A forduló rangadóját játsszák Brassóban

   

Megerősödött Brassó várja a megerősödött Ferencvárost.

A Csíkszeredához hasonlóan négy román bajnokival melegített a Ferencváros elleni mérkőzésre a Brassó, amelynek jól sikerült nyári igazolásai nyomán utolsóból az esélyesek közé sikerült lépnie. Ezek közül  két Progym elleninek sportértéke is volt, a Sportul elleni meccsek viszont talán még kétkapus edzésnél is gyengébbek voltak. Igaz, ezek alkalmat adhattak Martin Lacroix vezetőedzőnek arra, hogy gyakorolhassa csapatával az általa elképzelt játékrendszert 5 az 5 elleni felállásban is. 4 mérkőzést követően 7 pontja van a brassói csapatnak, ahogy vendégének, a Ferencvárosnak is. A két csapat a második játéknapon már találkozott egymással Pesterzsébeten, akkor is az derült ki, közel vannak egymáshoz, hosszabbításban nyert a Brassó akkor. A pénteki házigazda azóta két, nem túl sikeres MOL Liga meccsen van túl. Újpesten 3-0-ra kapott ki, míg legutóbb hazai jégen a Fehérvári Titánok ellen kétszer is az utolsó pillanatok mentették meg a csapatot, előbb a rendes játékidő letelte előtt másfél perccel mentette hosszabbításra a meccset McDonald, majd a hosszabbítás vége előtt 3 másodperccel ugyanő a győztes gólt is belőtte. Ekkora mázlija viszont nem mindig lesz a csapatnak, Lacroix edzőnek muszáj lesz rendbe tennie a csapat helyzetkihasználását. Az eddigi mérkőzéseken a honosítási procedúra lezárására váró Patrik Polc, Gyenyisz Zabludovszkij és Jevgenyij Jemeljanyenko nem vett ugyan részt, de nélkülük is elég erős a keret.

A vendégek nem bíztak semmit a véletlenre, már szerda este útra keltek Brassóba, ahová csütörtök reggel meg is érkeztek. A meccs előtti napba egy edzés és lazításképpen egy kirándulás a város fölé tornyosuló hegyekbe is belefért. A jelentősen megfiatalodott társaság meglepően masszívan áll a lábán, az első fordulóban a MAC-nak okozott nehéz perceket, a frissen igazolt Tommy Sumi és a tavalyról maradt Jereme Tendler a kanadai tabella és a góllövőlista élmezőnyében áll. Greg Lindqvist vezetőedzőnek remek a helyismerete Brassóban illetve egész Romániában, így a hosszú túrákat a lehető legkényelmesebben fogja tudni megoldani a csapat, buszlábakra aligha lehet majd hivatkozni. A Ferencvárosnak egy biztos hiányzója lesz, Rafaj Attila ugyanis a Brassó elleni meccsen fejezi be kétmeccses eltiltásának letöltését, így a túra következő összecsapásán csatlakozhat majd a társakhoz.

ftc-edzes

“A MOL Liga egyik legerősebb csapat ellen fogunk játszani – mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Martin Lacroix, a Brassó vezetőedzője. – Nagyon nehéz mérkőzést várok. Igaz, hogy Pesterzsébeten nyerni tudtunk ellenük, de megmutatták, hogy minőségi csapatuk van. Ezúttal a saját szurkolóink előtt fogunk játszani, remélem, telt ház lesz, mindent meg kell tegyünk a három pont megszerzéséért. A csapat hangulata kitűnő, a fiúk remekül dolgoznak, remélem, hogy győzni tudunk péntek este.”

“Mindig nagyszerű érzés a számomra visszatérni Brassóba – kezdte rendkívül udvarias mondandóját Greg Lindqvist. – Nagyon örülök, hogy erre az idényre ismét versenyképes csapata van ellenfelünknek, és így újra a trófeákért harcolhat. A brassóiak kerete a MOl Liga három legerősebbje között van, így nagyon nehéz dolgunk lesz péntek este. Játszottunk ellenük már Pesterzsébeten jó egy hete, akkor legyőztek bennünket, de úgy érzem, mi sem vallottunk szégyent. Érdekes mérkőzésre számítok két nagyon jó csapat között, sok korcsolyázással, biztos vagyok abban, hogy jól fognak szórakozni, akik látják majd. A Brassónak nagy előnyt jelent, hogy ahogy hallom, a szurkolóik visszatértek a csarnokba, hiszen az övék az egész liga legjobb szurkolótábora.”

Brassó–Ferencváros 3-5

   

A két hétpontos csatájából a vendégek jöttek ki jobban, a Corona ezúttal hiába zárkózott fel, pontot nem tudott szerezni.

Második hazai találkozóját játszotta a nyáron alaposan megerősített Brassó, ellenfele ezúttal az igen jól teljesítő Ferencváros volt. McDonaldék néhány nappal ezelőtt a Fehérvárral sem bírtak rendes játékidőben, sőt, ellenfelük vezetése után csak kapuslehozatallal sikerült hozniuk az ikszet, majd a ráadásban a pluszpontot is elvitték. Ezúttal is futniuk kellett az eredmény után, azzal a különbséggel, hogy sokkal több gól esett. Az elsőt ráadásul ők lőtték Tomás Klempa révén, ám erre egymás után háromszor válaszoltak a zöld-fehérek. A harmadik felvonás elején aztán gyorsan egyenlített a Corona, mégsem sokáig örülhettek szurkolóik, Szappanos Dávid ugyanis visszavette a fórt. A kapuslehozatal nem segített, hiába támadhattak hat a négyre Juhamatti Hietamaki menetrend szerinti kiállítása miatt, Thomas Sumi fél perccel a vége előtt lezárta a nyitott kérdéseket. A Ferencváros finn védője rá jellemző módon minden szóba jöhető tekintetben észrevétette magát, egy-egy gólja és asszisztja mellett négyszer kellett kimennie két percre. Ezekből azonban szerencséjére csak egy Brassó-gól született.

Az 5-3-mal a Ferencváros egyrészt visszavágott a múltkori hosszabbításos erzsébeti 3-4-ért, másrészt 10 pontjával felkapaszkodott a dobogóra. A Brassó szombaton erdélyi csúcsrangadót játszik Csíkszeredában, a Fradi vasárnap megismerkedhet a galaci jégcsarnokkal.

A játékosok érzelmileg leblokkoltak

   

Egyszer játszhatott emberelőnyben a Ferencváros, tizenegyszer a Brassó, mégis a zöld-fehérek győztek.

Martin Lacroix, vezetőedző, Brassó: “Csalódást keltő az eredmény a számunkra. Sokat játszottunk emberelőnyben, de ezekből csak két gólt lőttünk. Pedig többet is szerezhettünk volna, például az utolsó kiállításnál, amikor kettős emberelőnybe kerültünk. Rengeteget hibáztunk, a játékosok érzelmileg leblokkoltak. Végeredményben azt kell mondanom, a Ferencváros sokkal jobban játszott, mint mi, ezért megérdemelte a győzelmet. A fiúk megtettek mindent, amit tudtak, de egyszerűen nem volt szerencséjük.”

Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencváros: “Nagyon örülök a három pontnak. Rengeteget voltunk emberhátrányban, de ezekből csak két gólt kaptunk, mi viszont lőttünk is egyet, és ez így döntőnek bizonyult a végeredmény szempontjából. Az első harmadban jól játszottunk 5 az 5 ellen, jók votunk emberhátrányban is, de elfáradtunk ebben. A Brassó nagyon jó csapat, aki ellen mindenkinek rendkívül nehéz dolga van, szerencsére nekünk sikerült elfeledkeznünk erről. Nagyon boldogok vagyunk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1200 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csata, Redai, Andrei.
Tőke: 85,2% (Béres)
K
Sevela: 90,0% (Soós)
Filip, Bíró O., Molnár, Mihály, Tranca
1
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Szappanos
Rawlyk, Nagy I., McDonald, Klempa, Gliga
2
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Gágyor, Kiss
Csíki, Nagy Cs., Fodor, Zsók, Petres
3
Lengyel, Németh, Farkas, Fliszár, Papp
Imecs, Balázs, Bíró G., Péter, Bíró M.
4
Egyed, Inglis, Üveges
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
E
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:51 BRA PP Klempa McDonald Gliga
1-1 30:09 FTC PP Jaborník Hietamaki Dubek
1-2 38:00 FTC Hietamaki Fliszár Szappanos
1-3 38:13 FTC Tendler Jaborník Farkas
2-3 40:51 BRA PP Nagy I. Klempa
3-3 43:54 BRA Balázs
3-4 47:18 FTC Szappanos Jaborník Dubek
3-5 59:37 FTC EN Sumi Sevela
30 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 24

A Brassó–Ferencváros képei

 

A Brassó–Ferencváros góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum