hogy a Fehérvár jó játékot tud mutatni ebben a szezonban is. Az Innsbruck idén kiugróan szerepelt ez idáig, nem lesz egyszerű legyőzni. Magunkból szeretnénk a maximumot kihozni. Ha ez nem lesz elég a győzelemhez, az kezelhető probléma, most az a legfontosabb, hogy a játékunk sokat lépjen előre a legutóbbi meccshez képest. Át kell lépnünk ezt a gödröt, folytatnunk kell azt az utat, amin előtte már elkezdtünk járni. Úgy gondolom, ha jól játszunk, nyerni fogunk, akár pénteken, akár szombaton.”

Innsbruck–Fehérvár 6-3

   

Megszerezte ugyan első idegenbeli gólját-góljait a Fehérvár, de első pontjait nem, háromgólos hátrányból még volt felzárkózás, de az utolsó előtti percben 19 másodperc alatt kapott két gól mindent eldöntött.

Nem sikerült jól az első harmad a Volánnak, a negyedik percben hátrányba került. A helyzetet súlyosbította, hogy a 18. percben Sagertet kiállították, majd elcserélte magát a csapat, az Innsbruckpedig a kettős előnyt belőtte, ahogy az a legjobb hatékonyságú előnyjátékot játszó csapathoz illik is. A szünet után aztán nagyon gyorsan, egy percen belül érkezett a harmadik hazai gól is. 21 perc alatt háromgólos hátrányba került a Fehérvár, innen kellett felállni. A 27. percben érkezett a szépítés, Owens lőtte az első idei fehérvári gólt idegenben. Emberelőnyből esett ez a találat, Sedivy kiállítását használta ki 20 másodperc alatt a társaság. Innen azonban a második szünetig már nem sikerült közelebb araszolni, 3-1-gyel mentek pihenni a csapatok. Nem egyszerűsítette a feladatot, hogy mindeközben a 36. percben Sofron 5+20 percet kapott palánkra lökésért. Bár az 5 percet sikerült kivédekezni, a harmadik harmad ennek ellenére megint pont ugyanolyan bosszantóan kezdődött, mint a második, ismét sikerült egy percen belül gólt kapnia a Volánnak. Márpedig így nem könnyű, nem lehet minden harmad elején egy gólt felajánlani az ellenfélnek, ha győzni szeretne a csapat. Kógerék tartását mutatja, hogy a 45. percben Manavian, majd az 50. percben Maylan góljával a rettenetes kezdés ellenére sikerült egy gólra felzárkózni. Ám az utolsó percek ismét az Innsbrucknak kedveztek. Owens kapott  2+2 percet, a másodikból pedig Lamoreux belőtte az 5. innsbrucki gólt, majd a kegyelemdöfést egy szóló végén Mario Huber adta meg nem egész 20 másodperccel később.

A Fehérvár a mérkőzés után Innsbruckban éjszakázik, majd szombaton átutazik a következő mérkőzés helyszínére, Bolzanóba. Ott sem vár könnyű feladat a csapatra.

EBEL, 2000 néző. Játékvezetők: Gamper, Kincses, Nemeth, Rakovic.
Chiodo: 91,2% (Litterbach)
K
Hetényi: 79,3% (Rajna)
Kudroc, Saringer, Smith, Clark, Lamoureux
1
Manavian, Owens, Sofron, Sarauer, Kóger
Mitterdorfer, Pedevilla, Lammers, Spurgeon, Bishop
2
#4577, Sagert, Maylan, Vas, Courchaine
Ebner, Lindner, Schennach, Huber M., Sedivy
3
Szabó D., Szirányi, Orban, Sárpátki, Erdély
Schramm, Mössmer, Teschauer
4
Szabó K., Orbán, Bodó, Kocsis, Reisz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:37 HCI Kudroc Sedivy
2-0 18:14 HCI PP2 Lammers Huber M. Spurgeon
3-0 20:42 HCI Clark Smith Lamoureux
3-1 26:26 FHA PP Owens #17
4-1 40:59 HCI Bishop
4-2 44:17 FHA Manavian Maylan
4-3 49:21 FHA Maylan Vas Courchaine
5-3 58:29 HCI PP Lamoureux Smith Clark
6-3 58:48 HCI Huber M. Pedevilla
29 Kapura lövések száma 34
6 Kiállításpercek 35
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum