Bartalis István szenzációs gólt lőtt

   

A magyar válogatott csatára megszerezte első DEL-es gólját.  A Villach hatosával szereti lőni a gólokat idén, Vas Mártonéknak öt sikerült, azzal sem sikerült nyerni.

A Schwenninger Wild Wings az első fordulóban sima, 4-0-s vereséget szenvedett az Ingolstadt otthonában. Pat Cortina fiai vasárnap hazai pályán javíthattak a ligaújonc Fischtown Pinguins ellen. Ezt meg is tették, amiben Bartalis Istvánnak is nagy szerepe volt. A magyar csatár az első sorban kapott helyet, centere a svéd Andreé Hult, jobbszélsője a kanadai Jerome Samson volt. Utóbbi lopott el egy korongot az első harmad derekán a támadóharmadban, bement vele a kapu mögötti területre, ahonnan kiválóan tette be az érkező Bartalisnak, aki egy óriási csellel küldte el az egyik védőjét, majd finom fonáklövéssel tréfálta meg a másik hátvédet és a kapust egyszerre. Gyönyörű találat volt. A második harmad legelején kiegyenlítettek a vendégek, azonban 20 másodperccel a szünet előtt visszavette a vezetést a Wild Wings. A bremerhaveni csapat azonban másodszor is ki tudott egyenlíteni, mégpedig a 47. percben. Erre a rendes játékidőben már nem találta a választ a hazai együttes, de a hosszabbítás első percében egy emberelőnyös góllal eldöntötte a mérkőzést és 3-2-re nyert.

Wehrsék továbbra is hatosával lövik a gólokat az EBEL-ben. Az első fordulóban Ljubljanában nyertek 6-1-re, a második fordulóban egy ennél sokkal nagyobb haditettet hajtottak végre, a cseh Znojmót fogadták és nyertek 6-0-ra. A 12. percben már 2-0-ra vezettek, innen azonban viszonylag nehezebben ment a végső döfést is bevinni ellenfelüknek. A második harmad utolsó percében született harmadik góljuk már biztonságosabb távolságot biztosított számukra. Az utolsó húsz perc igazi örömhokit hozott a szurkolóknak, a 47., a 49. és az 58. percben is mattolták a cseh védelmet, így alakult ki a 6-0-s végeredmény. Wehrs ezúttal nem szerzett pontot.

Hiába lőtt 5 gólt hazai pályán Vas Márton csapata, a Freiburg a Heilbronner Falken ellen, ezen a meccsen tényleg hat gól kellett volna a győzelemhez. Az első harmadban minden kiválóan alakult a hazaiak négy gólt ütöttek, amire a vendégek csak kettővel tudtak válaszolni. A középső játékrészt 1-1-gyel abszolválták a felek, a meccs végét azonban a túloldalon bírták jobban, 2-0-ra nyerték ezt a 20 percet. Az egyenlítő találat az utolsó percben esett. Jöhetett a hosszabbítás, amely nem hozott eredményt, sőt, a rávezetések közül az első három kísérlet is mind a két oldalon kimaradt. Ekkor érkezett a meccs hőse, Rylan Schwartz, aki már addig is 1+2-t csinált a meccsen és belőtte a mindent eldöntő büntetőt. 6-5-re kikapott, de legalább pontot szerzett a Freiburg, amelyben Vas Márton egy asszisztot jegyzett.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2016/17:

Név Csapat Liga H M G A P
Bartalis István Schwenningen DEL (GER-1.)  11. 2 1 0 1
Dudas Jesse TPS Liiga (FIN-1.)
Fekete Dániel VEU Feldkirch Alpesi Liga (AUT-2.) 2. 1 0 3 3
Galló Vilmos Linköping HC SHL (SWE-1.)  14. 1 0 0 0
Gáspár Máté EHC Linz EBEL (AUT-1.)
Hári János Leksands IF SHL (SWE-1.)  4. 1 0 0 0
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 7. 2 0 1 1
Vas Márton Freiburg DEL2 (GER-2.) 12. 2 0 1 1
Vay Ádám Minnesota NHL
Wehrs Kevin Villach EBEL (AUT-1.) 1. 2 1 2 3

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma),
M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Vay esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum