Hatpontos erdélyi rangadó Csíkszeredában

   

A Sportklub és a Brassó is kikapott pénteken, eleve gyengébben indították a szezont a vártnál mindketten, ezért is nagyobb a tét a szokásosnál is.

A Sportklub Csíkszereda és a Brassó MOL Liga- és román bajnoki mérkőzést játszik. Mindkét csapat nulla ponton maradt előző nap, a csíkiak 3-1-re kikaptak az újpestiektől, a brassóiak 5-3-ra elvesztették a Ferencváros elleni rangadót. A Csíkszeredának van miért javítania, a belgrádi nyitómeccs óta nem nyert, bár kétszer pontot szerzett, a MAC és a Fehérvári Titánok ellen csak büntetőkkel maradt alul. Ha nyer a Sportklub, megléphet a szintén 5-5 ponttal álló Galactól és Titánoktól. Ha nem számoljuk a szeredaiak Debrecen elleni értékelhetetlen 2-14-ét, akkor 5 meccsen 11 gólt kaptak, ez nem sok, de a támadásokat illetően muszáj javulniuk.

A Brassó kevésbé elégedetlen eddigi teljesítményével, ötből háromszor nyert, kétszer hosszabbításban. Három idegenbeli meccsükből kettőt hoztak, Belgrádból és Pesterzsébetről elvittek 3, illetve 2 pontot, csak a Megyeri úton kaptak ki 3-0-ra az UTE-től. Két légiósuk hozza a pont per meccs átlagot, McDonald 4+2-vel, Klempa 3+3-mal áll. A kapuban Tőke Zoltán 91,7%-os védési hatékonyságára sem lehet panasz a sárga-kékeknél. Ezzel együtt az előzőleg dobogóesélyesnek kikiáltott csapat most épp csak 7., aminél nyilván sokkal többre vágynak.

HSCBRA2

Az elmúlt szezonban lejátszott 6 SC–ASC MOL Liga-meccsből 4-et a Sportklub nyert, a csíkszeredai találkozókat tekintve 1-1 kétgólos siker, valamint egy hazai büntetős győzelem született. A szombati mérkőzés kulcsa a csíki légiósok teljesítménye lehet, ők eddig várakozáson alul teljesítenek, csak McIntosh 3 gólja és 1 gólpassza vállalható, Kovjazin és Alekszejev viszont még pont nélkül áll két mérkőzés után.

SC Csíkszereda–Brassó 4-2

   

A csíkiak nyerték a szezon első erdélyi rangadóját, ezzel megelőzték a brassóiakat a MOL Liga-tabellán, valamint megőrizték százszázalékos romániai bajnoki formájukat.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, a 12. percben Papp Szabolcs góljával megszerezték a vezetést. A második harmad közepén Molnár Zsombor emberelőnyös góljával kettőre nőtt a Sportklub előnye, de 45 másodperccel a dudaszó előtt McDonald szépített, szintén 5 a 4 elleni helyzetben. A meccset a harmadik játékrész első felében döntötték el a csíkiak, amikor 33 másodperc alatt két gólt lőttek, előbb Alekszejev, majd McIntosh talált be Tőke kapujába. A hátralévő játékidőben mindkét csapatnál előfordult egy-egy 2+10 perces kiállítás, a vendégeknél Bíró Ottó, a hazaiaknál Campbell kapott komolyabb büntetést fejre irányuló támadásért. Utóbbit kihasználta Klempa révén a Brassó. A Sportklub 4-2-re nyert, ezzel a 3 MOL Liga-pont mellett 3 román bajnoki pontot is szerzett.

Ugyanezt a játékot kell mutatnunk a folytatásban

   

A csíkszeredai edző elégedetten, a brassói csalódottan nyilatkozott.

Tom McCarthy, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Mondhatni az első percektől kezdve kézben tartottuk a meccset. Már a semleges zónában megakadályoztuk azt, hogy az ellenfelünk építkezni tudjon, továbbá a rengeteg korcsolyázással nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre. Állandó gólveszélyt tudtunk kialakítani, amelyben az ellenfél kapusa is elfáradt a harmadik harmadra. Ugyanezt a játékot kell mutatnunk a folytatásban is.”

Martin Lacroix, vezetőedző, Brassó: “A vereségünk oka elsősorban a fegyelmezetlen játékunk, amely következtében sok kiállítást kaptunk. Másodsorban az első játékrészben tálcán kínáltuk fel a lehetőségeket az ellenfélnek. És ezt nem szabadott volna. A második harmadra azt mondanám, hogy kiegyensúlyozott volt, de a második kapott gól nagyon megfogott. A szépítő találatunk után úgy gondoltam, hogy vissza tudunk jönni a meccsbe, de a harmadik harmadra már megint nem úgy jöttünk ki. Az első perctől oda kell figyeljünk a meccsekre. Ha a szólólehetőségeinket belőjük, talán az egy pontot elhozzuk, de a Sportklub ma teljesen megérdemelten nyert. A mai teljesítményünk az egy pontot sem érte meg.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1500 néző. Játékvezetők: Máthé, Péter, Sikó.
Onodi: 93,3% (Ruczuj)
K
Tőke: 89,2% (Béres)
Campbell, János, Péter R., Antal N., Bíró T.
1
Rawlyk, Nagy I., McDonald, Tranca, Klempa
Papp, Gecse, McIntosh, Molnár Zsombor, Molnár Z.
2
Filip, Bíró O., Molnár Zsolt, Mihály, Gliga
Orbán, Salló, Alekszejev, Lanceleve, Kovjazin
3
Csíki, Nagy Cs., Fodor, Zsók, Petres
Bors A., Rokaly, Antal Zs., Moldován, Farkas
4
Imecs, Balázs
Tom McCarthy, Nagy Béla
E
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:18 SCC Papp
2-0 29:16 SCC PP Molnár Zsombor Bíró T. Antal Zs.
2-1 39:15 BRA PP McDonald Rawlyk
3-1 45:39 SCC Alekszejev Kovjazin McIntosh
4-1 46:12 SCC McIntosh Molnár Zsombor
4-2 54:42 BRA PP Klempa Gliga Rawlyk
37 Kapura lövések száma 30
20 Kiállításpercek 26

A Csíkszereda–Brassó galériája

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum