Megszerzi-e első pontjait a HK Beograd?

   

Belgrádban nem beszélnek az első pontokról, de nagyon sokat dolgoznak értük, és remélik, hogy hamarosan meg is szerzik azokat.

Győzelemmel felérő vereségként élte meg a HK Beograd, a szurkolók és a mérkőzésről tudósító szerb sajtó is a HK Beograd 4-1-es vereségét a MOL Liga címvédő DVTK Jegesmedvék ellen. Való igaz, Christer Dreberg tanítványai nagyon sok energiát és küzdelmet tettek ki a jégre, és komoly erőfeszítésre késztették a toronymagas esélyes vendégcsapatot. Nem véletlen, hogy a vereség ellenére is az újonc a szurkolók tapsától kísérve hagyhatta el a jeget pénteken. A fejlődés különösen a két budapesti idegenbeli vereséget követően szembetűnő. Az előző évi bajnoktól 4-1-re kikapni nem szégyen, különösen úgy nem, hogy a mérkőzés egyes periódusaiban kellemetlen pillanatokat is tudtak okozni a belgrádiak. Azt sem lehet elmondani, hogy felborult volna a pálya, hiszen a kapura lövésekben is csak 34-27-re nyertek a Jegesmedvék.

Ahogy a miskolciak elleni meccs előzetesében írtuk, a szerbek kerete nem túl bőséges, különösen a védőknél van létszámhiány. A vezetők már jó előre jelezték, idény közben érkezni fog még egy légiós védő, ami mostanra már meg is történt. Mike Wills játékengedélye is rendben van már, így tényleg semmi akadálya annak, hogy akár már vasárnap beszálljon. Ha így történik majd, akkor mindenképpen az eddigieknél stabilabb védelemre kell számítaniuk Azariéknak.

HKB-MIS_golorom

A két csapat nem ismeretlen egymás számára, hiszen a HK Beograd Dunaújvárosban kezdte a jeges edzéseket az idény előtt. Pár napos közös készülést követően meg is mérkőztek egymással, akkor az Acélbikák 6-2-re nyertek. A mostani Beograd viszont össze sem hasonlítható a pár héttel ezelőttivel, azóta már 5 éles meccs és számtalan plusz edzés van a szerbekben. Egyértelmű, hogy tőlük várható a legnagyobb fejlődés a szezon során, ezért a Bikák is jól teszik, ha komoly ellenfélként számolnak velük. Jó formában érkeznek Azariék a szerb fővárosba, pénteken a Debrecent nullázták le hazai pályán. A meccs végén Lee Gilbert vezetőedző is elégedetten nyilatkozott, előre tekintve abbéli reményének adott hangot, hogy a hazai győzelmek után végre idegenben is eredményes tud lenni csapata. Ezzel már tavaly is meggyűlt a gondja az Acélbikáknak, és idén is két meccsből két vereség az eddigi mérleg, ha rájátszásba akarnak kerülni, akkor el kell kezdeniük vendégként is gyűjteni a pontokat. A csapat szerkezete nagyjából összeállt, az első sor Cseterrel, Dansereau-val, Azarival bárkire életveszélyes lehet, a másodikban Kaszkov hiányában Becze és Rubin mellett a 20. születésnapját november végén ünneplő Nagy Márk kapott helyet, aki eddig prímán oldja meg a rá bízott feladatokat, öt meccsen két pontot szerzett, érdemes lesz rá figyelni a szezon további részében is.

HK Beograd–DAB 2-5

   

Újabb szoros meccsen van túl a szerb ligaújonc, amely egészen a hajráig nagy küzdelemre késztette az Acélbikák csapatát, de az első pontjaikra még várniuk kell a szurkolóknak.

Sikerült meglepniük az ellenfelet Christer Dreberg tanítványainak, amennyiben az első harmadban majdnem kétszer annyit lőttek kapura, mint a dunaújvárosiak, akik az első két periódusban mindössze 6-6 próbálkozásig jutottak. Nagyobb rutinjuknak is köszönhetően azonban ennyi is elég volt nekik a gólszerzéshez, az első harmadban Becze, a másodikban Hruby volt eredményes. Ezt követően számos alkalommal jutott emberelőnyhöz a belgrádi csapat, azonban jól működött a vendégek speciális játéka, így nem jutottak közelebb ellenfelükhöz. Egészen az 50. percig, amikor Turcotte csökkentette egygólosra a különbséget. A gól után egy csapásra aktívabbá váltak a vendégek és ez gólokban is megmutatkozott. Az 53. percben Dansereau vert be egy előnyt, majd fél perc múlva ugyanő passzolt Azarinak, aki háromra növelte az előnyt. Az 58. percben sokadik előnyéből megszerezte második gólját a Belgrád, Filipovic volt eredményes. Ezzel azonban még nem volt vége az eseményeknek, a mérkőzést Becze Tihamér foglalta keretbe, aki a mérkőzés első és utolsó gólját is szerezte. Fontos győzelmet aratott a Dunaújváros, amely pontszámban beérte az UTE és az egy meccsel kevesebbet játszó DVTK csapatát, a belgrádiak folytatják az építkezést, egyre masszívabb hokit játszanak, aminek előbb-utóbb pontokban is meg kell nyilvánulnia.

A belgrádiak nagyon karakteres csapattá váltak

   

Egyre nyilvánvalóbb jelei vannak annak, hogy a HK Beograd kezd megérkezni a MOL Ligába. Így látta ezt mindkét edző a Dunaújváros vendégjátéka után.

Christer Dreberg, vezetőedző, HK Beograd: “Ez volt a második meccsünk a dunaújvárosiak ellen, az elsőt még az előszezonban játszottuk. Jobb eredményt értünk el, de még mindig hiányzott egy kis szerencse és tapasztalat, ahhoz, hogy például ki tudjuk használni az emberelőnyeinket. De annak örülök, hogy a fiúk kellő agresszivitást mutattak az egész pályán.”

Lee Gilbert, vezetőedző, Dunaújváros: “A belgrádiak nagyon karakteres csapattá váltak. Mi jóval több büntetést kaptunk, mint szoktunk, de szerencsére ennek ellenére is a saját javunkra tudtuk eldönteni a mérkőzést. Egy héten belül jön a visszavágó, azon a meccsen is nagy csatát várok.”

Erste Liga, Ledena dvorana Pionir, 2016. szept. 25., vasárnap. Játékvezetők: Bogdan, Gangel, Juhász, Aleksic.
Trifonov: 81,0% (Rankovic)
K
Duschek: 90,9% (Lajcs)
Brkusanin, Árvay, Vucurevic, Filipovic, Saliji
1
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
Crnogorac, Szabados, Novakovic P., Turcotte, Wills
2
Lévai, Ladigin, Becze, Nagy, Rubin
Anic, Podunavac, Zwick, Vukicevic, Glavonjic
3
Lencsés, Mátyásy, Odnoga, Tanka, Magosi
Novakovic U., Kerezovic, Terzic, Bjelogrlic
4
Horváth, Szepessy B., Németh, Borbás, Léránt
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
E
Lee Gilbert, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:09 DAB Becze
0-2 22:32 DAB Németh Léránt Borbás
1-2 49:09 BEO Turcotte Crnogorac Saliji
1-3 52:03 DAB PP Cseter Dansereau Azari
1-4 52:30 DAB Azari Dansereau Cseter
2-4 57:47 BEO PP Filipovic Saliji
2-5 58:03 DAB Becze Nagy Pfeil
22 Kapura lövések száma 22
10 Kiállításpercek 16
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum