A címvédő DVTK a veretlen Debrecent fogadja

   

A miskolciak a MAC elleni vereségük után a tavalyi elődöntős ellenfelükkel csapnak össze.

A MOL Liga vasárnapi meccsei közül a DVTK Jegesmedvék és a Debreceni HK mérkőzése tűnik a legpikánsabbnak. A miskolciak megnyerték az első két mérkőzésüket, előbb a Galacot, majd az UTE-t győzték le. Csütörtökön a MAC-hoz látogattak, ahol kiélezett meccsen 4-3-as vereséget szenvedtek. Most azzal a DHK-val meccselnek, amelyet kisöpörtek az elődöntőben. Mint Doug Bradley, a csapat vezetőedzője elmondta a csapat honlapjának, együttesének fegyelmezettebbnek kell lennie, végig koncentrálniuk kell, a semleges harmadban pedig jobban játszaniuk. Bradley a vasárnapi mérkőzés kulcsát a DHK terének leszűkítésében látja, ugyanis a hajdúságiak nagyobb helyen szeretnek játszani.

MISDHK

Fotó: Bán Olivér

A Debrecen megizzadt a Dunarea Galati ellen, csak hosszabbításban gyűrte le az előző nap még Miskolcon jégre lépett Duna-partiakat, majd 14-2-es végeredmény született a Csíkszereda elleni meccsen. A debreceniek pénteken a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadták, remek kapusteljesítményüknek köszönhetően 4-1-re győztek, így veretlenek maradtak. Három orosz légiós is kiemelkedik a csapatból, Kocsetkov és Piszkunov eddig 3 gólt lőtt és 6 gólpasszt osztott ki, Koszourov pedig 4+3 ponttal áll.

A két csapat tavalyi miskolci alapszakasz-találkozóiból kettőt a DVTK nyert, ám január 8-án a DHK 2-1-es sikernek örülhetett – a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy arra a mérkőzésre a miskolciak csak 3 sorral tudtak kiállni.

Parázs csata várható ezúttal is, a MAC elleni vereség után mindenképpen javítani akarnak a Jegesmedvék, de lendületben lévő vendég érkezik hozzájuk.

DVTK Jegesmedvék–Debrecen 3-1

   

A listavezető Debrecent látták vendégül vasárnap este a DVTK Jegesmedvék, akik végül otthon tartották a három pontot.

Muhin mester meglepőt húzott, hiszen az eddig kiváló formában védő, és a kapusok ranglistáját vezető – nem mellékesen a miskolci játékosokat az átlagnál jobban ismerő – Gyenes helyett Pleszkánt jelölte a kezdőbe. Rangadóhoz méltóan kezdtek a felek, és az első percekben a Debrecen volt veszélyesebb, Adorjánnak két percen belül háromszor is hárítania kellett. Ezután váratlanul megszerezte a vezetést a Miskolc: az 5. percben Gőz kerülte meg a kaput, visszahúzta a korongot, ami Pleszkánról a kapuvas mellett a gólvonal mögé került (1-0). Maradt a nagy iram, mindkét oldalon nagy helyzetekkel, Galanisz például csak egy-két centivel tévesztette el a jobb felső sarkot. A harmad további részében inkább már a küzdelem dominált, kevesebb lehetőség alakult ki a csapatok előtt. A 16. percben Koszourov lökte palánkra Ládát, ami után kisebb dulakodás alakult ki, majd a vétkes orosz játékos kireklamált magának két fegyelmit, így már mehetett is zuhanyozni. A Jegesmedvék ezt az előnyt sem tudták kihasználni, így egygólos előnnyel mehettek a szünetre.

A második harmadból két perc telt el, amikor emberelőnybe került a Debrecen, ám ők sem sáfárkodtak jól ezzel a lehetőséggel, nem tudták bevenni Adorján kapuját. Az 5. percben Bezrukov ugyanazt játszotta el, mint Koszourov: egy szimpla kiállítás után csaknem nekiment a bírónak, így ő is megkapta a maga két fegyelmijét, sőt utána ráadásként még egy végleges kiállítást, így számára is véget ért a meccs, és még eltiltást is fog kapni ezért. Ezzel ötperces előnybe kerültek a Jegesmedvék, amit egyszer ki is használtak: Galanisz kapu mögül érkező passzát az egyedül hagyott Pavuk vágta közelről a hálóba (2-0). Alighogy lejárt ez a büntetést, egy újabb kiállítás miatt két percig játszhattak kettős fórban a hazaiak, hiába. A 14. percben Németh döngette meg a miskolci kapuvasat. Az utolsó percekben felpörgött a meccs, előbb két debreceni helyzet maradt ki, majd 12 másodperccel a vége előtt Galanisz lövését védte elképesztő bravúrral Pleszkán.

A harmadik játékrész debreceni emberelőnnyel indult, de gól ebből sem esett. A vendégcsapat nagy erőket mozgósított a szépítés érdekében, és ez a 9. percben eredményre is vezetett: egy kipattanó korongot Hári Norbert emelt a kapuba (2-1). A 12. percben a miskolciak kihasználták az aktuális emberelőnyüket: Magosi lövése kijött Pleszkánról, Galanisz pedig közelről a hálóba lőtt (3-1). A lefújásig hátralévő időben tovább gyűrték egymást a csapatok, eredmény nélkül, így a miskolciak otthon tartották a három pontot.

Az izgalmas, de nem túl színvonalas mérkőzésen a Debrecen rendkívül fegyelmezetlenül játszott, így megkönnyítették a Jegesmedvék dolgát, akik így végül megérdemelten nyertek.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): Kemény mérkőzésen jó csapatot győztünk le. Látszik, hogy vannak még javítandó hibáink, de a hozzáállással, a hajtással elégedett voltam. Jó látni, hogy a ligában ilyen kemény ellenfelek vannak, ez emeli a győzelem értékét.

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debrecen): Nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, sok felesleges kiállítást szedtünk össze, így szinte törvényszerű volt a vereségünk. Ezen változtatni kell, mert veszélyezteti az eredményességünket. A Miskolc ma jobban akarta a győzelmet.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1100 néző. Játékvezetők: Halassy, Vas, Kormos, Juhász.
Adorján: 95,5% (Kiss)
K
Pleszkán: 89,7% (Gyenes)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
1
Bezrukov, Szelujanov, Kocsetkov, Koszourov, Piszkunov
Gőz, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
2
Varga, Vorosnyin, Németh, Hári, Godó
Cianfrini, Kuqali, Popovics, Johnston, Sakaris
3
Hetényi, Wéber, Kovács, Dancsfalvi, Vaszjunyin
Bernáth, Laczkó, Szopos, Sági, Karda
4
Pados, Vincze
Douglas Bradley, Nikola Glavonjic
E
Jevgenyij Muhin, Igor Razov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:05 MIS Gőz Hajós Vojtkó
2-0 26:17 MIS PP Pavuk Galanisz Magosi
2-1 48:02 DHK Hári Varga Kocsetkov
3-1 51:02 MIS PP Galanisz Pavuk Leppanen
29 Kapura lövések száma 22
10 Kiállításpercek 99
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum