A Fradi ellen javíthat idegenbeli mérlegén a DAB

   

Az Acélbikák tavaly nem tudtak nyerni Pesterzsébeten, a feladat idén sem lett könnyebb.

Pénteken a DAB Debrecenben elvesztette veretlenségét, így már nincs 100%-os csapat a ligában. Vasárnap is nagyon kemény próba vár Lee Gilbert fiaira, hiszen Pesterzsébetre utaznak, ahol nagyon masszív keretet alakítottak ki a szakvezetők. Azonban az újvárosiak is sokat erősödtek a nyáron. Ennek egyik legfontosabb mércéje az idegenbeli teljesítmény lesz. Tavaly a Dunaújváros-táblát elhagyva egyszerűen képtelen volt a csapat megközelíteni azt a teljesítményt, amire hazai pályáján képes volt. A 72 idegenben megszerezhető pontból mindössze 16-ot tudtak összekaparni, ami 22%. Ennél csak a kivéreztetett Brassó gyűjtött kevesebbet (kettővel), de a Csíkszereda 25, a Ferencváros 27 pontra volt képes. Ez a differencia jelentős szerepet játszott annak eldöntésében, hogy melyik csapat kerül a rájátszásba és ez feltehetően idén is így lesz.

FTCDAB13

A dunaújvárosiaknak tavaly nem termett sok babér Erzsébeten, három meccs alatt egyetlen pontot sem szereztek, az összesített gólkülönbség 15-6 volt a Fradi javára. A zöld-fehérek számára keményen kezdődött a szezon, a MAC otthonában mindössze 2-1-re kaptak ki, majd a Brassóval játszottak egy hasonlóan kiélezett mérkőzést, amit hosszabbításban buktak el. Pénteken jóval könnyebb volt, mint a dunaújvárosiaknak, az egyelőre nem túl acélos Belgrádot győzték le 10-2 arányban. Ez utóbbi meccsen apróbb változást eszközölt Lindqvist mester az összeállításban. Az első sorból Tendler és Sumi mellől Kiss Ákos lekerült a második támadóhármasba, Dubek és Rafaj mellé, míg onnan Szappanos került fel az első egységbe. A jászberényi csatár sokáig a bombaerős Bikák első soros csatára volt, tavaly eligazolt a MAC-ba, ami törést eredményezett a karrierjében. Korábban három egymást követő szezonban is pont per meccs átlagot produkált, tavaly ennek a felére volt képes. Ha az első sorban újra megérzi a bizalmat és utoléri önmagát, abból sokat profitálhat majd a Ferencváros.

FTC–DAB 3-2

   

Álomszerű kezdés után pont nélkül távozott a DAB Pesterzsébetről, az átok tehát tovább tart.

Peter Sevela korábbi csapata ellen védett a Ferencváros színeiben. Azari Zsolt már húsz másodperc után mattolta, kihasználva egy komoly hazai védelmi hibát. A folytatásban összeszedte magát a Fradi, és csakhamar egyenlített. Szappanos Tendlert ugratta ki, aki megoldotta a feladatot.

Tendler a vezetéshez is hozzátette a magáét, Hietamakinak ő passzolt, amiből a finn a 32. percben 2-1-re változtatta az állást. Meglepetésre Nagy Márk révén egyenlített a DAB. Az újvárosiak saját nevelésű, 19 éves csatára ebben a szezonban a második sorban kap lehetőséget, és máris élt vele: megszerezte pályafutása első MOL Liga-gólját. Negyedórás szünet következett plexitörés miatt, majd újra jött Tendler, aki ezúttal Jaborniknak adott pontos passzt, aki a 40. percben megszerezte a vezetést ismét, 3-2.

Az eredmény az utolsó harmadban nem változott, pedig az újvárosiak igen aktívak voltak az ellenfél kapujánál. Nagyon értékes három pontot szerzett a zöld-fehér csapat. A DAB-nak pedig még tovább kell javulnia.

Elkerülhető hibákat követtünk el

   

A Ferencváros és a Dunaújváros vezetőedzője értékelte a két csapat vasárnapi meccsét.

Greg Lindqvist, vezetőedző, FTC: “Örülünk a 3 pontnak, habár nem volt jó meccs. Hanyagul játszottunk, idegeskedtünk, elkerülhető hibákat követtünk el. Ez a teljesítmény messze van attól, amire képesek vagyunk. Szereztünk 3 pontot, így 6 pontos hétvégét zártunk. A következő héten Romániába utazunk, ahol ismét a maximumot kell nyújtanunk.”

Lee Gilbert, vezetőedző, DAB: ”Nehéz meccs volt, úgy érzem, mindkét csapat kellően jó formában van. Nem ez volt a legjobb meccsünk. Keményen játszott mindenki, sajnos nem sikerült pontot szereznünk.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 281 néző. Játékvezetők: Rencz, Kincses, Kókai, Soós.
Sevela: 93,9% (Soós)
K
Duschek: 89,7% (Baca)
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Szappanos
1
Hruby, Pfeil, Dansereau, Cseter, Azari
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Gágyor, Kiss
2
Lévai, Ladigin, Becze, Nagy, Rubin
Üveges, Lengyel, Inglis, Farkas, Papp
3
Lencsés, Magosi, Németh P., Borbás, Léránt
Hardi, Egyed, Németh Á.
4
Horváth, Mátyásy, Szepessy M., Odnoga, Tanka
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
E
Lee Gilbert, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:20 DAB Azari Dansereau
1-1 08:15 FTC Tendler Szappanos
2-1 31:00 FTC PP Hietamaki Tendler Schwindt
2-2 32:03 DAB Nagy Becze Ladigin
3-2 39:25 FTC PP Jaborník Tendler Erdélyi
29 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 18

Az FTC–DAB góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum