Nem szabad lebecsülni a galaci rutint

   

Kilenc pontot szeretne összegyűjteni romániai túráján a DVTK Jegesmedvék. Az első lépést csütörtök este Galacon kell megtennie.

A MOL Liga újonca telibe kapja ugyanazt, amit tavaly a Csíkszereda és a Brassó a román szövetségtől: nyolc nap alatt hét mérkőzést kell játszania. Az első négy meccsen és az egyetlen pihenőnapon már túl is van, a miskolciakat menetből, két Progym-mérkőzéssel a lábukban várják. Előzőleg felemás sikerrel jártak Gógáék, kedden 7-4-re nyertek, de szerdán 5-2-re kikaptak úgy, hogy a 47. percben már 5-0 volt a gyergyóiak javára. Így a sorozat eddigi 4 meccsén 3 vereség és 1 győzelem a mérlegük. Sokszor leírtuk már, de Galacon mindig kulcskérdés, hogy ki az, aki pihenten áll Julius Pénzes vezetőedző rendelkezésére. Egy ilyen játékos csütörtökön biztosan akad, mégpedig Lakosil kapus, aki a román bajnokikon nem védhet, így a keddi és szerdai 60 percet a lelátóról követhette. Légiósokat tekintve jobban áll a Galati, hiszen 6 helyre 9 játékosa van, bár Rastislav Gaspart szeptember 13-án, Dunaújvárosban láttuk utoljára, a román bajnokikon sem tűnt fel, egyelőre nem tudni, mi lehet vele. Mindenesetre esetükben a rotáció működik, és a MOL Liga és román bajnoki mérkőzések összeállításaiból látszik is, hogy a mester igyekszik mindenkinek adni egy-egy meccsnyi pihenőt a rohanásban.

Nem ez a helyzet a hazai játékosokkal. Ők 17-en vannak, eggyel többen, ahányat a légiósok mellett nevezni lehet egy-egy mérkőzésre, ami ez 16 fő. Így igazából egyetlen tartalék sincs, hiszen közülük hárman is kapusok, így az egy kieső ember mindenképp tőlük kerül ki. A román állampolgárságú játékosok tehát pihenő nélkül kell végigjátsszák a szezont, és még így sem biztos, hogy teljes 4 sorral tudnak kiállni a meccsekre. Mivel a kulcsjátékosok zöme 30 felé jár vagy el is múlt annyi, ennek jelentősége lehet. Az első teszt éppen a mostani sorozat.

Hogy a szerdai  vereség minek tudható be, azt a távolból nem lehet megítélni. A Viata Libera című helyi lap szerint különösen az első két harmadban a galaciaknak közük sem volt a meccshez. A 47. percre úgy lett 5-0 a gyergyóiaknak, hogy Bogdan Popa kapus kifejezetten jól védett. A lap tudósítója szerint a csapat elmúlt éveinek legrosszabb meccsét produkálta, különösen korcsolyázásban és a döntések gyorsaságában maradtak el ellenfelüktől.

Galac MOL Liga

Fotó: Sorin Pana

Ebből azonban a miskolciaknak nem szabad messzemenő következtetéseket levonniuk, láttunk már olyat, hogy egy kontraformában levő csapat másnapra összekapta magát. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a buszlábakra nem panaszkodhatnak majd Galaniszék, hiszen a csapat már kedden elindult, és szerdán meg is érkezett. Változás viszont mindenképpen lesz a keretben. Nem tarthatott ugyanis a csapattal a sérült Colin Joe és Ritó László, míg Laczkó Ákos és Kiss Bence kapus a juniorválogatott összetartásán vesz részt. Így először kerül a keretbe az orosz Zakirov kapus. Vele együtt 2 kapus, 7 védő és 13 csatár utazott.

Az erőviszonyok vendéggyőzelmet ígérnek, de nem szabad lebecsülni azt a hihetetlen rutint, ami a hazai csapat oldalán van. A nyitó fordulóban már találkoztak a felek egymással Miskolcon, akkor a DVTK 7-0-ra vert egy olyan ellenfelet, amely a buszról leszállva csak keresgélte a ritmust, és buta hibákkal meg is könnyítette a hazaiak helyzetét. Ha a miskolciak nyerni akarnak, most is fizikai játékukra lesz szükség, arra, hogy az odavágóhoz hasonlóan megszállják a kapuk előterét, megteremtve a fölényt a kritikus zónákban.

“Hosszú és nehéz napok várnak a csapatra – nyilatkozta a csapathonlapnak Doug Bradley vezetőedző. – Hét nap alatt játszunk négy mérkőzést, miközben rengeteget is utazunk, ráadásul remek csapatok ellen kell pályára lépnünk. A galaci csapattal már játszottunk, ismerjük, a többieket pedig videókon térképeztük fel. A célunk, hogy megnyerjük mind a három mérkőzést, de ehhez 100%-ot kell nyújtania mindeninek, mert mind fizikálisan, mind mentálisan megterhelő napok következnek.”

Dunarea Galati–DVTK Jegesmedvék 2-5

   

Kemény, küzdelmes meccset nyertek meg a miskolciak, erős utolsó harmaduknak köszönhetően.

Az újonc otthonában, Galacon először lépett jégre a magyar bajnok és MOL Liga-győztes. A Jegesmedvék legutóbb hazai pályán maradtak alul a Fehérvárral szemben, ezért sem volt mindegy, hány ponttal kezdik az első romániai túrájukat. Nem indult könnyen a kaland, mivel Mihály Ede révén a 8. percben a hazaiak szereztek vezetést. Az egész szezonban eredményesen játszó Pavuk, Galanisz, Magosi első sor hamar kiegyenlített.

Hosszú gólcsend következett a meccsen, de esemény bőven akadt, elsősorban a büntetőpad környékén. A játékvezetők összesen 18 kétperces büntetést osztottak ki. A második szünetre a miskolciak mehettek előnnyel, Galanisz villant a 39. percben.

Meglepetésre a Galac is képes volt visszajönni a meccsbe, ehhez egy emberelőnyös gólra volt szüksége, amit Flinta révén használt ki. Azutolsó negyedóra azonban egyértelműen a Jegesmedvéké volt, Tóth Adrián egy perccel később megszerezte a győztes gólt, utóbb üres kapura duplázni is tudott, közte pedig Pavuk Attila is meglőtte a maga második gólját. Végül így sima háromgólos sikert aratott a miskolci alakulat Galacon, ami némileg feledtetheti a Fehérvár elleni kisiklást.

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 900 néző. Játékvezetők: Csomortani, Mathe, Mihai, Scriban.
Lakosil: 85,7% (László)
K
Adorján: 85,7% (Zakirov)
Tamás, Góga, Lantos, Lőrincz, Szőcs
1
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
Flinta, Bednár, Rusnák, Mihály, Bushbacher
2
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
Hildebrand, Devecka, Popa A., Munteanu A. C., Pál Z.
3
Cianfrini, Kuqali, Johnston, Sakaris, Sági
Pál Zs., Neagos, Munteanu A. I., Irimia
4
Bernáth, Albert, Popovics, Szopos, Karda
Július Pénzes, Marius Trandafir
E
Douglas Bradley, Nikola Glavonjic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:37 GAL Mihály Pál Z.
1-1 12:51 MIS Pavuk Galanisz Magosi
1-2 38:52 MIS Galanisz Pavuk
2-2 44:12 GAL PP Rusnák Bushbacher Devecka
2-3 45:59 MIS Tóth Hajós
2-4 55:46 MIS Pavuk
2-5 59:04 MIS EN Tóth
14 Kapura lövések száma 29
16 Kiállításpercek 20

A Galati–DVTK galériája

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum