Az UTE számára is elindul a szezon

   

Szilassy Zoltán csapata elsőként rögtön a bajnoki címvédő Miskolc otthonába látogat.

Egyedül az UTE nem játszott még mérkőzést a MOL Liga idei kiírásában, vasárnapra ez is meg fog változni, hiszen este hat órától a Népkertben lépnek pályára Kiss Dánielék. A lilákról azt lehet elmondani, hogy a szűk esztendők után tavalyelőtt elkezdett felfelé mászni a csapat, akkor hatodikak lettek, a mögöttünk álló szezonban ötödikek, így a cél nem is lehet más, mint tovább tartani a fejlődés irányát az új szezonban is. Ehhez minden feltétel adott, az építkezés jegyében alaposan megerősödött a játékosállomány. A Fehérvárból rögtön két válogatott játékost is igazoltak, mindketten újpesti kötődésűek, hiszen Benk András itt tanult meg jégkorongozni, míg Sikorcin Újpesten vált felnőtt hokissá, egyből belopva magát a lila-szurkolók szívének legmélyére. Visszatért a csapathoz Tóth Gergő, aki tavalyelőtt már kölcsönben szerepelt a Megyeri úton és érkezett az Érsekújvárról már ismert Frolík, aki eddigi 78 MOL Liga-mérkőzésén 94 pontot hozott össze. A védelembe két jelentősebb erősítés érkezett, egyrészt az ECHL-ből leigazolták Nagy Nilant, másrészt a csapathonlapon található információk szerint ismét a hátsó alakzatba kerül Gröschl Tamás, akitől nem lesz teljesen idegen ez a szerep, hiszen már dunaújvárosi éveiben is volt arra példa, hogy ezen a poszton kellett helytállnia, és nem is vallott szégyent.

Hogy mindez mire lesz elég a Miskolc ellen, azt persze nem tudhatjuk, a címvédő már az első meccsen egyértelműsítette, hogy az Extraliga felé kacsingatás mellett céljai mit sem változtak. A szezonnyitón 7-0-ra győzték le a Galacot, hat új játékos szerzett pontot, Johnston 2+1-gyel, Magosi 1+2-vel zárt. A ligaújonchoz képest a megerősödő lila-fehérek még akkor is jóval nehezebb feladatot jelentenek majd, ha éppen a legnagyobb szerzemény, vagyis Sikorcin sérülés miatt egyelőre nem játszhat. A bajnoknak már tavaly is meg-meggyűlt a gondja Virágékkal, hat meccsen öt pontot hoztak rajtuk ugyanis, ilyen szoros csatákat rajtuk kívül egyedül a Fehérvár volt képes vívni Hajósékkal. A vasárnap esti meccs tehát jó felmérője lesz annak, hogy melyik csapat töltötte hasznosabban a nyarat.

DVTK Jegesmedvék–UTE 5-3

   

A pénteki után sokkal nehezebb feladat várt a miskolciakra, a nyáron alaposan megerősödött Újpest érkezett vasárnap a Népkertbe, a felek egy kitűnő mérkőzést hoztak össze.

A mérkőzés első perceiben az Újpest azonnal jelezte, hogy nem hajlandó az áldozati bárány szerepét magára venni: támadólag léptek fel, és az első nagy védést Adorjánnak kellett bemutatnia a 2. percben. Az 5. percben, miskolci emberelőnyben Colin tette keresztbe a korongot, Johnston lőtt, Sila nagy bravúrral védett, majd Galanisz közeli próbálkozása halt el a lepkés kesztyűjében. A sikertelen emberfór után nagy iramú, élvezetes játék alakult ki, mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A harmad felénél a miskolciak kerültek némi fölényben, és előbb Láda lőtt ajtó-ablak helyzetben az üresen maradt kapu mellé, majd Pavuk közeli lövése tévesztett célt. A 12. percben Kiss bombáját védte bravúrosan Adorján. A 15. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék. Sakaris a palánk mellől lövésre szánta el magát, és a korong a bal alsó sarokban kötött ki (1-0). Érdekesség, hogy ennél a gólnál Adorján kapus kapta az asszisztot. Az utolsó másodpercekben Galanisz kerülte meg a kaput, ám lövése elakadt egy védőben.

A második játékrészben nem változott az addigi forgatókönyv. Változatos, kicsit hullámzó játék alakult ki, mindkét oldalon helyzetekkel, ám Silának kellett többet védenie, volt hogy bravúrosan. A 25. percben egy kisebb bunyó után Miskolczi és Sikorcin ülhetett le két percre a büntetőpadra. A 30. percben egyenlítettek a vendégek: Hebar egy csellel tisztára játszotta magát, majd közelről bevette Adorján kapuját (1-1). Egy perc múlva emberelőnybe került az UTE, ám a legnagyobb esemény az volt, hogy Joe megsérült, nem is tudta folytatni a játékot. Az első hírek szerint eltört az ujja, műteni kell. Alig, hogy letelt az emberelőny – egészen pontosan 12 másodperc múlva –, már az Újpestnél volt az előny: egy lepattanó korong Hebar elé került, aki először elütött a pakk fölött, másodjára viszont már a kapuba tessékelte azt (1-2). A 36. percben hihetetlen tömegjelenet zajlott le az újpesti kapu előtt, a hazai nem tudták betuszkolni a korongot a gólvonal mögé, végül az utolsó lövést kifejelte Sila. A harmad vége előtt 19 másodperccel kettős előnybe kerültek a vendégek.

A harmadik harmad az áthúzódó újpesti kettős fórral indult, ám ezt, majd a szimpla előnyt is kivédekezték a Jegesmedvék. Nem sokkal később fordult a kocka, a hazaiak játszhattak emberelőnyben, ám Sila nagyokat fogott. Az 52. percben növelte előnyét az UTE. Frolík szerzett korongot a saját kék vonalánál, egyedül vezette Adorjánra, és miután elfektette a kapust, az üres hálóba emelt (1-3). Gyorsan jött a válasz: pontosan egy perc elteltével kapu előtti kavarodás végén Galanisz lőtt, a korong átcsúszott Sila mamutján, és a gólvonal mögé került (2-3). Újabb 25 másodperc elteltével már egyenlő volt az állás, Sakaris vágta be közelről a korongot (3-3). Az 55. percben visszavette a vezetést a hazai gárda: Tóth a kapu mögül passzolt középre, ahol Miskolczi érkezett, és kapásból nem hibázott (3-4). Egy perccel a lefújás előtt Szilassy Zoltán lehozta a kapusát, hiába. Sikaris korongot szerzett a saját harmadában, végig korcsolyázott a pályán, és az üres kapuig meg sem állt (3-5). A két csapat egészen kitűnő mérkőzést produkált, igazi hullámvasút hangulatban, és ebből a hazaiak jöttek ki jobban.

Doug Bradley, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Ma igazi karaktert mutatott a csapat, hiszen kétgólos hátrányból jöttünk vissza, és szereztünk nagyon értékes győzelmet egy kitűnő csapat ellen. Sok hibával játszottunk, amelyekből a jövőben tanulnunk kell.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Sokkal több volt ebben a mérkőzésben, mint amit kihoztunk belőle. Sajnos 3-1- nél felelőtlenek voltunk, egyéni hibák miatt gólokat kaptunk és már el is ment a meccs. Pedig külön kihangsúlyoztuk, hogy 60 percig kell koncentrálni, nem lehetnek kihagyások, különösen nem a bajnok otthonában. A jó oldala mindennek, hogy a közönség biztosan jól szórakozott.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 950 néző. Játékvezetők: Vas, Halassy, Kormos, Soós.
Adorján: 91,4% (Kiss B.)
K
Sila: 90,2% (Ágoston)
Láda, Leppanen, Galanisz, Pavuk, Magosi
1
Nagy N., Csányi, Sikorcin, Gröschl, Tóth G.
Cianfrini, Joe, Hajós, Tóth A., Miskolczi
2
Huba, Garbacz, Benk, Frolík, Hebar
Laczkó, Vojtkó, Johnston, Sakaris, Sági
3
Hegyi, Kiss D., Pichler, Turbucz
Bernáth, Ritó, Popovics, Szopos, Karda
4
Dósa, Szalma, Nemes, Pápa, Virág
Douglas Bradley, Nikola Glavonjic
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:20 MIS Sakaris Adorján
1-1 29:56 UTE Hebar Benk
1-2 32:40 UTE Hebar Frolík Benk
1-3 51:36 UTE Frolík Benk Hebar
2-3 52:35 MIS Galanisz Láda Pavuk
3-3 53:00 MIS Sakaris Johnston Sági
4-3 54:32 MIS Miskolczi Tóth A. Hajós
5-3 59:23 MIS EN Sakaris
42 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 12

A DVTK Jegesmedvék–UTE gólösszefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum