A Csíkszereda a DVTK ellen indulna meg felfelé

   

A MOL Liga szombati rangadóján mindkét csapatnak óriási szüksége van a pontokra, parázs meccsre számíthatnak a szurkolók.

A Csíkszereda nem nyert még meccset magyarországi csapat ellen az idei MOL Ligában. Pedig Molnár Zsomborék bravúros pontszerzéssel kezdtek a Tüskecsarnokban, ahová ráadásul Belgrádon keresztül érkeztek meg. A debreceni 14-2-ről nincs sok értelme beszélni, de a csapat láthatóan azóta sem találja a fonalat. Hazai pályán kikaptak a Titánoktól, az UTE-tól és a Fraditól is. Az igazsághoz tartozik ugyanakkor, hogy sokszor csak kevésen múlt a győzelem, a fehérváriak csak büntetőkkel győztek, az FTC is csak egyetlen góllal, miközben azért a nagy rivális Brassót legyőzte a Sportklub, a román bajnokságban pedig még pontot sem vesztett. Nagy kérdés, hogy a Fradi elleni vereség után Tom McCarthy vezetőedző beveti-e két legfrissebb szerzeményét, Matt Spaffordot és Egyed Róbertet, akiknek ez lehet az első meccsük a Szereda színeiben.

A DVTK Jegesmedvék kacskaringósan járják be első romániai viszonylatukat. Csütörtökön Galacon kezdtek, innen mentek át Csíkszeredába, majd vasárnap Brassóban végeznek. A céljuk nem is lehet más, mint megismételni a Fradi múlt heti bravúrját, vagyis 100%-os hosszú hétvégét zárni idegenben. Szükségük van a pontokra, hiszen a csapat egyelőre a harmadik helyen áll a tabellán és nem csak a vesztett pontok miatt. A MAC kevesebb meccsből is két ponttal többet gyűjtött, a Ferencváros pedig egy meccsel többet játszva négy ponttal előzi őket. A Galanisz, Pavuk, Magosi alkotta első sor megbízhatóan termeli a pontokat, ők hárman már 23 egységnél járnak, de a Hajós, Tóth játékkapcsolat sem sokat kopott, kettőjüknek 13 pontjuk van máris. Mellettük a légiósok egyelőre haloványabbak, Sakarisnek 7, Johnstonnak 6 pontot hozott a bajnokcsapat konyhájára. A galaci meccs jól sikerült, Pavuk és Tóth duplázott, ám intő jel lehet, hogy az 56. percig kiélezett volt a küzdelem, az ötödik gól üres kapura esett az 5-2-es vendéggyőzelmet hozó mérkőzésen. Jó kis csörte lesz ez.

Csíkszereda–DVTK Jegesmedvék 1-4

   

Nem jött össze a szeredai bravúr, hazai pályán alulmaradtak a miskolciakkal szemben, akik vasárnap a Brassó otthonában tehetik teljessé a hétvégéjüket.

A meccs gyors vendéggóllal kezdődött, a DVTK kanadai hátvédje, Nicholas Kuqali szerezte meg első gólját és egyben első pontját a MOL Ligában az 5. percben. A hazaiak kilenc perc múlva válaszoltak, Moldován passzából Antal Zsombor egyenlített. A lőlap alapján kiegyenlített játék folyt a jégen, a csapatok az első harmadban egyforma mennyiségben próbálkozott kapura lövéssel. A másodikban valamivel többször találtak kaput a miskolciak, aminek meg is lett az eredménye, a meccs felénél Tóth Adrián Hajós és Leppanen passzából szerezte vissza csapatának a vezetést. A meccs a harmadik játékrész elején dőlt el, amikor a 44. percben Galanisz is meglőtte újabb gólját, ezúttal nem Magosi vagy Pavuk, hanem az első pontját szerző Popovics jegyzett asszisztot. Három perccel később egy másik kanadai légiós, Sakaris gólja az utolsó hazai reményeket is szerte foszlatta. Őt Sági Martin szolgálta ki, a 19 éves dunaújvárosi születésű fiatalembernek ez az első szezonja a MOL Ligában, máris 5 pontnál jár. Győzelmével a DVTK maradt az éllovasok között, míg a Csíkszereda kicsit távolabb került a MOL Liga középmezőnyétől.

Sokkal egyszerűbb játékot kellene játszanunk

   

A Jegesmedvék edzője elárulta, minek köszönhetően nyertek Csíkszeredában.

Tom McCarthy (vezetőedző, Csíkszereda): A mérkőzés nagy részében méltó ellenfelei voltunk a Miskolcnak. Vannak viszont olyan bosszantó hibák a játékunkban, amelyek oda vezetnek, hogy egy adott periódusban az az érzése az embernek, mintha dominálnának. Nem startolunk rá a korongokra, nem tesszük oda kellőképpen magunkat a játékban, rossz megoldásokat választunk. Sok apró hiba, illetve történés összeadódik, amely végül ezt okozza. Sokkal egyszerűbb játékot kéne játszanunk, ezzel ellentétben az egyéni megoldásokat választjuk. Sokkal nagyobb koncentráció kell az első perctől.

Douglas Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): Nem volt egy könnyű meccs, sőt ebben a bajnokságban egyik sem könnyű, minden pontért nagyon meg kell küzdeni. Így volt ezúttal is, hiszen egy végtelenül kemény ütközetet vívtunk, amely csak a harmadik harmadban dőlt el. Az első két harmadot követő szünetben megbeszéltük a fiúkkal, hogy sokkal pontosabb játékra van szükség, illetve kevesebb kiállítást kell összeszedjünk. Ennek volt az eredménye a két gól is.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1200 néző. Játékvezetők: Csomortani, André, Mihai.
Ruczuj: 90,2% (Onodi)
K
Adorján A.: 96,4% (Zakirov)
Papp, Gecse, Péter, Antal N., Bíró
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
Orbán, Salló, Alekszejev, Lanceleve, Kovjazin
2
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
Campbell, János, McIntosh, Molnár Zs., Molnár Z.
3
Cianfrini, Kuqali, Johnston, Sakaris, Sági
Rokaly, Spafford, Antal Zs., Moldován, Farkas
4
Bernáth, Albert, Popovics, Szopos, Karda
Tom McCarthy, Nagy Béla
E
Douglas Bradley, Nikola Glavonjic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:59 MIS Tóth Kuqali
1-1 13:49 SCC Antal Zs. Moldován
1-2 30:44 MIS Tóth Hajós Leppanen
1-3 43:51 MIS Galanisz Popovics
1-4 46:57 MIS Sakaris Leppanen
28 Kapura lövések száma 41
34 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum