A galaciak nem fogják olcsón adni a bőrüket

   

A csíkszeredai győzelmet követően az UTE buszra szállt, és célba vette a 6 órányi utazásra fekvő Galacot.

Nem lesz egyszerű egy nappal az előző meccs után egy részben hosszú utazással töltött éjszakát követően újra jó játékot mutatniuk a liláknak, de szükség lesz erre: a MOL Liga újonc Dunarea Galati ugyanis eddig elég jól áll a lábán. Szőcs Szabolcsék kezdésként Debrecenben raboltak pontot, majd Fehérváron rögtön kettőt is. Ezt követte a csapat eddigi egyetlen nullapontos meccse Dunaújvárosban, majd az első hazai összecsapáson ismét a Fehérvár ellen ismét győzelem túlórában.

Azóta két román bajnokit játszottak a Duna-partiak, mindkettőt a Steaua ellen. Az elsőn 8-3-ra győztek, másodjára már nyögvenyelősebb volt, Szőcs a rendes játékidő vége előtt 2 és fél perccel mentette hosszabbításra a meccset, majd a túlórában Devecka találatával ismét nyert a MOL ligás csapat. A végeredmény 3-2 lett

Igazi túlóraspecialista lett tehát Julius Pénzes csapata, idei 6 meccséből 4 a rendes játékidő letelte után dőlt el, háromszor a galaciak javára. Nem is csoda, rendkívül tapasztalt ugyanis a társulat, övék a liga kiemelkedően legmagasabb átlagéletkorú csapata, ráadásul újonc létükre kétezer MOL Liga-meccs tapasztalatát gereblyézték össze igazolásaikkal. A nagy jövés-menésben 9 légiós maradt Galacon, Lakosil kapuson kívül, akit csak a MOL Ligában tudnak nevezni, Bushbacher, Lantos, Krajci, Rusnák és Gáspár a csatársorban, Devecka, Durkech és Bednar a védők között. Pénzes eddig rotálta légiósait, a Steaua elleni dupla bajnokin viszont nem, Rusnák és Gáspár nem játszott. A galaciak kerete nem túl nagy, annyi hazai játékost tudnak nevezni, ahány van, ez a későbbiekben még okozhat gondokat, de a szezon e korai szakaszában talán még nem. A hazai pálya előnye Galacon fontos lehet, ám egyelőre ez elsősorban a távolság miatt létezik. A Titánok ellen csupán 500, ám annál lelkesebb szurkoló bíztatta a csapatot, a hangjuk mellett egy erre az idényre elkészített óriás mezzel is.

galac-oriasmez

Fotó: Sportul Illustrat facebook

Nehéz feladatot oldott meg sikerrel az UTE a galaci meccs felvezetéseként, saját pályáján győzte le a Csíkszeredát. A legjobb négybe vágyó csapat a meccs végén kicsit már a következő mérkőzésre is gondolva pörgette le az időt. A Benk, Hebar, Frolik hármas ezúttal is jól működött, és úgy tűnik, a Nagy, Gröschl, Tóth, Sikorcin, Csányi ötös fogat is kezdi elkapni a fonalat, bár a közönségkedvenc Ladislav egyelőre még adós a gólokban is kifejeződő jó teljesítménnyel. A 3. és 4. sor is harcosan dolgozik, így dinamikus játékra képesek a lilák. A mezőny legidősebb csapata ellen valószínűleg ez lehet a követendő harcmodor, a sok gyors játékosnak meg kell próbálnia érvényesítenie a sebességkülönbséget. Hogy kellően fittek lesznek-e ehhez Szilassy Zoltán legényei, az csak a galaci jégen derül ki.

A galaciak mindenesetre már az első évben be szeretnének kerülni a rájátszásba, ezt Phil Bushbacher is megerősítette a csapat híreiről beszámoló portálnak, úgyhogy nem fogják olcsón adni a bőrüket. “Mindenki azt szeretné, hogy olyan hosszú ideig játszhasson, ameddig csak tart a bajnokság. Úgyhogy szeretnénk bekerülni a rájátszásba. Annyi meccset akarunk játszani, amennyit csak lehet, ott akarunk lenni a mezőnyben februárban is. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy elcsípjük a playoffot.”

Galati–UTE 3-6

   

A Duna-partiak az első harmadban tartották a lépést az újpestiekkel, majd a lila-fehérek a második játékrészben eldöntötték a találkozót.

Egy gyors gólváltással indult a Dunarea Galati–UTE mérkőzés, a 3. percben az exújpesti Bushbacher góljára 58 másodperc múlva Hebar válaszolt. A 13. percben előbb Tóth Gergő talált be emberelőnyben, 25 másodpercre rá Rusnák egyenlített. A 16. percben Benk újra vetetéshez juttatta az újpestieket, majd a második harmadban Tóth Gergő, Kiss Dániel és Dömötör Róbert négygólosra hizlalta a lila-fehér előnyt. A záró játékrész egy gólt hozott, az 58. percben Rusnák meglőtte önmaga második, csapata harmadik találatát. Az UTE 6-3-ra nyert, ezzel Csíkszereda után Galacban is begyűjtötte a három pontot. A lila-fehérek vasárnap pihennek, hétfőn pedig Brassóban lépnek jégre.

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 832 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Redai, Scriban.
Lakosil: 76,9% (Popa B.)
K
Ágoston: 91,2% (Sila)
Durkech, Pál Zs., Krajci, Lőrincz, Szőcs
1
Nagy N., Gröschl, Sikorcin, Tóth, Csányi
Flinta, Bednár, Rusnák, Mihály, Bushbacher
2
Huba, Dósa, Benk, Frolík, Hebar
Hildebrand, Góga, Popa A., Munteanu A. C., Pál Z.
3
Hegyi, Kiss, Nemes, Pápa, Virág
Tamás, Munteanu A. I., Neagos, Irimia
4
Nagy P., Garbacz, Dömötör, Pichler, Turbucz
Július Pénzes, Marius Trandafir
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:53 GAL Bushbacher Mihály Bednár
1-1 03:51 UTE Hebar Frolík Benk
1-2 12:19 UTE PP Tóth Nagy N.
2-2 12:44 GAL Rusnák Bushbacher Mihály
2-3 15:24 UTE Benk Hebar
2-4 21:34 UTE Tóth Sikorcin
2-5 26:22 UTE PP Kiss Huba
2-6 36:42 UTE Dömötör Turbucz
3-6 57:27 GAL Rusnák
34 Kapura lövések száma 26
8 Kiállításpercek 10

A Galati–UTE képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum