A Fradi után az UTE látja vendégül a Belgrádot

   

A szerb ligaújonc egy tízessel távozott Pesterzsébetről, könnyebb dolga a Megyeri úton sem lesz.

Akárcsak a hét elején a Brassó, a belgrádiak is a zöld-fehéreknél kezdték a magyarországi túrát, ezt követően látogattak a lilákhoz. Benk Andrásék komoly meccsen győzték le a Ferencváros ellen hosszabbításos győzelmet szerző erdélyi csapatot, gólt sem kaptak, viszont lőttek hármat. Jól sikerültek Szilassy Zoltán idei igazolásai, a Benk, Hebar, Frolík sor két meccsen összesen 5 gólnál és 14 pontnál jár, rajtuk kívül csak Kiss Dániel volt eredményes. Sikorcin Ladislav első pontjaira még várni kell, minden bizonnyal nem sokáig, a hazai szurkolók első számú kedvence a Belgrád ellen megkezdheti a pontgyártást. Christer Dreberg tanítványainak egyelőre gondjai akadnak a teljesítmény stabilizálásával, az elkerülhetetlen hullámvölgyek még túl sokba kerülnek nekik. A Fradi elleni meccs első harmadában 35 másodperc alatt kaptak kettőt, a harmadik játékrészben három és fél perc alatt hármat. Ezzel együtt a kontráikra vigyázni kell, pénteken 34 másodperc elég volt nekik a gólszerzéshez.

Az UTE szombaton hokimaratont tart, délután háromkor rendezik az osztrák ifjúsági bajnokság mérkőzését, melyen a Villachot látják vendégül, őket követik fél hétkor a felnőttek. A délutáni korosztályos bajnokit belépő nélkül lehet megtekinteni, de aki a fiatalok meccsére a második harmad kezdetéig érvényes MOL Liga-jeggyel érkezik, azt a klub vendégül látja egy pohár sörre vagy üdítőre.

UTE–HK Beograd 8-1

   

Elsősorban a kapu előtti remek munkájának köszönhetően aratott fölényes győzelmet az UTE a szerb ligaújonc ellen.

Komolyan vette ellenfelét és legerősebb összeállításában lépett jégre az UTE, a szerbeknél viszont Sefic után ezúttal Trifonov kapus is hiányzott, neki a vízuma nem készült el időben, nem tarthatott a csapattal, így már a Ferencváros ellen sem tudott játszani.

Aki látta a Fehérvár első EBEL-szezonjának meccseit, az nagyjából el tudja képzelni, milyen volt a belgrádiak újpesti vendégjátéka. Nem kezdett rosszul a vendégcsapat, bár ez elsősorban annak volt köszönhető, hogy az UTE lassan vette fel a tempót, de ebből akár gondjai is lehettek volna Szilassy Zoltán együttesének. Az első kiálltást ugyanis Hegyi révén a lilák szedték össze, és ebben Filipovicnak volt egy tiszta helyzetből, a kapuval szemben leadott lövése, majd Turcotte bombája ment el Sila válla felett, és csípte meg a felső vasat. Felébredt az UTE, és az első emberelőnyét kevesebb, mint egy perc alatt gólra váltotta, Nagy Nilan lőtt passzát Gröschl lőtte el kapásból a bedobópontról, Rankovic nem védhetett. Felpörgött az UTE, a bedobás után Hebar először a bal szélen vezetett rohamot Rankovic kapuja ellen, majd a következő támadásban Hegyi lőtt kapura. A korong kijött a kapusról, a kipattanót pedig Frolik ütötte be. Feljött a Beograd, de ez csak arra volt elég, hogy kiegyenlítettebb legyen a meccs képe. Az utolsó pillanatok viszont ismét a liláké voltak. Hebar a védők által a kék vonalon túlra kütött koronggal jobbról tört be a kapu elé. Rankovic kiszúrt a bárdjával, ám a kicsorgó korongra a Hebart követő Benk csapott le, és a hálóba pöckölte azt.

UTEBEO

Fotó: Atish (Utehoki Facebook)

Gyors gólváltással indult a második harmad. A 3. percben Dósa lőtt be a kék vonalról egy korongot, ami kijött Rankovicról. Virág korcsolyázott be érte a kapu elé, és a térdelő kapus mögött a hálóba passzolt. A következő cserében szépített a vendégcsapat. Könnyelműsködtek a lilák, egy korongot hátrapasszoltak, de pontatlanul, Filipovic kiugrott vele, Gröschl pedig csak akasztani tudta a csatárt. A megtélt büntetőt Filipovic magabiztosan lőtte be. A gól szárnyakat adott a szerbeknek, a következő néhány cserében beszorították a lilákat. A legnagyobb helyzetet Turcotte hagyta ki, akinek a szólóját Sila védte. A belgrádi lendületet egy újabb munkás újpesti gól törte meg. Hegyi lőtt kapura, a korong ismét kijött Rankovicról, a kipattanónál megint a lilák eszméltek hamarabb, Pápa Márton lőtt gólt ebből. Két perccel később újpesti emberelőnyben Csányi lőtt kapura, a korong a kapu előterében Tóth Gergőn változtatott irányt és jutott a hálóba. És még nem volt vége, a következő belgrádi kisbüntetést mindössze 7 másodperc alatt használták ki a lilák, Sikorcin visszaadott passzát Nagy Nilan lőtte a kapuba. Félidőben tehát 7-1 állt a táblán, és úgy tűnt, Christer Dreberg arra intette játékosait, próbáljanak meg szervezettebben játszani. Kevesebbet támadtak a belgrádiak, mint tették azt addig, de stabilabban álltak a lábukon, az újpestieken pedig látszott, nem szakadnak meg az újabb gólokért. Így is adódtak azért lehetőségeik, egy alkalommal például Gröschl hozta kihagyhatatlan helyzetbe Sikorcint, akinek sikerült a kapuvasra lőnie a korongot. Kisvártatva Hebar cselezte be magát az alapvonalon a kapu elé, a korong Rankovic ütőjén felperdülve a felső vasról jött ki, és a kapus óriás szerencséjére jó helyre pattant, nem lett gól ebből. Egy perccel később Dömötör tört be bal oldalról nagy lendülettel a kapu elé, és óriási kapuvasat lőtt.

A harmadik harmad sokáig igen békés mederben csordogált. Egyik oldalon sem alakultak ki hatalmas helyzetek, a vendégek igyekeztek jobban megbecsülni a korongot, mint tették azt az első fél órában, az újpestiek pedig kevesebbet zavarták a vendégeket ebben. Vucurevic, Filipovic és Turcotte megmozdulásain lehetett érezni, hogy tudnak ők szép dolgokat is csinálni a koronggal. Az 51. percben Torcotte gyakorlatilag üres kapus helyzetet alakított ki, de játékostársa kihagyta a lehetőséget. Két perccel később aztán Sikorcin végleg megérkezett Újpestre, meglőtte első gólját az idényben. Megdolgozott a lövőhelyzetért, amelyből aztán nem hibázott. A hátralevő idő békés mezőnyjátékkal telt egészen az utolsó percig, amikor Árvay követett el felesleges szabálytalanságot, a kiállítást pedig a csapatkapitány Filipovic reklamálta túl hevesen, ezért előbb 10, majd 20 perces fegyelmit kapott. Biztos győzelmet aratott tehát az UTE, amely 8 góljából 7-et is a kapu közvetlen előteréből szerzett. A belgrádiak becsülettel küzdöttek, de még sok tanulnivalójuk van, elsősorban a gondolkodás gyorsaságában kell javulniuk.

Meg kell szoknunk ezt a sebességet

 

Az UTE és a HK Beograd vezetőedzője értékelte a 8-1-es meccset.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Nem könnyű ilyen mérkőzéseken jól játszani, mert egyértelmű esélyesként ezeket az esélyeket érvényesíteni is kell tudni. A Beograd nem rossz csapat, de látszik, hogy még keveset volt jégen és hogy a játékosok zöme nem ehhez a tempóhoz szokott. Ahogy megszokják ezt a tempót és energiaszintet, nagyon kemény ellenfelek lesznek. Kellemetlen játszani ellenük, mert egy-egy megugrásból veszélyesek tudnak lenni. Láttam a Fehérvár és a Dunaújváros elleni felkészülési meccseiket és a Ferencváros elleni bajnokit, tudtuk, hogy vigyáznunk kell velük. Megvan bennük az a küzdőszellem, ami minden szerb sportolóra jellemző. Mi nagyon jól dolgoztunk a kapu előtti meleg zónában, a góljaink zömét onnan szereztük. A belgrádiak gólja utáni pár cserében egész egyszerűen nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk, ez most belefért, de máskor ennek súlyos ára lehet. Összességében elégedett vagyok a ma mutatott játékkal.”

Christer Dreberg, vezetőedző, HK Beograd: “Sajnos ma csak három sorral tudtunk játszani, sérülések és egyéb okok miatt vannak hiányzóink. Ráadásul mi tegnap is játszottunk, míg ellenfelünk pihenhetett. Ez egyelőre még túl nagy falat volt nekünk, különösen úgy, hogy csak nem régóta vagyunk jégen – de dolgozunk keményen. Nem kezdtünk rosszul, az első két nagy helyzet a miénk volt. Ha ezek egyike bemegy, ki tudja, mi lett volna. Láttuk, hogy az UTE lendületet kapott a góljától, aztán hogy mi is jobbak voltunk a gólunk után. Ha mi lőjük az első gólt, biztosan nehezebb lett volna legyőzni bennünket. Ma ismét megtapasztalhattuk, hogy ezen a szinten egyetlen pillanatig sem lankadhat a figyelem. Az UTE a kapunk előterét is uralta, 6 vagy 7 gólt lőtt a kapunk közvetlen előteréből. Ebben mindenképpen javulnunk kell, a kipattanókra nekünk kell odaérnünk. Persze a legfontosabb tapasztalat, hogy nem szabad az események után rohannunk, fel kell készülnünk arra, hogy mi fog történni. A legjobb lenne, ha a kapuk előtt az történne, amit mi akarunk. Még nem tartunk itt, de napról napra próbáljuk lefaragni a hátrányainkat. Gyorsabbaknak kell lennünk, nem is elsősorban korcsolyázásban, hanem fejben. Ez a szezon erről szól, meg kell szoknunk ezt a sebességet.”

Erste Liga, Megyeri út, 315 néző. Játékvezetők: Varjú, Druga, Muzsik, Berger.
Sila: 94,4% (Ágoston)
K
Rankovic: 86,9% (Feher)
Nagy N., Csányi, Sikorcin, Gröschl, Tóth
1
Brkusanin, Árvay, Vucurevic, Filipovic, Saliji
Huba, Dósa, Benk, Frolík, Hebar
2
Anic, Szabados, Bjelogrlic, Novakovic P., Turcotte
Hegyi, Kiss, Nemes, Pápa, Virág
3
Novakovic U., Podunavac, Zwick, Vukicevic, Glavonjic
Garbacz, Nagy P., Dömötör, Pichler, Turbucz
4
Crnogorac, Terzic
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:35 UTE PP Gröschl Nagy N. Csányi
2-0 09:57 UTE Frolík Hegyi
3-0 19:19 UTE Benk Hebar
4-0 22:36 UTE Virág Pápa Dósa
4-1 23:13 BEO PS Filipovic
5-1 26:15 UTE Pápa Hegyi Virág
6-1 28:17 UTE PP Tóth Csányi
7-1 29:40 UTE PP Nagy N. Sikorcin
8-1 52:26 UTE Sikorcin Frolík Benk
61 Kapura lövések száma 18
6 Kiállításpercek 44

Az UTE–HK Beograd galériája

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum