Nem kellemes feladat, de a Fradi ellen javíthat a Galati

   

Egymás után jönnek a feltörekvő csapatok a román MOL Liga-újonc étlapján, az UTE elleni vereség után a Ferencvárossal szemben kellene megszerezni az első hárompontos győzelmet.

Nem lesz könnyű dolga Julius Pénzesnek, hiszen szombaton egy nem túl friss, előző nap meccset játszó és utána utazó UTE győzte le egyértelműen tanítványait, akik pedig rápihenhettek a csatára. Ami különösen aggasztó lehet a galaciak számára az az, hogy a 6 kapott gól mindegyikét az első két sor szedte be, miközben csak egy sor volt eredményes, igaz az háromszor is. Ugyanakkor az UTE negyedik sora is be tudott találni az első galaci sor ellen. Nem mentek a speciális játékok sem, az emberhátrányok kivédekezése 50%-osra sikerült, az öt emberelőnyből pedig egyet sem sikerült kihasználni. Hogy mindez a fáradtság számlájára írható-e vagy valami más nem működik, azt nehéz megítélni, és nem is a mi feladatunk, Julius Pénzesnek lesz dolga a csapatával. A galaci vezető gólra nagyon hamar jött az újpesti válasz, onnantól pedig mindössze egyszer sikerült egyenlíteni. A változatos első harmad után a második nagyon rosszul sikerült, gyakorlatilag félidőre eldőlt a mérkőzés. Ezzel a Galati visszacsúszott az utolsó előtti helyre, igaz, a középmezőny egyelőre olyan tömör, hogy egy győzelemmel egészen a 7. helyig előre lehet rukkolni. Az UTE ellen a légiósok közül Devecka, Lantos és Gaspar pihent, de lehet, hogy a sok kapott gól hatására vasárnap három légiós védő és két csatár kerül Lakosil kapus mellé a meccslapra, vagy akár bevállalják azt a kockázatot, hogy Popa véd és hat légiós mezőnyjátékos lesz a jégen.

galati_team

A Ferencváros menetrendje Galac felé kellemesebb volt, mint az újpestieké. Brassóban kezdte a túrát a csapat, ahol értékes győzelmet aratott. A nyáron remekül erősítő Brassó a meccs feléig vezetett, majd a zöldek remek játékkal fordítottak és kétgólos előnyt szereztek. A brassói egyenlítés után Tendlerék újra elmentek két góllal, amire a Brassó már nem tudott válaszolni. Most a ferencvárosiak számára egy pihenőnap után következik a vasárnapi mérkőzés. Fordul a kocka, ezúttal a Galati érkezik meccsből, és ellenfele pihenhetett. A zöld-fehérek szombaton utaztak át Brassóból Galacra, majd este már meg is nézték a Dunarea UTE elleni meccsének második felét. Greg Lindqvist helyismerete rengeteget segíthet, jóformán nincs is olyan galaci játékos, akit ne látott volna korábban, akivel ne dolgozott volna együtt, vagy aki ellen nem kellett már felkészítenie aktuális csapatát. Ráadásul a csarnok sem ismeretlen a számára. A Ferencvárosnál biztosan lesz változás a legutóbbi mérkőzéshez képest, Rafaj Attila ugyanis letöltötte eltiltását, újra beöltözhet.

Dunarea Galati–FTC 2-3

   

Két meccsből két győzelemnél jár az első romániai túráján szereplő FTC.

Háromfelvonásos romániai túrájának második állomására érkezett Galacba a Ferencváros, amely pénteken Brassóban szerzett nagyon értékes győzelmet. Az utazás fáradalmait úgy tűnik egy nap alatt ki lehetett pihenni, mert a vendégek kezdtek jobban. A meccs nem kezdődött baráti hangulatban, Rafaj és Buschbacher már az ötödik percben megtalálta egymást. Az első harmad felénél egy percig kettős előnyben játszhattak a zöld-fehérek, ez a lehetőség még kimaradt, de szimpla fórban Szappanos Dávid ütötte be Dubek passzát. A középső periódust is agilisebben kezdte a Fradi, Tendler köszönt be a 28. másodpercben, kettőre növelve az előnyt. A 34. percben Gágyor kiállításából Rusnák szépített, így minimális különbségű vendégvezetéssel kezdődhetett a záró húsz perc. Amelyben aztán sokáig nem született újabb találat, a játékrész felénél Rafaj és Durkech találta meg egymást, páros kiállítás lett a vége. Az 54. percben a román csapat szlovák hátvédje ismét testre ütött, ezúttal azonban nem volt partnere a túloldalon, az előnyt pedig Rafaj passzából Sumi értékesítette, visszaállítva a második harmad eleji állapotokat, vagyis a kétgólos Fradi-előnyt. Durkech később aztán javított, 40 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt ugyanis gólt szerzett, de ez már nem segített csapatán, a Fradi a Brassó után a vasárnapi ellenfelét is legyőzte. Hétfőn Csíkszeredában koronázhatja meg teljesítményét.

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 1000 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Redai, Scriban.
Lakosil: 91,2% (Popa B.)
K
Sevela: 92,0% (Soós)
Tamás, Durkech, Lantos, Lőrincz, Pál Z.
1
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Kiss
Devecka, Flinta, Rusnák, Mihály, Bushbacher
2
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Rafaj, Szappanos
Góga, Pál Zs., Popa A., Munteanu A. C., Irimia
3
Egyed, Lengyel, Hardi, Fliszár, Gágyor
Hildebrand, Munteanu A. I., Neagos, Szőcs
4
Üveges, Németh, Inglis, Farkas, Papp
Július Pénzes, Marius Trandafir
E
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:42 FTC PP Szappanos Dubek
0-2 20:28 FTC Tendler Schwindt
1-2 33:33 GAL PP Rusnák Flinta Bushbacher
1-3 53:30 FTC PP Sumi Rafaj
2-3 59:20 GAL Durkech Munteanu A. C. Flinta
25 Kapura lövések száma 34
16 Kiállításpercek 16

A Galati–FTC képei

   

A Galati–FTC összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum