Vay Ádám kivédte a Blackhawks szemét

   

A Minnesota Wild a magyar kapus szenzációs teljesítményének is köszönhetően szerezte meg első győzelmét az NHL utánpótlástornáján.

Véget ért az idei Prospects Tournament Traverse Cityben, amelynek utolsó napján a Minnesota Wild a hetedik helyért játszott a Chicago Blackhawksszal. Eddig nem volt szerencséje a Wildnak, a csoportmeccsek során három szoros vereséget szenvedtek, a végén mindig pont nem úgy sikerültek a dolgok, hogy az nekik legyen jó. Derek Lalonde vezetőedző nem idegeskedett, többnyire dicsérte csapatát, és a helyosztón végül ki is jött a lépés. A kapuban Vay Ádám kezdett, 40 percig nem is született gól, a harmadik harmadban a Chicago törte meg a csendet. A Wild ekkor sem rezelt be, nyomás alá helyezte ellenfele kapusát, amelynek kisvártatva egyenlítés lett a vége. A döntetlen az utolsó percre is megmaradt, ám ekkor a Wild két gólt is lőtt, az utolsót üres kapura, 0,2 másodperccel a dudaszó előtt. A 3-1-es győzelemben és a hetedik hely megszerzésében hatalmas szerep jutott Vay Ádámnak, aki az egyetlen kapott gól mellett 26 lövést fogott, ez bődületesen jó, 96,3%-os hatékonyság.

AdamVay

Vay összesen három meccsen jutott szóhoz. A Dallas ellen a harmadik harmadban állt be, miután kollégája apróbb sérülést szenvedett, de hidegen is egyből óriási ziccert hárított, amikor ketten vezették rá a korongot. Végül az összes kapujára érkező lövést fogta, szám szerint kilencet. Ezt követte a Carolina Hurricanes elleni meccs, aminek az első harmadát nagyon elrontotta a csapat, 3-0-ra vezetett az ellenfél. Ezt követően 3-2-re feljött azonban a Wild, amiben Vaynak is nagy szerepe volt, edzője meg is dicsérte a végén.

Ezzel együtt a legjobb teljesítménnyel a torna utolsó meccsén rukkolt ki a magyar kapus. Edzője ismét elégedetten nyilatkozhatott: ?Kapusaink a torna elejétől a végéig kiválóak voltak. Minden este nagyszerűen teljesítettek és jól játszottak, végig élesek voltak és bíztak magukban. Kontrollálták a kipattanókat, tartást adtak a csapatnak.? Hogy lássuk, nem üres szavak ezek, érdemes felidézni a csapat tavalyi teljesítményét ugyanezen a tornán: akkor négy meccsen 24 gólt kaptak, most 9-et.

Lalonde mester nem véletlenül volt összességében kissé fanyaran pozitív: ?Talán jobb sorsra lettünk volna érdemesek, mint hogy három vereség mellett csak egyszer győzzünk. Négyből három ellenfelünknél többet lőttünk kapura, hármuknál több nagy helyzetet dolgoztunk ki. Nem kaptunk gólt emberhátrányban, az emberelőny is jól működött. Sok dolgot jól csináltunk.?

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum