Ki önbizalma nőhet tovább Szeredában?

   

Két jó formában levő csapat küzdhet meg egymással a Vákár Lajos csarnokban.

Önbizalom-növelő győzelmet követően várja a Ferencvárost a Csíkszereda. Tom McCarthy legényei a legnagyobb rivális – nyáron papíron remekül erősítő – Brassó ellen győztek biztosan, ráadásul úgy, hogy a Coronának esélye sem nagyon volt a győzelemre. A Szereda egy ponttal és egy hellyel meg is előzte a Brassót, sőt az egy meccsel kevesebbnél tartó Fehérvári Titánokat is maga mögött hagyta, és jelenleg – bár az alapszakaszból még rengeteg van hátra – rájátszást érő helyen áll. Ami a leginkább örömmel tölthette el a csapat híveit, az a mutatott játék volt. A csíkiak magabiztosak voltak, az első és a harmadik harmad egyes szakaszaiban szinte ráborították a pályát ellenfelükre. Hogy a játék rendben volt, mutatja az is, hogy a hokit igencsak értő és sokszor rendkívül kritikus szurkolók közösségi oldalán a győzelmet a csodálatos jelzővel illették. A szombati sikert öt légióssal vívta ki a csapat, ám azóta érkezett újabb erősítés is, egy hazai fiatal és egy kanadai légiós személyében. McCarthy edző kellemes dilemma elé néz, hogy csináljon-e helyet az új igazolásoknak, vagy ne változtasson a győztes csapaton. Az mindenesetre megnyugtató lehet neki és a szurkolóknak is, hogy nőtt a keret mélysége, az mindig jót tesz egy csapatnak, ha a játékosoknak versengeniük kell egymással.

sccbra_golorom

fotó: Pál Zoltán (Csíkszeredai Sportklub facebook)

Nemcsak a Csíkszereda, a Ferencváros is kellő önbizalommal érkezik. Romániai túrájuk eddigi két állomásán, Brassóban és Galacon is győztek, számukra a tét tehát az, hogy hibátlanul zárják-e a kiruccanást. A zöld-fehérek a vasárnapi, Galati elleni mérkőzést követően a Duna-parti városban töltötték az éjszakát, és a reggelit követően vágtak neki az előreláthatólag hatórás útnak. Greg Lindqvistnek és játékosainak tehát arra kell először ügyelnie, hogy a buszlábakat mindenki a csapatbuszban tudja hagyni. A zöld-fehérek keretébe visszatért a brassói összecsapást eltiltás, illetve kisebb hőemelkedés miatt kihagyó Rafaj és Hardi, így várhatóan Csíkszeredában négy teljes sorral fognak kiállni.

galftc

fotó: Dunarea Galati facebook

SC Csíkszereda–Ferencváros 2-3

   

Ilyen is rég volt, már ha volt: hét meccs után a zöld-fehérek vezetik a tabellát a MOL Ligában.

Greg Lindqvist csapata 100 százalékos erdélyi-romániai túrát teljesített, sorrendben a harmadik mérkőzését is megnyerte. Ha hozzávesszük, hogy már a nagy kirándulás előtt is két egymás utáni győzelemnél tartott a csapat, akkor pláne fantasztikus szériáról beszélhetünk.

Kezdetben nem úgy nézett ki, hogy Csíkszeredában is meglesz a három pont a zöldeknek, hiszen a hazaiak Bíró Tamás és Kovjazin góljaival a 11. percben kettővel mentek. A vendégek azonban ekkor beleerősítettek, és az első szünetre eltüntették a különbséget Farkas Lőrinc és a MAC-ból igazolt Inglis Ákos révén. Ezután sokáig egyik csapat sem volt eredményes, a jég csak a végjátékban tört meg, Kiss Ákosnak köszönhetően. A Sportklub mindent megpróbált, természetesen a kapusát is lehozta, mindhiába, maradt a 2-3. A Fradi tehát 16 pontnál tart, és most mindenkit maga mögött tud.

ml_160909_185_resize

Fotó: Mudra László

Nem voltunk elég éhesek

   

Így látták a szakvezetők a Csíkszereda–Ferencvárost.

Tom McCarthy, vezetőedző, Csíkszereda: “A vereségünk elsősorban annak tudható be, hogy lekorcsolyáztak bennünket, mindemellett rengeteg korongot veszítettünk el, ami megengedhetetlen. Nem küzdöttünk a jégen úgy, ahogy kellett volna, nem voltunk elég éhesek.”

 Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencváros: “Az első percekben még nagyon a fiúk lábában volt a sok utazás és a Galati elleni meccs, utána viszont sikerült rendezni a sorokat. Úgy érzem, a mérkőzés egészét tekintve öt az öt ellen jobban játszottunk, sőt több lehetőségünk is volt. Nagyon jó volt továbbá a hátrányos védekezésünk, amelyet sokat gyakorolhattuk ezen a meccsen.”

Lindqvist-szereda

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1600 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Rédai, André.
Ruczuj: 92,5% (Onodi)
K
Sevela: 94,1% (Soós)
Papp Sz., Gecse, Antal Zs., Moldován, Farkas T.
1
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Kiss
Orbán, Salló, McIntosh, Molnár Zs., Molnár Z.
2
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Rafaj, Szappanos
Campbell, János, Geréb, Alekszejev, Kovjazin
3
Egyed M., Lengyel, Hardi, Fliszár, Gágyor
Bors, Rokaly, Péter, Antal N., Bíró
4
Üveges, Németh, Inglis, Farkas L. S., Papp Cs.
Tom McCarthy, Nagy Béla
E
Greg Kjell Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:07 SCC Bíró Péter
2-0 10:46 SCC Kovjazin
2-1 14:46 FTC Farkas L. S. Fliszár Papp Cs.
2-2 15:17 FTC Inglis Hardi Schwindt
2-3 53:47 FTC Kiss Dubek Erdélyi
34 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 39

A Csíkszereda–FTC galériája

   

A Csíkszereda–FTC góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum