Mire lesz képes a Fehérvár a Miskolcon?

   

Tavaly óriási csatákat hoztak a két csapat miskolci mérkőzései, a Volán célja nem is lehet más, mint a szint tartása.

Az az érdekes helyzet állt elő, hogy bár már lassan három hete elindult a MOL Liga idei szezonja, hétfőn mégis csak a második magyarországi csapat elleni meccse következik a Fehérvárnak. A Dunaújváros elleni szezonnyitó rangadó után a címvédő DVTK Jegesmedvék otthonába látogatnak. A két együttes tavaly nagyon szoros párharcokat vívott egymással, Miskolcon például egyetlen találkozón sem volt elég 60 perc, hogy döntésre vigyék a dolgot, egyszer büntetőkkel, egyszer hosszabbításban nyert a hazai csapat, de egy hosszabbításos győzelem jutott a fehérváriaknak is. Idegenben ugyan mindhárom meccset nyerte a Miskolc, de egyszer ott is hosszabbításban, és két gólnál sosem volt nagyobb a különbség. Az idei Fehérvár azonban egy kicsit más csapat, mint a tavalyi volt, elsőre úgy tűnik, némi időbe fog kerülni, mire igazán versenyképes lesz. A fejlődés mindazonáltal már így is szemmel látható. Az első két meccsen összesen 11 gólt kapó védelem idei első romániai túrájának három meccsén összesen 5 alkalommal kapitulált. Talán a rutintalanságnak, talán a véletlennek köszönhető, hogy ennek ellenére csak egyszer tudtak győzni, ám a megszerzett négy pont nem lebecsülendő eredmény.

Kalnins MISAVS
Fotó: Bán Olivér

Miskolcon mindenesetre csak akkor lesz esélyük, ha tudják tartani a szoros védelmet. Ez annál is nagyobb feladat, mivel a bajnok támadó potenciálja mit sem kopott tavalyhoz képest. Hazai pályán egyelőre veretlenek, három meccsen tiszteletet parancsoló, egyben masszív szurkolói elégedettségre okot adó 15 alkalommal mattolták az ellenfelek védelmét, miközben ők maguk mindössze négy gólt kaptak. A DVTK mutatja eddig a legkiegyenlítettebb játékot, 14 játékos iratkozott fel a ponttáblára, ötnek van hat pontja. Összehasonlításul, a Titánoknál Justnak és Vízinek van 7, illetve 6 pontja, őket követi a Krogh, Shupe, Kocsis és Reisz alkotta kvartett 3-3 ponttal, további 5 játékosnak van egy-egy pontja. A statisztikák alapján kijelenthető, a vendégeknek akkor lesz esélyük a pontszerzésre, ha sikerül elkerülni egy gólzáporos mérkőzést. Tavaly  a három miskolci találkozón összesen 31 gól született, 16-15-ös leosztásban.

DVTK Jegesmedvék–Fehérvári Titánok 1-2

   

A szezon meglepetése: a Volán Miskolcon verte a címvédőt, megszerezte idei első hárompontos sikerét, megszakította a DVTK hosszú hazai veretlenségi sorozatát.

Vincze Péter és Szabó Dániel első alkalommal lépett jégre a Titánok színeiben. Utóbbi mellett Kocsis Ferenc, Szabó Krisztián és Reisz Áron játszott EBEL-meccset a hétvégén. A mérkőzésből alig telt el fél parc, Lemaynak máris akadt védenivalója, Pavuk közeli löketét fogta. Röviddel később emberelőnybe került a hazai csapat, ám ezt a Titánok magabiztosan védekezték ki. Jó iramú, élvezetes játék alakult ki, a kék-fehérek nem tisztelték a címvédőt, a nézők igazán nem unatkozhattak. A 9. percben – 4 a 4 elleni játékban – büntetőhöz jutottak a Jegesmedvék, miután Sakarist akasztották, ám a sértett rávezetését szépen védte Lemay. Szinte másodpercekkel később egy miskolci kiállítás miatt 4 a 3 ellen játszhattak a fehérváriak, de nem tudták kihasználni. Ezután is remek meccset láthatott a közönség, kevés játékmegszakítás mellett a miskolciak alakítottak ki több helyzetet, de mindig volt egy közbenyúló bot, vagy ha nem, akkor Lemay védett. Ugyanakkor a vendégtámadásokban is benne volt a veszély. Az utolsó másodpercekben Galanisz vihette egyedül a korongot a kapusra, a lövése kijött, Sakaris emelt a hálóba. A bírók videózni kezdtek, hogy időben született-e a gól, és ezt csak a szünet alatt tudták eldönteni. A televíziós felvétel hangja alapján kiderült, a korong a dudaszó után került a kapuba, nem adták meg a találatot.

A második harmadból nem telt el egy perc sem, amikor Galanisz a felső vasat találta el. Ebben a játékrészben egyértelmű fölényt harcolt ki a hazai csapat, de egyik helyzetét sem tudta gólra váltani, sőt közben elpazarolt két emberelőnyt is. Ugyanígy tett a Fehérvár is, ám ekkor, illetve a fór után már ki tudtak jönni a szorításból, helyzeteik is voltak, de Adorján a helyén volt. Bő két és fél perccel a vége előtt megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Krogh kék vonalas lövésébe Szabó szúrt bele a levegőben, a korong lecsorgott Adorján mellé, a szemfüles Vincze pár centiről behúzta a gólvonal mögé (0-1).

95-vincze-peter

Fotó: Mudra László (Jégkorongblog)

A harmadik játékrészben a Jegesmedvék nekiestek a Titánoknak, a 2. percben Johnston már egyedül állt a kapussal szemben, de lövését Lemay nagy bravúrral védte. A 9. percben növelte előnyét a fehérvári gárda. Adorján rosszul lőtt ki egy elé csorgó korongot, ami Szabó Krisztiánhoz került. Ő egy szép csellel két védő között az üresen érkező Vinczéhez passzolt, neki már csak az árván maradt hálóba kellett ütnie a pakkot (0-2). Ezt követően nagy nyomás alá helyezte a hazai csapat a Fehérvárt, adódtak is lehetőségek, de végül csak a 17. percben sikerült szépíteni: Sakaris egy lecsorgó korongot lőtt az üres kapuba (1-2). Szinte pontosan két perc volt hátra, amikor emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék. Az utolsó percben Bradley mester lehozta a kapusát, 6 a 4 ellen támadtak a miskolciak. Alig 25 másodperccel a lefújás előtt Galanisz az üres kapuba sem tudott betalálni.

A Fehérvári Titánok alaposan felnőttek a feladathoz, kiemelkedő kapusteljesítménnyel, fegyelmezett játékkal okoztak óriási meglepetést.

Doug Bradley, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Nagyszerű mérkőzést játszottunk a remekül védekező Fehérvárral. Nekünk nem ment úgy a játék, ahogy kellett volna, az emberelőnyöket sem tudtuk kihasználni, míg az ellenfelünk két lehetőséget is gólra váltott. A következő mérkőzéseken javítani akarunk.”

Kóger István, vezetőedző, Fehérvári Titánok: “Egy nagyon jól játszó Miskolcot tudtunk legyőzni, és ez nagy fegyvertény. Ehhez kellett egy egészen kiemelkedő kapusteljesítmény, de minden játékosom elismerést érdemel. Sokszor nehéz volt tartani a rendkívül gyors hazaiakat, de nagy öröm, hogy a saját játékunkkal sikerült őket legyőzni. Ez nagy tartást adhat a csapatunknak a jövőben.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 953 néző. Játékvezetők: Haszonits, Vas, Kis-király, Kókai.
Adorján: 90,0% (Kiss B.)
K
Lemay: 97,5% (Scola)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
1
Krogh, Reiter A., Just, Vizi, Shupe
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Miskolczi
2
Arany, Szabó Dániel, Kocsis, Szabó K., Vincze
Cianfrini, Kuqali, Johnston, Sakaris, Sági
3
Szaller, Láday, Reisz, Mazzag, Balogh
Bernáth, Laczkó, Popovics, Szopos, Karda
4
Szász, Szabó B., Sofron, Hamvai, Reiter R.
Douglas Bradley, Nikola Glavonjic
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 37:18 FHA Vincze Krogh Szabó K.
0-2 48:07 FHA Vincze Szabó K. Kocsis
1-2 56:37 MIS Sakaris Sági Gőz
40 Kapura lövések száma 20
6 Kiállításpercek 12

A Jegesmedvék–Titánok képekben

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum