Kanada?Európa 4-1

 

A torna legnyugodtabb hangulatú mérkőzését csak tíz percre tudták nyitottá tenni Kopitarék. Toewsnak nagyon ment ellenük.

Két olyan csapat játszotta a szerdai zárómeccset, amelyik már bekerült az elődöntőbe. Egymás elleni meccsük tétje csupán annyi volt, hogy melyikük lesz a csoportelső. Annyit lehetett tudni, hogy a győztes elkerüli a svédeket a legjobb négy között, és Oroszországgal vagy Észak-Amerika U23-aival találkozik a döntőbe jutásért.

Kanadából ezúttal Shea Weber, Ryan Getzlaf és Carey Price kapott pihenőt.

Váltakozó irányú támadások és Rieder-ziccer vezette fel a meccset, de a német támadó melléhúzta a korongot a végén. Nem így tett Sidney Crosby egy lepattanóval. Bouwmeester bombája mellé ment, de a 87-es összeszedte, és olyan gyorsan centrifugálta át magát a kapu mögött, hogy Halak nem érhetett át. Egykorongnyi hely maradt a vas és a mamut között, persze megtalálta Crosby. Az 5. percben 1-0-ra vezetett Kanada. Egymás után érkeztek a lövések a szlovák kapusra, Perry, Stamkos és Marchand ellen is egy az egy elleni csatát nyert Jaroslav Halak. Az utolsó percben mégis az ő hibájából módosult 2-0-ra az eredmény. A kapu mögül nem jó helyre passzolt, Duchene kapásból centerbe vágta a korongot, Halak nem ért vissza a Toews korcsolyájáról a kapujába pattanó korongra. A 15:4-es kapura lövési arány tükrözi a látottakat, pedig egyáltalán nem játszott rosszul Európa sem, csupán annyi történt, hogy erősebb csapat hokizott a túloldalon.

CANEUR VK

A második harmad álmoskásan indult, nem volt elég éles Kanada sem, a koncentrációja legalábbis nem a megszokott szinten mozgott, ez később az emberelőnyös játékon is látszott. A 25. percben érdekes gól következett. Úgy tűnt, Crawford mamutja a helyén van, azaz a jégen, de Hossa bebizonyította, hogy nem eléggé. Szinte az alapvonalról lőtt a szlovák csatár középerősen a kapuba, 2-1. Az európaiak felszívták magukat még jobban, mivel felcsillant az egyenlítés reménye. De ez a sugár nem volt vastag és nem tartott sokáig. Támadásban elkövetett hiba miatt Toews szaladhatott el két társával, csak az eltört ütőjű bekk maradt velük szemben. A Chicago csapatkapitánya nem vacakolt, Halak lepkését átbombázva szerezte a harmadik gólt. Egyszerű gól volt, a látványos fajtából, 3-1.

Az Európa-válogatott lendülete és hite megtört a kétgólos vezetés után, és ismét Halak vált a legjobb emberükké. A záró húsz perc kérdése a gólkülönbség volt. Kanada a leggyengébb meccsét játszotta a tornán, de teljesen nyilvánvaló volt, hogy ezúttal csak a győzelem érdekelte Mike Babcock legénységét. Ezt pedig magabiztos kézzel húzták be. A végén Toews még megmutatta, mi a különbség egy gyors és egy idősödő játékos reakcióideje között, Charától piszkálta el szemfülesen a korongot, ebből Couture szerezte a negyedik hazai találatot. 4-1-re nyert Kanada.

Egyedül zárták százszázalékos teljesítménnyel a csoportmeccseket, elődöntőbeli ellenfélre várnak. Talán maguk sem tudnák eldönteni, kivel játszanának szívesebben szombaton. A McDavid fémjelezte Észak-Amerika U23-mal, vagy az Ovecskin vezette Oroszországgal.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum