Új helyszín debütál a MOL Ligában

   

A Dunarea Galati négymeccses magyarországi túrája után először lép jégre otthonában, és nem esélytelenül.

A mai az első olyan mérkőzés a szezonban, amely egy korábbi találkozó visszavágójának tekinthető. A galaciak egyértelmű vereséggel kezdték a magyar bázisú bajnokságot Miskolcon, majd Debrecenből ponttal, Fehérvárról pontokkal távoztak. A bravúrokat Dunaújvárosban már nem tudták megismételni, kikaptak, így most három egységgel állnak a táblázat utolsó előtti helyén. Ez a teljesítmény különösebben rossznak és szenzációsan jónak sem nevezhető, az utóbbi két szezon romániai bajnokának valóságos tudásáról alkotott képünket a Dunarea–Fehérvári Titánokkal kezdődő hazai széria árnyalhatja. Ezt követően sorrendben az Újpestet, a Ferencvárost és a DVTK-t is vendégül látják a Duna-partiak.

galac palya

Egyelőre azonban térjünk vissza a vasárnap esti összecsapásra. A Titánokkal szembeni szurkolói várakozások – a tavalyi tapasztalatok alapján – allighanem jóval magasabbak voltak ahhoz képest, ahogyan a csapat eddig teljesített. Eközben mintha megfeledkeztünk volna arról, hogy az előző idény légiósai – akik zöme vagy feljebb lépett, vagy távozott – egészen kivételesen dolgoztak akkor az elejétől a végéig, és ezt a szintet nem könnyű másokkal is hozni. Ráadásul a keret újabb fiataljainak is kell idő és rutin, bele kell szokniuk a magasabb tempót és koncentrációt kívánó környezetbe. Vannak, akik szépen haladnak az úton, a három meccsen 3+4-ig jutott Kyle Just Chris Bodo és Brance Orban méltó utóda lehet, de le a kalappal az 1 góllal és 3 assziszttal kezdő, 19 éves Vizi Dániel előtt is, aki tavaly még csak három meccset kapott a MOL Ligában.

A Volán-farm két veresége – az újvárosi sima és a Galac elleni túlórázós – után mindenesetre elkezdte felvenni a fonalat, két pontot elhozott szombaton Csíkszeredából, míg most nincs más dolga, mint az első hárompontos sikert forszírozni. Nem lesz egyszerű, itt tényleg egyik fél sem esélyesebb a másiknál, bármilyen eredmény megszülethet.

Dunarea–Titánok 3-2

   

Győzelemmel mutatkoztak be a galaciak hazai jégen a MOL Ligában, a hajrában jöttek vissza kétgólos hátrányból, majd a hosszabbításban nyertek.

A két csapat első, székesfehérvári mérkőzésén a Volán lőtt két gólt a hajrában és mentett ezáltal pontot. Akkor csak egy jutott a hazai csapatnak, mert akkor is a galaciak lőttek gólt a hosszabbításban. Miként vasárnap is. De ne rohanjunk előre.

Galacon gólcsendes első harmad után pörögtek fel az események. A nagyjából azonos játékerejű ligaújonc és kis Volán csatájában a vendégek jutottak előnyhöz, az EBEL-kerethez tartozó 18 éves hátvéd, Szabó Bence talált Lakosil kapujába. Fordulást követően egy újabb emberelőny után máris 0-2 állt a táblán, ekkor Vizi passzát Shupe értékesítette.

Lemay kapuja az 56. percig érintetlen maradt, az a perc azonban rögtön két hazai találatot hozott. Mihály Ede a meccs harmadik emberelőnyös gólját szerezte, majd Bushbacher az elsőt, ami 5 az 5 ellen született. 2-2 után már nem esett több találat.

Jöhetett a hosszabbítás, ami mindössze 28 másodpercig tartott, Szőcs Szabolcs lövése zárta le a meccset. Két pont otthon maradt, egy Fehérvárra vándorolt. A Galati 5 mérkőzés után 5, a Volán 4 meccs után 4 ponttal áll a tabellán.

A csapat nagyon akarta ezt a győzelmet

 

Galaci nyilatkozatok a Fehérvár elleni fordítást követően.

Marius Trandafir másodedző, Galati: “Óriási győzelem volt. A csapat nagyon akarta ezt az első pillanattól az utolsóig. Gratulálok a játékosoknak ehhez a hozzáálláshoz, végig hittek abban, hogy lesznek lehetőségeik. A további mérkőzésekről azt tudom mondani, hogy mindig a győzelem céljával lépünk jégre, a lehető legtöbbet akarjuk kihozni a mérkőzéseinkből. Tapasztalt játékosokból álló csapatunk van, amely mindig győzni akar, és küzdeni fog ezért.”

Phil Bushbacher, csatár, Galati: “Úgy érzem, már az első két harmadban is jól játszottunk. Nekünk volt több lehetőségünk a gólszerzésre, de ezeket sikerült blokkolniuk a kapu előtt. A végén szerencsénk is volt. Jó érzés hazai pályán nyerni. Nagyjából elégedett vagyok az eddigi eredményekkel, ez volt a második hosszabbításos győzelmünk. Ez jó dolog, azt jelzi, a csapatban van potenciál. Szerintem eddig jó ez a szezon, szeretnénk még többet is elérni a MOL Ligában. Ha még egy kis időnk lett volna, rendes játékidőben nyerhettünk volna. Elfáradtunk, de újabb két pontot szereztünk.”

Erste Liga, Patinoarul Artificial, 500 néző. Játékvezetők: Mathe, Siko, Mihai, Razvan.
Lakosil: 93,3% (Popa B.)
K
Lemay: 92,1% (Scola)
Durkech, Pál Zs., Lantos, Lőrincz, Szőcs
1
Szaller, Láday, Varga, Sofron, Reiter R.
Flinta, Bednár, Rusnák, Mihály, Bushbacher
2
Arany, Reiter A., Just, Vizi, Shupe
Hildebrand, Góga, Popa A., Munteanu A. C., Pál Z.
3
Krogh, Szabó B., Pillók, Balogh, Kiss
Tamás, Neagos, Munteanu A. I.
4
Korbuly, Tóth, Reisz, Szász, Mazzag
Július Pénzes, Marius Trandafir
E
Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:01 FHA PP Szabó B. Reisz
0-2 40:29 FHA PP Shupe Vizi
1-2 55:09 GAL PP Mihály Flinta Bednár
2-2 55:59 GAL Bushbacher
3-2 60:28 GAL Szőcs Pál Z.
38 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 16
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum