Az élmezőnyben szeretne maradni a Fehérvár

   

Listavezető is lehet péntek este a Volán, ha úgy alakulnak az eredmények az EBEL-ben. Ehhez a legfontosabb előfeltétel, hogy győzzön a csapat Grazban.

Mivel a Vienna és a Linz a Volán mögött álló csapattal játszik, a Salzburg és az Innsbruck pedig egymással, kedvező esetben soha nem látott előkelő pozícióba manőverezhetnék magukat Sofronék. Persze ennek a latolgatásnak nem is az a lényege, hogy lesz-e listavezető 5 forduló után a magyar EBEL-induló, hanem az, hogy a nem jól sikerült klagenfurti nyitányt követően remekül összekapta magát a társulat, és 4 mérkőzésből szerzett 8 ponttal jelenleg 5., miközben a részletek is kezdenek a helyükre kerülni az új vezetőedző munkája nyomán. A Villach, a Ljubljana és a Dornbirn hazai legyőzése után most újra idegenbe megy a csapat, az ellenfél az emléktornán fellépő és ott kevés szimpátiát kivívó Graz lesz.

AVSG99 emlektorna

A stájerek eddig kétszer játszottak idegenben, kétszer otthon. Meglepő módon idegenben sokkal erősebbnek bizonyultak. Dornbirnben és Villachban egyaránt 4-1-re győztek, otthon viszont egyetlen pontocskát hoztak össze, Rob Pallin Innsbruckja túlórában nyert 2-1-re, a Vienna Capitals viszont rendes játékidőben győzött 4-2-re a felújított Bunkerben, így aztán van mit javítaniuk saját közönségük előtt. Mivel négy csapat is beragadt a rajtnál, a Fehérvár és a Graz is a tömör élmezőny tagja, amely jelenleg 8 csapatot számlál, és amelynek csapatai 3 ponton belül vannak. Reméljük, hogy a nap végén a fehérváriak elmondhatják magukról, hogy továbbra is az élen állók közé számítanak.

“A szezonkezdettel a játék szempontjából még nem teljes az elégedettségünk – mondta blogunknak Énekes Lajos, a Fehérvár másodedzője. – A megszerzett pontok tekintetében akár fényes kezdetre is gondolhatunk. De ha megnézzük, akkor azért volt közte könnyű meccs is, és a hazai találkozók voltak túlsúlyban. Fogunk még nehezebb helyzetben játszani ezekkel a csapatokkal.

Szeretnénk még egy kicsit stabilabbá tenni a játékunkat. Vannak hiányosságaink, ezeken dolgozunk, és a srácok vevők rá. A vezetőedzőnk okosan oldja meg ezeket a dolgokat, sok visszajelzést ad a játékosoknak a mérkőzések után, személyekre bontva tájékoztatja őket, hogy kitől mit vár, kinek mire kell figyelnie az új szisztémánál. Persze Beniot Laporte is tudja, hogy a tanuláshoz idő kell, nem türelmetlen. Sem ezzel a taktikával, sem ebben az összeállításban nem játszottunk még annyi meccset, hogy teljes mértékig beépüljön minden, de jó úton haladunk.

Pénteken kicsit változtatunk a sorokon, próbáljuk a legeredményesebb összeállítást megtalálni. Ha az elvárt szintet fogják hozni a sorok, akkor kevésbé változik az összetétel. A részletekkel sokat foglalkozunk, ettől is javulást várunk. Minden meccsre nyerni megyünk, ez nem is kérdéses. Szerencsére mindenki egészséges, idáig elkerültek minket a bajok, a múlt szezon remélhetőleg erről az évadról elvette a rontást. Az a célunk, hogy a győzelmi sorozatunkat egy kicsit tovább nyújtsuk.”

Graz–Fehérvár 3-0

   

Másfél perc alatt bukta el a grazi meccset a Fehérvár, így a két csapat helyet cserélt a táblázaton.

AFehérvár kezdett jobban, de a lendületet két, gyors egymásutánban kapott kisbüntetés megtörte. Előbb Szabó Pál Krisztián, majd Orbán Attila ült ki, így 3 másodperc megszakítással 4 perc emberelőnyhöz jutott a Graz. Szerencsére ezek alatt csak egy kapuvasig jutottak, ezt Beach követte el. Beszorult a magyar csapat, és ebből csak a 11. perc környékén szabadult ki, előbb Kóger készített le lövésre egy korongot Vas Jánosnak, majd Sofron rohama maradt gól nélkül. Kiegyenlítettebb lett a játék, és ezen ezúttal a harmadik fehérvári emberhátrány sem változtatott. Azért a végére megérkezett a negyedik kiállítás is, újfent Sárpátki ülhetett le a büntetőpadra.

A második harmad az áthúzódó kiállítás utolsó 22 másodpercével kezdődött, majd egy nagy grazi helyzettel folytatódott. Ograjensek és Brophey brusztolt ki egy korongot Hetényi kapuja mögött, a pakk Beachhez került, de a lövése alig valamivel elkerülte a kaput. Ezt Woger helyzete, majd Szirányi kékvonalas lövése követte, egyikből sem esett gól. A 28. percben egy fehérvári kontra végén Vas János nem tudta elkerülni Daum kapust, a játékvezetők ebben szándékosságot is felfedezni véltek, jöhetett tehát az ötödik grazi emberelőny. Az előző négy kihagyott lehetőség tapasztalatai eddigre kristályosodhattak ki, mert ezt viszont nagyon hamar kihasználták, 9 másodperccel a kiállítás után a svéd légiós Weihager máris megszerezte a vezetést egy jól sikerült kékvonalas bombával. Röviddel ezt követően páros kiállítás következett, Kóger és Klimbacher ült ki egymás sérelmére kölcsönösen elkövetett szabálytalanságok miatt, és a 4 a4 elleni játékban ismét a graziak szereztek gólt, Pelech ment el egy támadással és a léc alá emelt. 91 másodperc alatt került kétgólos hátrányba a Volán. A 30. peercben Sagert próbálkozhatott lövéssel, majd a 34. percben történelmi pillanat érkezett el, először jutott emberelőnyhöz a Fehérvár. Ebből egy Manavian- és egy Bodo lehetőség keletkezett, de gól nem esett. Kétgólos grazi előnnyel zárult a második harmad.

A harmadik harmadban aztán döntő fölénybe került a Fehérvár, 4 kiállítást is kapott a Graz, és 5 az 5 ellen is a magyarok domináltak. Azonban minden helyzet kimaradt, Daum kapus remekül védett, és a szerencse sem állt a mieink oldalán. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a játékidő végének közeledtével egyre inkább felvetődött, hogy Laporte edző lehozza-e Hetényit. Erre végül 75 másodperccel a harmad vége előtt került sor. Ráadásul ezt követően érkezett a graziak egyik kiállítása is, így 6 a 4 ellen próbálkozhattak a kék-fehérek. De sajnos semmi nem volt elég ezen az estén a gólszerzéshez, mi több, 5 másodperccel a végső dudaszó előtt McLean az üres kapuba talált, ezzel beállította a végeredményt. Győzelmével a Graz az 5. helyre lépett előre, a Fehérvár pediga 6. helyre csúszott vissza.

EBEL, 2045 néző. Játékvezetők: Gamper, Smetana, Kaspar, Pardatscher.
Dahm: 100% (Höneckl)
K
Hetényi: 87,5% (Rajna)
Pelech, Nash, Beach, Brophey, Ograjensek
1
#4577, Owens, Szabó K., Vas, Kóger
Weihager, Klimbacher, Setzinger, McLean, Feichtner
2
Szabó D., Sagert, Sofron, Sarauer, Courchaine
Strohmeier, Unterweger, Woger, Werner, Zusevics
3
Manavian, Szirányi, Bodó, Kocsis, Orban
Trost, Petrovitz, Pirmann, Zierer, Natter
4
Vincze, Orbán, Sárpátki, Maylan, Erdély
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 27:27 G99 PP Weihager Brophey Setzinger
2-0 28:58 G99 Pelech Setzinger McLean
3-0 59:55 G99 SH McLean Setzinger Pelech
16 Kapura lövések száma 18
10 Kiállításpercek 12

A Graz–Fehérvár góljai

   

A három grazi találat ide kattintva látható.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum