Brassóban teheti hibátlanná túráját az UTE

   

Mihály Árpádéknak is nagyon kellenek a pontok, ha nem akarnak a szezon elején lemaradni a liga élmezőnyétől.

Komoly program kellős közepén van a Brassó, amely a szeptember 23-tól október 2-áig tartó bő egy hétben nem kevesebb, mint hat mérkőzést játszik le. A menet első állomásán a Fradi három pontot vitt el az olimpiai csarnokból, majd Csíkszeredában sem jutott siker Mihály Árpádéknak. Hétfőn újabb komoly feladat vár rájuk, az UTE érkezik, majd két egymást követő napon a Galati csapatával mérik össze tudásukat, végül pedig a DVTK ellen kell bizonyítaniuk, hogy az új keret nem csupán jó nevekből áll, csapatként is képes felvenni a versenyt a legjobbakkal is. A Corona bravúrral kezdte a szezont, a Ferencváros otthonából hozott el két pontot, azóta azonban négy meccsből összesen is csak két pontot szereztek, hazai pályán a Titánokat győzték le hosszabbításban. Ennek megfelelően egyelőre csak a 8. helyen állnak a tabellán, ami – bár messze még a szezon vége – mindenképpen csalódást keltő eredmény. A légiósok egyelőre hozzák magukat, McDonald és Klempa 7 pontot gyűjtött, Rawlyk 5-nél jár, akárcsak Gliga, ő a legponterősebb hazai hokis.

UTEBRA

Az UTE eddig nem panaszkodhat, a DVTK elleni nyitányon ugyan nem jött össze a bravúr és „csak” megszorítani sikerült a bajnokot, azóta azonban 12 pontot szereztek. Csak a MAC elleni 1-6-os hazai zakó rondított bele a képbe, de a csapat lendülete nem tört meg, jól mutatja ezt a Csíkszeredában és Galacon szerzett hat pont, 9-4-es összesített gólaránnyal. A csapat húzóerejét az első sor jelenti, Hebar, Benk és Frolík 28 pontot termeltek együtt, de Tóth Gergő négy gólja is figyelemre méltó. Sikorcin és Csányi 3-3 pontja ugyanakkor arról árulkodik, hogy van még tartalék a csapatban, utóbbi nem is talált be eddig. Ha ők is felzárkóznak a többiekhez, akkor a MAC és a DVTK sem mehet majd biztosra ellenük. Egyelőre azonban a Brassó tornyosul előttük feladatként, és hazai pályán őket sem lesz egyszerű legyőzni. A csapatnak ugyanakkor minden oka megvan arra, hogy optimistán várja a meccset, 12 pontjával a közvetlen élmezőny tagja, ráadásul a legkeményebb ellenfelekkel is mérkőzött már.

Brassó–UTE 4-1

   

Nem lett hibátlan az UTE-túra, a Brassó alaposan összekapta magát, összességében simán nyert.

A hazai csapat két egymás követő vereség után tudott ismét győzni a magyar bázisú bajnokságban, sikerének értékét növeli, hogy élcsapatot múlt ezúttal felül. Az alaphangot az eddig is igen eredményes Tomás Klempa adta meg, aki az első és a második harmadban is lőtt egy gólt, ehhez mindkétszer az első támadótrió két további tagja, Ian McDonald és Roberto Gliga asszisztált. A folytatásban sokáig nem esett gól, mígnem az utolsó percekben előbb Molnár Zsolt, majd Mihály Árpád talált be, utóbbi ráadásul emberhátrányban. Az már nem sokat segített a lilákon, hogy 58:10-nél Martin Frolík megszerezte a becsületgóljukat, elrontva Tőke Zoltán shutoutját. A Corona ezzel felzárkózott a középmezőnyhöz, megközelítve mai ellenfelét és több más csapatot is.

Az egyszerű és hatékony játék győzelmet ért

 

A Brassó–UTE mérkőzés után mindkét szakvezető hasonlóan értékelt.

Martin Lacroix, vezetőedző, Brassó: “Ma jól ment az emberhátrányok kivédekezése. Az UTE jó csapat, de szerencsére közös munkával sikerült nyernünk ellenük. Javultunk technikailag és sok lövést tudtunk blokkolni a kapunk előtt. Egyszerűbb, de hatékonyabb játékot játszottunk 5 az 5 ellen, és ez hozta meg a győzelmet. Nem volt könnyű mérkőzés, de elégedett vagyok azzal, ahogyan játszottunk. Mostantól készülünk az előttünk álló hétvégére.”

Baróti Zsolt, másodedző, UTE: “Brassóban minden mérkőzés nagyon nehéz, jó csapatuk van, számos értékes játékossal. Sokkal hatékonyabbnak kellett volna lennünk a kapu előtt. A kapusuknak nagyon jó napja volt, mi nem játszottunk elég egyszerűen és hatékonyan. Bosszantó, hogy nem játszottunk csapatként, és ez vereséghez vezetett. Jobbak voltak ezen az estén, gratulálok a győzelmükhöz.”

lacroix

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 750 néző. Játékvezetők: Mathe, Siko, Peter, Mihai.
Tőke: 96,6% (Béres)
K
Sila: 85,7% (Ágoston)
Rawlyk, Nagy I., McDonald, Klempa, Gliga
1
Nagy N., Gröschl, Sikorcin, Tóth, Csányi
Filip, Bíró O., Molnár, Mihály, Tranca
2
Huba, Dósa, Benk, Frolík, Hebar
Csíki, Nagy Cs., Fodor, Zsók, Petres
3
Hegyi, Kiss, Nemes, Pápa, Virág
Imecs, Balázs
4
Nagy P., Garbacz, Dömötör, Pichler, Turbucz
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:37 BRA Klempa McDonald Gliga
2-0 25:55 BRA Klempa Gliga McDonald
3-0 55:11 BRA Molnár Nagy I.
4-0 57:23 BRA SH Mihály Petres
4-1 58:10 UTE Frolík Hebar Benk
28 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 16
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum