Duplán duplázik a Corona és a Dunarea

   

MOL Liga- és egyben román bajnoki rangadókat  játszanak Brassóban, ahol a Galati játszik pénteken és szombaton is.

Szerencsére nem sok ilyen duplán duplázós alkalom van a naptárban, ezúttal a román bajnokság sorsolása miatt alakult így a menetrend. A Brassó három nap, három meccs sorozatot kezd, a Galati számára viszont ez a negyedik mérkőzés lesz a negyedik napon, a hatodik egy héten belül.

Felemás a Brassó eddigi szereplése. A nyári igazolásokat követően többen a legjobb négybe várták Rawlykékat, ehhez képest közel sem meggyőző egyelőre az a teljesítmény, amit a csapat a jégen mutat. Persze hosszú a szezon, minden további nélkül odaérhet az élre is a csapat. A Brassót az új igazolások húzzák, McDonald és Klempa ott folytatják, ahol tavasszal abbahagyták, és ebben sortársuk, a fiatal Gliga is partnerük. Vannak aztán olyanok – például Petres, Zsók, Tranca –, akiknek volt a legutóbbiaknál sokkal jobb idényük is. Tudjuk róluk, hogy többre képesek, de ez egyelőre nem jön ki belőlük. A Brassó most négy légióssal játszik, Polc, Zabludovszkij és Jemeljanyenko honosításáról továbbra sincs hír.

A Galati durva sorozat végén érkezik Brassóba. Nyolc nap alatt hét mérkőzés jutott a csapatnak, eddig 5-ön vannak túl, 4 vereség, 1 győzelem a mérleg. A Progym elleni katasztrofális szerdai játékot követően csütörtökre összeszedte magát a társaság, a címvédő Miskolc ellen sokáig komoly ellenállást tanúsított. A DVTK végül csak a végjátékban tudta eldönteni a 3 pont sorsát. Galacon is légiósok viszik a prímet, Bushbacher jó igazolásnak bizonyult, 7 meccsen 11 pontnál tart, őt a szlovák Rusnák követi. Pénteken nem állhat a csapat rendelkezésére Lakosil kapus, hiszen román bajnokinak is számítanak a brassói fellépések, ezért nagy valószínűséggel 6 légiós mezőnyjátékos erősíti a keretet.

brasso-ferencvaros-3-5-6-of-97

Brassó–Galati 6-4

   

Brassói sikert és McDonald-mesterhármast hozott a romániai rangadó első felvonása. A Corona szombatra elveszítette Zsók Leventét.

A találkozó elején 2 perc alatt 3 gól is született, McDonald kétszer is vezetéshez juttatta a Brassót, a két találat között pedig Lőrincz egyenlített. A következő gólra a 17. percig kellett várni, amikor Zsók kétgólosra növelte a hazai előnyt. A második harmad elején Devecka emberelőnyös góljával felzárkózott a Galati, ám bő öt percre rá McDonald kettős emberelőnyben megszerezte önmaga harmadik, csapata negyedik gólját. A 36. percben Klempa tovább növelte a kék-sárgák előnyét. A galaciak háromgólos hátrányban vágtak neki a záró húsz percnek, ahol hajtottak az egyenlítésért. Csak szépíteni tudtak Lőrincz és Krajci góljaival, 58 másodperccel a vége előtt pedig Gliga betalált a galaci kapuba. A mérkőzés parázs hangulatban ért véget, a vendégeknél Devecka testre ütésért 2 perces büntetést kapott, míg Zsók Levente a hazaiaknál szúrásért végleges kiállítást, azaz automatikusan nem léphet jégre szombaton.

Ez a győzelem sokkal többet jelent a 6 pontnál

   

Nagyot küzdött a Galati, de ez csak a szoros vereséghez volt elegendő. Edzői nyilatkozatok a Brassó–Galati után.

Martin Lacroix, vezetőedző, Brassó: “6 pontot szereztünk, 3-at a MOL Ligában, 3-at a román bajnokságban, de ez a győzelem sokkal többet jelent a számunkra ennél. Támadásban az eddigi legjobb játékunkat nyújtottuk. Lőttünk 6 gólt, ezzel elégedett vagyok. Ami viszont nem tetszett, az az, ahogy visszavettünk a tempóból, és ezzel hagytuk az ellenfelet visszajönni a meccsbe 5-2 után. Ettől bepánikoltak a játékosok, és nem sikerültek a passzok sem. Sokkal körültekintőbbnek kell lennünk, de ezen a szombati meccsre megpróbálunk javítani.”

Marius Trandafir, másodedző, Dunarea Galati: “Gratulálok a játékosaimnak ahhoz, ahogy visszajöttek a meccsbe a harmadik harmadban. Azonban túl sok egyéni hibát követtünk el, ezzel megaduk a lehetőséget az ellenfélnek, hogy megnyerje a mérkőzést.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 600 néző. Játékvezetők: Máthé, Péter, Bandi.
Tőke: 87,9% (Béres)
K
Popa B.: 66,7% (László)
Rawlyk, Filip, McDonald, Klempa, Gliga
1
Tamás, Durkech, Krajci, Lőrincz, Szőcs
Bíró O., Nagy I., Molnár, Mihály Á., Tranca
2
Góga, Flinta, Rusnák, Mihály E., Bushbacher
Csíki, Nagy Cs., Fodor, Zsók, Petres
3
Hildebrand, Devecka, Lantos, Munteanu A. C., Pál Z.
Mátyás, Imecs, Balázs
4
Popa A., Irimia, Pál Zs.
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
E
Július Pénzes, Marius Trandafir
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:44 BRA McDonald Klempa
1-1 05:36 GAL Lőrincz Szőcs Krajci
2-1 06:42 BRA McDonald Klempa
3-1 16:05 BRA Zsók Klempa
3-2 22:55 GAL PP Devecka Munteanu A. C.
4-2 28:03 BRA PP2 McDonald Rawlyk
5-2 35:34 BRA Klempa McDonald Rawlyk
5-3 44:11 GAL Lőrincz Krajci
5-4 46:48 GAL Krajci Szőcs
6-4 59:02 BRA PP Gliga Rawlyk Klempa
18 Kapura lövések száma 33
41 Kiállításpercek 22

A pénteki Brassó–Galac képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum