Alsóházi rangadót vív a Fehérvár és a Debrecen

   

Ezt nem mi mondjuk, hanem a Titánok vezetőedzője. Joggal, hiszen a két sokra hivatott csapat egyelőre gyengébben teljesít a vártnál.

Az előző szezonban a Volán és a DHK is elődöntőzött a MOL Ligában, előbbi hatalmas küzdelemre késztette a MAC-ot, utóbbi le is győzte a fővárosi favoritot a Magyar Kupa-bronzért vívott csatában. Összetételük nagyot változott ugyan a nyár folyamán, ám így is az élmezőnybe vártuk mindkettejüket az idén is. Ehhez képest 8-8 pontot gyűjtöttek eddig, és a táblázat 7-8. helyén szerénykednek. A Fehérvár összehozott ugyan egy bravúros győzelmet Miskolcon, a bajnok otthonában, ám utána simán kikapott 6-0-ra a MAC-tól, míg a DHK három siker után három pofonba szaladt bele, melyek közól az utolsó kettő – Dunaújvárosban 0-4, otthon a MAC ellen 1-9 – különösen fájdalmas volt.

Itt is és ott is ugyanaz tehát a feladat: meg kell találni a felfelé vezető utakat, és mihamarabb el is kell indulni rajtuk. Ez péntek este csak egyiküknek sikerülhet – bár persze nem árt tudni, hogy csak az alapszakasz ötödénél járunk, rengeteg minden történhet a folytatásban.

Ami a mai kilátásokat illeti, kezdjük a vendégekkel. Jevgenyij Muhin vezetőedző a brutális vasárnapi kudarc után azt ígérte, a következő találkozón egy másik Debrecen korcsolyázik ki a jégre. A játékosok sokat edzettek és gyakoroltak, a heti programot személyes megbeszélések is tarkították. Szilágyi Levente csapatvezető így foglalta össze a lényeget: “A fehérvári csapatot tehetséges fiatalok alkotják. Ez a szezonjuk eddig nem úgy alakult, ahogyan eltervezték, de a Jegesmedvékkel szemben is megmutatták, mit tudnak a hokiról. Bízom abban, hogy a mieinknek sikerül ellenük kilábalni a gödörből, és visszatérni a céljaink felé vezető útra.”

Nyilatkozatából kiderült mégis, hogy a DHK is csatlakozik a mellrák elleni kampányhoz. Ennek jeleként rövidesen a játékosok sisakján megjelenik a rózsaszín masnis matrica, amivel a megelőzés fontosságára szeretnék felhívni az emberek figyelmét.

A hazai közönségük előtt küzdő Titánokról megtudtuk, ezúttal nem számolhatnak azokkal a fiatalokkal, akik alapvetően az EBEL-keretnek is tagjai, mivel ők elutaztak a nagy Volánnal Grazba. Kocsis Ferenc, Vincze Péter, Szabó Krisztián és Szabó Dániel – utóbbi már szerdán sem játszott – biztosan hiányozni fog, Reisz Áron játéka kérdéses. Vannak sérültek is: Szita Donát, Imre Patrik, Pillók Martin és Szász Norbert sem egészséges. Kóger István vezetőedző szerint mindazonáltal jó, hogy még így is fejtörést okoz, kit rakjanak a csapatba, és ki maradjon ki. Sokan vannak, akik helyet szeretnének kiharcolni maguknak. “Sokszor dilemmát okoz, hogy mennyire nézzük a jövőt, mennyi teret kapjanak az igazán fiatalok – mondta erről a mester. – Minden bizonnyal most lehetőséget kap Kiss Patrik, Tóth Renátó, Takács Bence és Erdei Zoltán.”

Kóger István szerint érdekes volt a MAC-cal játszott szerdai 0-6-os mérkőzés. A történteket így elemezte: “Óhatatlan, hogy egy fiatal csapat egy bravúros győzelem után kikerülhetetlenül hajlamos azt hinni, hogy innentől már nincs ellenfél, de legalábbis mindenki ellen könnyebb lesz nyerni. Az eredmény ellenére azt gondolom, sokat dolgoztak a játékosaim a mérkőzés elején. Megvoltak a helyzeteink, hogy gólt lőjünk. A MAC borzasztó fegyelmezett és egyszerű hokit játszott, pont fordított volt a szereposztás, mert a MAC jobb csapat, és mégis ő játszotta azt, amit nekünk kellett volna. Mi két harmad alatt úgy kaptunk négy gólt, hogy háromnál birtokoltuk a korongot a védekező harmadban, és nem az egyszerű játékot választottuk, nem kidobtuk a harmadból, vagy egyszerűen oldottuk meg, hanem picit többet vállaltunk, mint amit képesek voltunk megvalósítani. Ez megbosszulta magát egy nagyon jó csapat ellen, amely könnyedén kihasználja ezeket a hibákat. 3-0-nál már egész más játékot játszik egy csapat. A harmadik harmadban azért voltam csalódott, mert ott azt vártam volna, hogy legalább haragudjunk rájuk, amiért négy gólt lőttek nekünk, és hogy nagy hévvel, tüzesen, szépíteni akarva lépjünk jégre, megelőzve a sima vereséget. Akartunk egy mikrosikert, hogy legalább egy harmadot nyerjünk. Ehhez képest a MAC, amely igazából nem is erőltette a játékot, így is simán fölényben volt velünk szemben.”

De a vezetőedző most már előretekint: “Minden egyes mérkőzés új nap, minden egyes mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy pontot, pontokat akarunk szerezni. Ez most nehezebb lesz, mert a harmadik meccsünket játsszuk a negyedik-ötödik nap alatt. Ami egy fiatal csapatnak nem okozhat problémát, de a meccsek azért óhatatlanul benne vannak a lábakban. A Debrecen kemény ellenfél lesz, ráadásul egy kicsit alsóházi rangadót játszunk velük, mindkét csapat nyolc ponttal áll egyelőre.”

Fehérvári Titánok–Debrecen 3-2

   

A fehérvári fiatalok nyerték az alsóházi rangadót, ezzel 3 ponttal megléptek a hajdúságiaktól. Kiss Patrik meglőtte pályafutása első MOL Liga-gólját.

A debrecenieknél első MOL Liga-mérkőzését játszotta a 18 éves orosz csatár, Vlagyiszlav Kulesov. A 14. percben az élete első felnőtt gólját szerző Kiss Patrik találatával megszerezték a vezetést a Titánok, majd az első harmad végén Dancsfalvi egyenlített emberelőnyben. A gól nélküli második játékrész után a záró húsz perc első felében előbb Reisz Áron, majd Szaller Márk vette be Gyenes kapuját. 14 másodperccel a vége előtt Kocsetkov góljával felzárkózott a DHK, ám az egyenlítés nem jött össze a hajdúságiaknak. A Titánok 3-2-re nyertek, ezzel a 7. helyen állnak és 11 pontosak, míg a Debrecen jelenleg 8 ponttal a 8. helyezett.

Kóger István (vezetőedző, Fehérvár): Szép győzelem volt, a játékkal nem, de az eredménnyel tökéletesen elégedettek lehetünk. Két harmadon keresztül a kapusunk tartotta bennünk a lelket, nem voltunk elég szervezettek és fegyelmezettek. A záró játékrészre a csapat átérezte, hogy többet kell hozzátenni, hogy győzni tudjunk.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezekből csak kettőt tudtunk értékesíteni, míg az ellenfelünk kevés lehetőségével jól sáfárkodott.

(Az interjúk forrása: nso.hu)

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 550 néző. Játékvezetők: Németh, Mayer, Árkovics, Soltész.
Lemay: 95,2% (Scola)
K
Gyenes: 88,5% (Pleszkán)
Krogh, Reiter A., Just, Erdei, Vizi
1
Varga A., Vorosnyin, Kocsetkov, Piszkunov, Hári
Korbuly, Szaller, Reisz, Shupe, Kiss
2
Hetényi, Wéber, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
Szabó B., Láday, Szász, Mazzag, Balogh
3
Györfy, Szelujanov, Kovács, Saluga, Kulesov
Arany, Hamvai, Varga B., Sofron, Reiter R.
4
Pados, Vincze P. T., Godó
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:38 FHA Kiss Shupe Krogh
1-1 18:05 DHK PP Dancsfalvi Berta Vaszjunyin
2-1 42:27 FHA PP Reisz Krogh
3-1 49:40 FHA Szaller Mazzag Láday
3-2 59:46 DHK Kocsetkov Hári
26 Kapura lövések száma 42
8 Kiállításpercek 10

A Volán–Debrecen góljai

   

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum