A negyedik hely a tét Dunaújvárosban

   

Tavaly az UTE közel nyolcéves nyeretlenségi sorozata szakadt meg a DAB ellen. Nagy kérdés, idén honnan folytatják a csapatok, a pontokra mindkettejüknek égetően nagy szükségük lenne.

Idei első dunaújvárosi összecsapásukra készülnek a lilák. Az elmúlt nyolc évben nem sok örömük lelt ezekben a mérkőzésekben a fővárosi csapat játékosainak. Tavalyi utolsó meccsükön azonban végre sikerült győztesen elhagyniuk a jeget az Eszperantó utcában. 2008 szeptembere óta vártak erre Újpesten. Elomo emberelőnyben lőtt góljával a MOL Liga leghosszabb sorozata szakadt meg. A cél nyilvánvalóan nem is lehet más, mint ezen a vonalon folytatni tovább a munkát. Ehhez mindenképpen javulnia kell Szilassy Zoltán csapatának, amely idegenben egyelőre nem nyújt olyan stabil teljesítményt, mint hazai pályán, ahol egyedül a MAC tudta őket legyőzni, a Brassót, a Galacot és a Fehérvárt simán legyőzték. Idegenben öt meccsből három győzelem a mérlegük, Galacon és Csíkszeredában tudtak nyerni, Miskolcon, Brassóban és Pesterzsébeten kikaptak. A csapat nem pihenten érkezik Dunaújvárosba, hiszen szerdán Miskolcon játszott Magyar Kupa-mérkőzést, ahol 3-1-re alulmaradt. Szilassy Zoltán vezetőedző alább az okokról is szót ejt. A lilák mestere az örökrangadón és a kupameccsen elszenvedett vereség után is arra panaszkodott, hogy fegyelmezetlen játékkal nem lehet ilyen rangadókat nyerni. Kellemes meglepetés Dömötör Róbert játéka, aki az utóbbi két meccs mindegyikén gólt szerzett, összesen már három gólnál jár a MOL Ligában, ami hét meccsen a negyedik sorból igen értékes teljesítmény. Szilassy bátran nyúl a fiatalokhoz, úgy tűnik, újoncot is avat Újvárosban, az ificsapat juniorválogatott kerettag hátvédje, Pokornyi Dávid mutatkozhat be a felnőttek mezőnyében. Ő lehet a MOL Liga első 2000-s születésű jégkorongozója.

A DAB az UTE-val szemben pihentebben állhat majd fel a mérkőzésre, hiszen a kulcsjátékosok nem vettek részt a hétközi Debrecen elleni kupameccsen. Az újvárosiak jó keretet raktak össze idén, legutóbb a MAC Budapest otthonában bizonyították, hogy bárkivel versenyképesek tudnak lenni a ligában. A fővárosiak az eltiltásából visszatérő Terbócs harmadik harmadban szerzett duplájával nyertek 2-0-ra. Ez már önmagában is szép teljesítmény egy olyan csapat ellen, amely korábban hatosával lőtte a gólokat, és ha jobban gazdálkodnak a lehetőségeikkel a piros-fehérek, még ennél is szorosabb lehetett volna a meccs. Az UTE elleni győzelemmel sokat nyerhetnének Azariék, akik három pont megszerzése esetén nem csak a lilákat, de a Brassót is megelőznék a tabellán és feljönnének a negyedik helyre. Ebben nem fog nekik segíteni, hogy a MAC ellen a második sor kulcsembere, Becze Tihamér elveszítette a fejét, a szabálytalan ütközéséért négymeccses eltiltást kapott, amiből pénteken a második következik. Nem kevésbé fontos a három pont sorsa az UTE számára sem, ők ugyanis egy rendes játékidős győzelemmel egy pontra közelítenék meg a harmadik helyezett ősi rivális Ferencvárost.

DABUTE3

Fotó: Mudra László (DAB)

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): A MAC elleni mérkőzés kiváló alkalom volt csapatunk számára, hogy felmérjem, hogyan is áll a legjobb csapatokhoz képest. Úgy gondolom, akkor ötven percen keresztül keményen küzdöttünk és egyenlő ellenfelei voltunk a budapesti csapatnak. Úgy érzem, napról napra egyre jobbak vagyunk, de még van hova fejlődnünk, elsősorban a játék szerkezetében és abban, hogy hatvan percen keresztül koncentráljunk. Az UTE-meccs hatalmas kihívás lesz a számunkra, Szilassy Zoltán kollégám mindig nagyon szisztematikusan készíti fel csapatát. A MAC ellen nyújtott teljesítménynél is több kell, elsősorban taktikai fegyelemben és az emberelőnyök kihasználásában, ha egy ilyen kemény csapatot le akarunk győzni. A második sort át kell majd alakítanunk, pénteken mindenki meglátja majd, miképpen tesszük ezt.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Felkészülésre nagyon nem volt időnk héten a szerdai kupameccs miatt. Csak kedden tudtunk pihenten edzeni, de sajnos végigsöpört rajtunk a rota vírus. Azért voltunk tartalékosak Miskolcon, mert hárman betegek – Virág Tamás, Sikorcin Ladislav és Garbacz Ádám –, és az ifjúsági csapat játszott velünk egy időben, onnan sem tudtunk elvinni senkit. Sajnos péntekre egyikük sem épül fel. De a tervek szerint ezúttal az ifiből elviszünk két játékost, Szalma Zsolt ha tud, állandóan jön velünk, hol játszik, hol nem. És egy újoncot is avathatunk, Pokornyi Dávid lehet a hetedik hátvédünk, aki szintén hetek óta velünk edz, már a Magyar Kupa-meccsre is elvittük volna. Az majd a mérkőzés alakulásától függ, hogy jégre is küldjük-e. Az utóbbi meccseink felemásra sikerültek. A Fehérvár elleni mérkőzésre nagyon odafigyeltünk, jó volt az a parti, magas tempót tudtunk diktálni végig, ami nagyon hízelgő volt ránk nézve. A Fradi és a Brassó meccs elment. Hasonló volt a szituáció mindkétszer, kevésbé voltunk fegyelmezettek – kilengések a taktika terén és támadó harmadbeli kiállítások –, és ez sokba került. Dunaújvárosban ezeket ki kell küszöbölnünk, mert ellenfelünknek is elég erős a támadószekciója, tehát ha ott is sokat leszünk hátrányban, az nem tesz jót nekünk.

DAB–UTE 1-3

, kovacsistvan    

Az újpestiek magabiztos játékkal győztek Dunaújvárosban.

A DAB agresszív letámadással kezdte a meccset, ám Csetert kiállították, az UTE Frolík révén kihasználta az emberelőnyt. Ez megfogta a hazaiakat, nem nagyon találtak utat az ellenfél kapujához, öt perc után élénkültek meg újra az Acélbikák. A hazaiaknál a második sor új összetételben játszott, gyorsan összeszoktak, majd az első sor is erőre kapott. A harmad embere Sila volt, aki tartotta az UTE-t a pörgős, sok hibával tarkított első harmadban.

A második játékrészben is jó tempójú játék zajlott, ami az UTE-nek feküdt jobban. A vendégek végig kontroll alatt tartották a játékot, a Dunaújváros többször beszorult a saját harmadába, de kiugró helyzet mindkét oldalon előfordult. A 27. percben Frolík meglőtte önmaga és csapata második emberelőnyös gólját. Szilassy Zoltán bátran nyúlt a fiatalokhoz, a negyedik soros játékosok közül Szalma Zsolt kiemelkedett.

A harmadik harmad 50. másodpercében Csányi meglátta a lehetőséget Duschek vállánál, a magyar-szlovák csatár éles szögből megszerezte a lila-fehérek harmadik gólját. Az 50. percben Azari felvitte kaputól kapuig a korongot, majd középre tette, ahol Dansereau testtel levette és bekotorta a pakkot Sila kapujába. A szépítő gól után feltámadt a DAB, produkált egy erős ötperces peridóust, de nem jött újabb gól. Az UTE megérdemelten, 3-1-re győzött, de nem érheti szó a ház elejét az Acélbikáknál.

Gilbert Lee (vezetőedző, DAB): Nagyon elégedetlen vagyok a mai teljesítményünkkel, többen igen gyenge formában játszottak. Hiába lőttünk többet kapura, ez az eredményen nem mutatkozott meg. Ezt a meccset ki kell értékelni, és keddre meg kell újulnunk.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Jól kezdtük mind a három harmadot, jó ütemben szereztük a góljainkat is. Amikor volt egy kis megingás a csapat játékában, akkor kapusunk segített ki bennünket. Taktikailag minden rendben volt, azt játszották a fiúk, amit kértem tőlük. Ennek lett az eredménye a győzelem és a három pont.

(Az interjúk forrása: nso.hu)

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 800 néző. Játékvezetők: Nagy, Haszonits, Muzsik, Berkesi.
Duschek: 92,3% (Lajcs)
K
Sila: 97,8% (Ágoston)
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
1
Hegyi, Gröschl, Dömötör, Pichler, Turbucz
Lévai, Ladigin, Borbás, Nagy M., Rubin
2
Huba, Kiss, Nemes, Tóth, Csányi
Lencsés, Horváth, Szepessy B., Odnoga, Tanka
3
Nagy N., Kovács, Benk, Frolík, Hebar
Pál, Mátyásy, Németh, Léránt
4
Pokornyi, Szalma, Dósa, Pápa
Lee Gilbert, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:06 UTE PP Frolík Kiss
0-2 26:05 UTE PP Frolík
0-3 40:50 UTE Csányi Tóth
1-3 49:20 DAB Dansereau Azari
45 Kapura lövések száma 39
6 Kiállításpercek 36

A DAB–UTE képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum