Első győzelmére hajt a Fradi és a HK Beograd

   

Debrecenben két veretlen, Pesterzsébeten két nyeretlen csapat találkozik. A szerb ligaújonc első idegenbeli túrájára készül.

Két nagyon kemény meccsel kezdődött a szezon mindkét csapat számára. A ligaújoncnak eleve minden mérkőzés nehéznek ígérkezik, az első két alkalommal a két erdélyi csapatot fogadták hazai pályán. A Csíkszereda ellen nagyon közel álltak legalább a pontszerzéshez, emlékezetes körülmények között, 15 másodperccel a 60 perc letelte előtt lőtte be Moldován Ervin a mindent eldöntő gólt. A Brassó ellen sikerült javítani a meccs második felének teljesítményén, de akkorra már egy ötöst kaptak Klempáéktól, az a meccs simán elúszott. Két nap alatt két meccs egyelőre sok volt a ligába belenőni kívánó szerb csapatnak. A Fradi a MAC otthonában kezdte a szezont és ő sem állt távol a meglepetéstől, végül 2-1-re kikaptak. Másodjára ugyanazt a Brassót fogadták, mint a belgrádiak. Az áramszünet miatt sokat állt a meccs, ebből a vendégek jöttek ki jobban, akik ezt követően végig lépéselőnyben voltak a zöld-fehérekkel szemben. Ezzel együtt a döntő gólt csak a hosszabbításban szerezték meg. Pénteken tehát első győzelmére hajt Greg Lindqvist együttese, amire minden esélye meg is van, azonban érdekes lesz látni, mire képesek a belgrádiak idegenben.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): “Keményen kell játszanunk, úgy mint az előző két meccsen is. Figyelnünk kell azokra a helyzetekre, amikor birtokoljuk a korongot, nem szabad elhagynunk a pakkot, teljes biztonsággal kell kezelnünk. Ha ez sikerül, akkor lehetőségünk nyílik több támadásra, több helyzetünk lehet, amit jó lenne kihasználnunk. A Belgrád új csapat a ligában, de láttuk a Brassó elleni meccsüket, 0-0 volt elég sokáig, szóval nem lesz egyszerű meccs ez sem. Úgy készülünk, hogy az egész szezonban nem lesz egy könnyűnek tűnő meccsünk sem, minden alkalommal a maximális teljesítményt kell nyújtani, ha pontokat akarunk szerezni.”

Ferencváros–HK Beograd 10-2

   

Az FTC nagyarányú sikerrel szerezte meg szezonbeli első győzelmét, ami csak az első percekben forgott veszélyben.

A mérkőzést jobban kezdte a Fradi, de a 34. másodpercben lekontrázták a hazaiakat, Turcotte szép passzból lőtte be a belgrádiak vezető gólját. A bekapott gól után az FTC nyomott, két buta szerb kiállításból kettős emberelőnybe került. Az 5 a 3 elleni helyzetben Sumi közelről lőtt a kapuba, majd Kiss Ákos kihasználta a szimpla fórt. Farkas kiállításánál a HK Beograd fel sem bírt állni, a Fradi simán a szerb harmadban tartotta a korongot, majd ahogy kiegészült, Gágyor bevette Rankovic kapuját Egyed lekészítéséből. A 14. percben Hietamakit szórták ki, itt már jobban felálltak a szerbek, volt pár ígéretes lövésük, de Sevela résen volt. A harmad végén Dubek használt ki egy újabb emberelőnyt. Az első húsz percben egyértelműen az FTC nyomott, a HK Beograd csak kontrázott.

A második játékrészben a Fradi ment előre, de már messze nem akkora elánnal, mint az első harmadban. Rankovic védett mindent, kivéve a 35. percben Tendler lövését, aki elszaladt a szélen, majd a ziccert magabiztosan értékesítette. Úgy tűnt, ennyiben kimerül a harmad érdemi eseménye, ám a szerbek 23 másodperccel a dudaszó előtt végigvittek egy kontraakciót, Vucurevic szépségdíjas passzából megszerezte önmaga és csapata második gólját Turcotte.

A záró harmad Gágyor kihagyott ziccerével indult, majd emberelőnybe került a Fradi, felállt, nagy nyomást helyezett a szerb kapura. Hietamaki lövése lecsorgott, a kipattanót Schwindt betette a kapuba. Később Szappanos középre adott passzát értékesítette Hardi Richárd, akinek ez volt az első gólja a betegsége óta. A 45. percben Juha Hietamaki hatalmas gólt ragasztott a vas alá a kék vonalról. Rafaj testre ütött, ezért 5+végleges fegyelmit kapott, egy szerb kézfej bánta a csapást. A HK Beograd komoly nyomás alá helyezte Sevela kapuját, hatalmas bravúrokkal maradt az eredmény. A kiegészülés után Hietamaki passzába beleért Gágyor, két percre rá pedig Németh Árpád gyönyörű keresztpasszát Sumi lőtte kapásból a szerb kapuba, amivel beállította a 10-2-es végeredményt.

A meccs után a szerb csapat megköszönte mintegy 30 szurkolójának a biztatást.

Három pontot szereztünk, se többet, se kevesebbet

 

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Nem játszottunk nagyon jól a tíz gól ellenére sem. Nem nyújtottunk százszázalékos teljesítményt. A második harmad volt a leggyengébb ezúttal. A harmadik viszont már igazán jó játékot hozott, jó hokit láthattunk. Kicsit változtattunk a sorok összeállításán, annak érdekében, hogy valamelyest felébredjenek a srácok. Végül is három pontot szereztünk, se többet, se kevesebbet.

Christer Dreberg (vezetőedző, HK Beograd): Ez a meccsünk nem volt a legjobb. Jól kezdtük a legelején, 34 másodperc után megszereztük az első gólunkat. Szépen játszott a Ferencváros, ők szereztek pontokat. Talán nem volt elég energiánk, de ez a meccs már megtörtént, tanultunk belőle. Tapasztalatot szereztünk, hiszen a MOL Ligát nemrég kezdtük csak el. Nagyon várjuk már a szombati meccset, az Újpest ellenit.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 347 néző. Játékvezetők: Vas, Varjú, Pálkövi, Berkesi.
Sevela: 91,7% (Soós)
K
Rankovic: 82,1% (Stepanovic)
Schwindt, Hietamaki, Sumi, Tendler, Szappanos
1
Brkusanin, Árvay, Vucurevic, Turcotte, Saliji
Jaborník, Erdélyi, Dubek, Rafaj, Kiss
2
Anic, Szabados, Filipovic, Bjelogrlic, Novakovic P.
Üveges, Lengyel, Hardi, Egyed, Gágyor
3
Novakovic U., Podunavac, Zwick, Vukicevic, Glavonjic
Németh, Inglis, Farkas, Papp
4
Crnogorac, Terzic
Greg Kjell Lindqvist, Szakács Ferenc
E
Christer Dreberg, Nemanja Jankovic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:34 BEO Turcotte Árvay Vucurevic
1-1 02:22 FTC PP2 Sumi Schwindt
2-1 02:57 FTC PP Kiss Jaborník Rafaj
3-1 07:35 FTC Gágyor Egyed
4-1 18:05 FTC PP Dubek Tendler Schwindt
5-1 35:23 FTC Tendler Sumi
5-2 39:37 BEO Turcotte Vucurevic
6-2 42:13 FTC PP Schwindt Szappanos Hietamaki
7-2 43:17 FTC Hardi Szappanos
8-2 45:42 FTC Hietamaki Rafaj Sumi
9-2 54:24 FTC Gágyor Hietamaki Dubek
10-2 56:38 FTC Sumi Németh Jaborník
56 Kapura lövések száma 24
39 Kiállításpercek 16

Az FTC–HK Beograd képes összefoglalója

 

Az FTC–HK Beograd góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum