Melyik arcát mutatja a Csíkszereda és melyiket az UTE?

   

A pénteki nap egyik legérdekesebb mérkőzését Csíkszeredában játsszák majd, ahol az UTE vizitál.

Két közös pont van a pénteki ellenfelek eddigi programjában, nevezetesen, mindketten játszottak már a HK Beograd és a MAC ellen is. Igaz, a szeredaiak mindkét mérkőzést idegenben játszották le, míg az UTE a Megyeri úton fogadta az ellenfeleket. Nehéz időszakon van túl a Csíkszereda, de ennél csak nehezebb jöhet. A román bajnoksággal együtt már nyolc mérkőzést játszottak, ezeken 5-ször szereztek 3 pontot, 2 alkalommal 1 pontot, és egyszer maradtak pont nélkül. A nagy fegyvertények közé sorolandó a MAC elleni idegenbeli mérkőzés, amelyen csak büntetőkkel kaptak ki. Abban az eredményben a döntetlent foggal-körömmel védő csapat élén elévülhetetlen érdemeket szerzett Ruczuj kapus, akinek a neve mellé 66 védés került be azon az estén. A másik véglet a Debrecen elleni 14-2, hiszen 2012. október 26., a Miskolc elleni katasztrófa óta nem kapott ki ennyire a kék-fehér gárda.

Nehéz belőni a csíkiak valós erejét, hiszen a szélsőséges formaingadozás akár két egymás utáni napon is jellemző a játékukra. Bizonyíték erre a két Progym elleni mérkőzésük, melyek teljesen eltérő koreográfia szerint zajlottak. Egy küzdelmes meccset egy agyonnyert követett, amelyet a végén majdnem sikerült mégis elbukni, hiszen 4 gólos előnyből sikerült 3 gólnyit leadni 20 perc alatt. A magyarországi túrával ellentétben ezúttal már játékra kész Alekszejev és Kovjazin, viszont kétséges, hogy Zolotuhin fog-e játszani, hiszen a legutóbbi román bajnokikról is hiányzott. Tom McCarthy vezetőedzőnek nincs könnyű dolga, hiszen eddig még egyszer sem állt rendelkezésére egy időben az összes légiósa, miközben egy kanadai kiszemeltjére még várnia kell.

scc-0

fotó: Csíkszeredai Sportklub facebook

Nincsenek ilyen gondjai Szilassy Zoltánnak, az UTE mesterének. A lilák légiósainak minden papírja rendben van, így elvben semmi akadálya, hogy teljes létszámban megjelenjenek a kezdésnél. Újpesten igazán figyelemre méltóan erősítettek a nyáron, ehhez képest viszont már két vereségnél tartanak, igaz, azt a kettőt a bajnokság két legnagyobb esélyesének tartott DVTK és a MAC ellen szenvedték el. Ami igazán dühítő lehet a lila-fehér hívek számára, az az, hogy mindkét mérkőzésen reális esély lehetett volna akár a győzelemre is. Miskolcon a végjátékig 2 góllal vezetett a csapat, akkor viszont 2 perc alatt sikerült fordítaniuk a sárga-feketéknek. A MAC ellen ugyancsak volt egy rövidzárlat, amelynek nyomán kétgólos hátrányba került a csapat, az ezt követő 10 percben viszont úgy borították rá a pályát Kovács Csabáékra, ahogy talán még senki más azóta, hogy a MAC a MOL Ligában játszik. A Frolik-Hebar-Benk sor csuda dolgokat művelt, ebben a rövid periódusban Benk András egymaga bebiztosíthatta volna a szezon végi gólkirályi címét, azonban a nagyobbnál nagyobb helyzetek sem voltak elég jók a liláknak a gólszerzéshez. A vége törvényszerű vereség lett, az pedig nem marad meg az évkönyvekben, hogy lehetett volna ez másképp is. A mérleg másik serpenyőjében viszont ott van a liga titkos favoritjai közé emelkedett, ugyancsak remekül erősítő Brassó lenullázása. Az új igazolások közül Benk, Hebar és Frolik az első pillanattól remekül megy, a felkészülés során agyrázkódást szenvedett újpesti közönségkedvencnek, Sikorcinnak viszont még kell egy kis idő, hogy megtalálja azt a formáját, ami miatt imádják a lila szurkolók. Neki egyébként különösen pikáns lesz ez a mérkőzés, hiszen Újpest és Fehérvár között Csíkszeredában alkotott maradandót, így a székely szurkolók szívében is van egy kis hely a számára. Szilassy Zoltán vezetőedző legfontosabb feladata az lesz, hogy fejben rendbe tegye csapatát, a konok székelyek ellen ugyanúgy nem engedhető meg a figyelem lankadása, ahogy a DVTK vagy a MAC ellen. Ha nem koncentrálnak eléggé Gröschlék, annak könnyen vereség lehet a vége.

“A szezon előtt azt terveztük, hogy a hazai pálya az legyen hazai pálya – nyilatkozta a Csíkszereda sajtóanyagában Tom McCarthy, a Sportklub vezetőedzője. – Olyan értelemben, hogy az ide érkező csapatok számára nagyon nehéz legyen innen pontokat elvinni. Ezt a tervet szeretnénk betartani a soron következő meccseinken. Alapvető fontosságú lesz, hogy fegyelmezett játékot mutassunk. Ez határozza meg, hogy nyerünk vagy veszítünk. A fegyelemhez hozzátartozik, hogy a játékvezetőknek ne adjunk okot arra, hogy könnyen kiállítsanak. Az elmúlt meccseken nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, ezt el kell kerüljük, hiszen ez egy esély mindig az ellenfél számára”

SC Csíkszereda–UTE 1-3

   

Nem sok örömet szereztek ezen a pénteken az erdélyi csapatok a szurkolóiknak: a Brassó után a Sportklub is kikapott.

Az Újpestnek a MAC-cal szemben elbukott rangadó után kellett újra megtalálnia a fonalat. Erre nem mindig megfelelő helyszín a Vákár Lajos Jégcsarnok, akkor sem, ha a szeredaiaknak nem úgy sikerült a szezonkezdet, ahogyan szerették volna. Az első harmadban csak kiállítások kerültek a jegyzőkönyvbe, egyenlő arányban, a másodikban már gólok is. Az elsőt a hazaiak szerezték, de egyetlen percig sem örülhettek a vezetésnek, az UTE három perc alatt két emberfórt használt ki, tehát fordított. A harmadik felvonás elején Benk András, a lila-fehérek legponterősebb játékosa – 4+4-nél tart az exfehérvári kedvenc – hozzátett még egyet, 1-3 után a csíkiak számára már nem volt visszaút, ez maradt a végeredmény is.

A kulcs a jó speciális játék volt

   

Az UTE az előnyök jó kihasználásával és a hátrányok kivédekezésével nyerte a meccset Csíkszeredában.

Tom McCarthy, vezetőedző, Csíkszereda: “Feljövőben volt a játékunk, megszereztük a vezetést, majd azt gyorsan semmissé tettük. A második kiállítás volt igazán bosszantó, amikor rosszul cseréltünk. Ez volt a mérkőzés kulcsmomentuma. Hátrányból már nem tudtunk olyan nyomást gyakorolni az ellenfélre, amely eredményes tudott volna lenni. Ez pedig folytatódott a harmadik harmadban is, az ellenfél elzárta az utakat előttünk. Viszont el kell mondjam, hogy a fiúk munkájával, a mérkőzésbe fektetett energiával elégedett vagyok. Látjuk, hogy egy-egy meccsen apróságok döntenek és ezekre nagyon oda kell figyeljünk.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Újpest: “Az egyik kulcsa a mérkőzésnek a jó speciális játékunk volt. Jól védekeztünk hátrányban és jól oldottuk meg az előnyös helyzeteket, ezekből két gól is lőttünk. A másik fontos elem, hogy nagyon fegyelmezetten és céltudatosan jégkorongoztunk a harmadik harmadban. Türelmesek voltunk, jól védekeztünk és egyszerűen játszottunk, nem úgy, mint a MAC elleni meccsünkön. Az utolsó harmadban a vezetésünk birtokában igyekeztünk figyelni a hátralevő időre is.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Máthé, Sikó, Péter, Szabó.
Ruczuj: 93,5% (Onodi)
K
Sila: 97,1% (Ágoston)
Papp, Gecse, Antal Zs., Moldován, Lanceleve
1
Nagy N., Gröschl, Sikorcin, Tóth, Csányi
Orbán, Salló, Alekszejev, Kovjazin, Farkas
2
Huba, Dósa, Benk, Frolík, Hebar
Campbell, János, McIntosh, Molnár Zs., Molnár Z.
3
Hegyi, Kiss, Nemes, Pápa, Virág
Bors, Rokaly, Péter, Antal N., Bíró
4
Nagy P., Garbacz, Dömötör, Pichler, Turbucz
Tom McCarthy, Nagy Béla
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 27:08 SCC Lanceleve Papp Moldován
1-1 28:05 UTE PP Tóth Gröschl Csányi
1-2 32:40 UTE PP Nagy N. Frolík Gröschl
1-3 41:52 UTE Benk Frolík Hebar
35 Kapura lövések száma 46
8 Kiállításpercek 12

Az SC Csíkszereda–UTE galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum