Végre a brassói szurkolók is mehetnek MOL Liga-meccsre

   

Utolsóként a brassói csarnok is bekapcsolódik az idei bajnokságba, a Fehérvári Titánok lesz a helyi idénynyitó vendége.

Remekül erősített a Corona a nyáron, papíron az egyik legerősebb keretet hozta össze a régi-új szakosztályvezetés. Az előzetes esélylatolgatásokra ráerősítve Mihály Árpádék nyitásként nem egészen 30 percnyi jó játékkal biztos győzelmet arattak Belgrádban, majd hosszabbításban győztek Pesterzsébeten. A Megyeri úton viszont a szintén jól erősítő UTE megállította a csapatot, amely hazatérése óta négy román bajnokival tartotta edzésben magát. Az egyik Progym elleni találkozó túlórába csúszott, ami legalább röpke elgondolkodásra kell késztesse a szakvezetőket, hiszen a két klub lehetőségei és játékoskerete között ég és föld a különbség. Martin Lacroix és Keresztes Ottó edzők legfontosabb feladata, hogy megtalálják a hullámzó teljesítmény okait, majd a lehető legmagasabb szinten stabilizálják a csapat játékát.

A brassóiak eddig nem számíthattak az állampolgári eskü előtt álló Jevgenyij Jemeljanyenko, Gyenyisz Zabludovszkij és Patrik Polc játékára, és egyelőre nem érkezett hír arról, hogy megtörtént volna az ünnepélyes esemény. Így abból kell kiindulnunk, hogy őket továbbra is nélkülözik. De így is ott lesz a jégen McDonald, Klempa, Rawlyk és Filip, valamint természetesen a hazai játékosok krémje.

BRA-SST

Fotó: Corona Brassó facebook (Tamási Zoltán)

A Fehérvár a két ligaújonc, a Galati és a HK Beograd társaságában alkotja azok társaságát, akik még nem tudtak rendes játékidőben nyerni. A nyitó fordulóban Dunaújvárosban szenvedtek vereséget a fiatalok, azóta minden meccsükön szereztek pontot. A galaciaktól oda-vissza kikaptak hoszabbításban, a Csíkszeredát büntetőkkel legyőzték. A hárommérkőzéses romániai túra utolsó állomása következik számukra. A csapat jelentős részben kicserélődött, a fiatalok közül többen elmentek vagy feljebb léptek az EBEL-csapathoz, és a légiósoknál is volt változás. Bár még csak rövid idő telt el a bajnokságból, de úgy tűnik, Kyle Just személyében sikerült jó pontszerzőt szerződtetniük, aki pótolhatja a távozott Holmberget. Ugyanakkor Bodo, Orban, Grieve és Becze utódait még keresnie kell Kóger Istvánnak. A csapat már a galaci mérkőzés másnapján áttelepült Brassóba, a pihenőnapon csapatépítésként kirándult, megnézte a törcsvári várat.

“Nem tudok túl sok sokat a Fehérvárról egyelőre – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Martin Lacroix, a Brassó edzője. – Annyit igen, hogy a Galati ellen hosszabbításban kaptak ki. Még szükségem van néhány hétre, hogy kialakítsam a magam képét arról, hogy milyenek a magyarországi csapatok a MOL Ligában. De nekünk amúgy is elsősorban a saját csapatunkra kell fókuszálnunk, amikor a meccsre készülünk, és remélem, hogy jó eredményt fogunk elérni a Titánok ellen, majd a soron következő többi hazai mérkőzésünkön is. Tudjuk, hogy a fiatal fehérváriak képesek jól játszani, és mindent megtesznek majd, hogy problémákat okozzanak nekünk. Ennek ellenére remélem, hogy győztesként jövünk le a jégről. Szeretnénk jó játékkal boldoggá tenni a szurkolóinkat, akik bizonyára sokan jönnek el, hogy megnézzenek bennünket.”

Brassó–Fehérvári Titánok 2-1

   

Nem megy a hirtelen halál műfaja a fiataloknak, harmadik meccsüket bukják el így. A pontszerzés azonban így is bravúr, még ha ez most feltehetően nem is vigasztalja a csapat tagjait, akik másfél percre voltak a három pont megszerzésétől.

A várakozásoknak megfelelően Jemeljanyenko, Zabludovszkij és Patrik Polc állampolgári esküjére a meccs kezdetéig nem került sor, így őket nélkülözni voltak kénytelenek a hazaiak. Polc hiányában Tőke kezdett a kapuban, míg a túloldalon Scola állt a vasak közé. Az első 40 perc két ellentétes harmadot hozott, az elsőben a vendégek szögezték kapujukhoz az ellenfelet, 12-5-re nyerve a kapura lövéseket, a másodikban a hazaiak átvették az irányítást, ami 11-4-es lőlapban is megnyilvánult. Gólt azonban egyik oldalon sem sikerült szerezni, így 0-0-ról kezdték a felek az utolsó húsz percet. A periódus legelején hatalmas lehetőséghez jutott a Brassó, Szabó Bence magas botját követően ugyanis négy teljes percig emberelőnyben játszhattak. Ebből azonban a vendégek jöttek ki jobban, a 46. percben az idén a MOL Liga mezőnyébe valósággal berobbant Vízi Dániel szerzett vezetést. A 19 éves fiatalembernek tavaly összesen 3 MOL Liga meccs jutott, a Brassó elleni találkozóig ehhez képest négy meccsen már öt pontnál járt. Ezek jelentős részét a Shupe és Just alkotta sor harmadik tagjaként szerezte, ezúttal azonban nélkülük oldotta meg kiválóan feladatát, méghozzá a Rawlyk, Nagy István, McDonald, Klempa, Gliga alkotta ötössel szemben.

A hazaiak sokáig nem találtak utat az egyenlítéshez, mígnem másfél perccel a lefújás előtt kapusukat is lehozták. A húzás bejött, McDonald értékesítette Mihály Árpád passzát és kiegyenlített. Jöhetett a hosszabbítás, amelyben elcserélték magukat a vendégek, de hősies védekezéssel kihúzták ezeket a nehéz perceket. Itt azonban még nem volt vége a megpróbáltatásoknak, 20 másodperccel a vége előtt Just szedett össze egy kiállítást és ez már sok volt a csapatnak. Pedig már csak három másodpercet kellett volna kihúzni, de McDonald nem kegyelmezett és megszerezte a győzelmet csapatának. Hihetetlenül pechesen alakul eddig a szezon a fehérváriak számára, ötödik meccsüket játszották kedden, ebből négyen nem született döntés 60 perc alatt, egy ment el egészen a rávezetésig. Ez utóbbit meg is nyerték, viszont három meccset buktak a hirtelen halálban. Ezúttal sincs semmi okuk szégyenkezni, egy papíron jóval esélyesebb ellenféllel szemben álltak helyt remekül.

Szórakoztató mérkőzés volt a szurkolóknak

   

Senki sem volt elégedetlen a túlórázásba torkolló meccs után.

Martin Lacroix, vezetőedző, Brassó: “Nagyon jól játszott mindkét csapat, szórakoztató mérkőzés volt a szurkolóknak. Emlékezetes előadást produkáltak a játékosok a jégen. Jól játszottunk 5 az 5 ellen, domináltunk, olykor tekintélyes volt a fölényünk. Sajnos amikor emberelőnybe kerültünk, képtelenek voltunk gólt lőni, mi több, még mi kaptunk egy ilyen helyzetből. Nagyon örülök, hogy végül mégis sikerült a meccset a saját javunkra fordítani, és ezzel két pontot szereznünk.”

Hegyi Ádám Zoltán, másodedző, Fehérvár: “Nem tudok sokat mondani erről a mérkőzésről azon kívül, hogy van egy kivételes kapusunk, aki végig meccsben tartott bennünket. Ahogy korábban is mondtam, tapasztalatlan, fiatal csapatunk van, de még csak a kezdeteknél járunk. Végeredményben fontos pontot szereztünk, még ha túl sok kiállítást is szedtünk össze, különösen a meccs utolsó szakaszában.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1300 néző. Játékvezetők: Csomortani, Siko, Redai, Bandi.
Tőke: 96,0% (Béres)
K
Scola: 95,3% (Lemay)
Rawlyk, Nagy I., McDonald, Klempa, Gliga
1
Szaller, Láday, Varga, Sofron, Reiter R.
Filip, Bíró O., Molnár, Mihály, Tranca
2
Arany, Reiter A., Reisz, Szász, Mazzag
Csíki, Nagy Cs., Fodor, Zsók, Petres
3
Krogh, Szabó B., Just, Vizi, Shupe
Imecs, Balázs, Bíró G., Péter Zs., Bíró M.
4
Korbuly, Hamvai, Balogh, Kiss, Tóth
Martin Lacroix, Keresztes Ottó
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 45:21 FHA SH Vizi
1-1 58:28 BRA McDonald Mihály
2-1 64:57 BRA PP McDonald Rawlyk Mihály
43 Kapura lövések száma 25
8 Kiállításpercek 10

A Brassó–Titánok képes összefoglalója

   

Látványos felvezetéssel nyitotta a meccset a Brassó.

A Brassó–Titánok videója

   
A keddi MOL Liga-mérkőzés góljai az alábbi linken tekinthetőek meg.
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum