Álomdöntő helyett álomelődöntő

   

Minden nagy torna talán legjobban várt összecsapását ezúttal a fináléba jutásért rendezik: Kanada és Oroszország újra egymásnak feszül.

Lehengerlő teljesítményt nyújtott eddig a Világkupán Kanada. Háromból három meccset nyertek, 14-3-as gólkülönbséggel állnak, több mint 161 percen keresztül álltak vezetésre a lehetséges három órából. Csak az amerikai csapat ellen inogtak meg egy kicsit, másfél percig hátrányban voltak, de villámgyorsan fordítottak. Ezek után teljes joggal vetődik fel a kérdés, ki állítja meg ezt a válogatottat? Az oroszoknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen Kanada borzasztóan kiegyensúlyozott, 20 játékosából 16 szerzett pontot a három meccsen. A Crosby, Bergeron, Marchand első hármasnak még meg sem kellett izzadnia, így is be tudtak tenni a közösbe öt gólt és kilenc pontot. Mi lesz, ha valóban beindulnak? A Price vezette védelem is stabil lábakon áll. A Canadiens kapusa 63-ból 61 lövést megfogott, és ami még szembetűnőbb, a csapat mind a tíz emberhátrányos szituációját kivédekezte. A tét nélkül harmadik csoportmeccs után Babcock mester visszatér az eredeti felálláshoz, ez azt jelenti, hogy Shea Weber és Ryan Getzlaf ismét ott lesz a jégen.

CANEUR VK

Az oroszok túlélték az első forduló sokkját, a svédek elleni vereséget. Ovecskinék összekapták magukat a folytatásra, hozták a két kötelező győzelmet, amiből az U23 elleni volt igazán látványos. Ennek ellenére bőven van mit még javítania Oleg Znarok kapitánynak, főleg a speciális játékhelyzeten, ami meg sem közelíti az ellenfélét. Oroszország nyolc előnyéből még egyet sem váltott gólra, ez pedig kulcskérdés lehet az elődöntőben. Az emberhátrányok kivédekezése úgy-ahogy rendben van, 13 szituációból két gólt kaptak. További problémát jelenthet Pavel Dacjuk, aki már a finnek elleni sorsdöntő ütközetet is kihagyta, és egyelőre nem tudni, ott lesz-e éjjel egykor a jégen. Ha nem, akkor a helyét az első sorban ? Ovecskin és Taraszenko között ? minden bizonnyal Jevgenyij Kuznycov foglalja el.

Végül érdemes kiemelni még egy pontot, mégpedig az első játékrészt. A kanadai válogatott gálázott a csoportmeccsek első harmadában, összesen nyolc gólt ütött, és csak egyet kapot,t így hamar megalapozta a sikert, nem kellett teljes erőbedobással küzdenie a folytatásban. Az orosz válogatott ellenben egyszer sem talált be az első húsz percben, az övék a következő menet volt, hat góljukból öt ebben a periódusban született. Amennyiben az oroszok átvészelik az első harmadot, lehet keresnivalójuk, minden más esetben hamar elveszíthetik döntős álmaikat.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum